تحولات لبنان و فلسطین

گیلان-ﻋﻀﻮ اﻧﺠﻤﻦ ﻋﻠﻮم زراﻋﺖ و اﺻﻼح ﻧﺒﺎﺗﺎت اﯾﺮان گفت: با وجود بیماری سوختگی به نام «آتشک» که به جان درختان شاه‌بلوط گیلان افتاده است، این گونه ارزشمند گیاهی رو به نابودی است.

«آتشک» شاه‌بلوط گیلان را رو به نابودی می‌برد

به گزارش قدس آنلاین، ابراهیم آذرپور گفت: امید است به منظور حفظ و احیای شاه بلوط آلوده شده با بیماری سوختگی در سالی که اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال سرلوحه آن است، برنامه‌ریزیهای کوتاه مدت، میان‌مدت و بلندمدت صورت بگیرد.

وی افزود:شاه‌بلوط یک گونه نادر ارزشمند صنعتی و دارویی جنگل هیرکانی (جنگل‌های شمال ایران) است و مهم‌ترین مناطق تولید شاه ‌بلوط در گیلان ویسرود شفت، سیاه‌مزگی تالش، قلعه‌رودخان فومن، شفارود رضوانشهر، شاه‌بلوط محله بازکیاگوراب لاهیجان است.

ﻋﻀﻮ اﻧﺠﻤﻦ ﻋﻠﻮم زراﻋﺖ و اﺻﻼح ﻧﺒﺎﺗﺎت اﯾﺮان ادامه داد:میوه شاه بلوط از نظر طب سنتی گرم و خشک بوده و دارای ترکیبات اسید چرب، نشاسته، ازت، ویتامین ب، فیبر، منیزیم، تانن، آسین، فلاونوئید، آمینواسید، برخی از املاح معدنی و... است.

شاه‌بلوط گیلان جایگاه ممتازی در دنیا دارد

آذرپور با اشاره به جایگاه متمایزی که شاه بلوط ایران نسبت به شاه بلوط اروپا و سایر نقاط دنیا دارد،خاطر نشان کرد: نحوه مصرف میوه شاه بلوط در دنیا به سه صورت آب پز، بخار پز و خام است.

وی افزود: این میوه برای کاهش چربی و کلسترول خون، تنظیم تعادل عصبی، درمان کم خونی، زخم معده بیماری‌های قلبی عروقی و برخی از سرطان‌ها مناسب است. در طب سنتی از برگ و پوست شاه بلوط برای درمان برونشیت، اسهال، سیاه سرفه، تب و بواسیر استفاده می‌شود.

آذرپور تاکید کرد: علت اصلی تخریب رویشگاه های شاه بلوط گیلان، بیماری سوختگی (آتشک) است که بسیاری از درختان شاه بلوط را مبتلا ساخته است

حفاظت از درختان سالم شاه بلوط ضروری است

ﻋﻀﻮ اﻧﺠﻤﻦ ﻋﻠﻮم زراﻋﺖ و اﺻﻼح ﻧﺒﺎﺗﺎت اﯾﺮان با اشاره به اینکه این بیماری علاوه ‌بر جوانه‌ها، ساقه‌ها و شاخه‌های درخت شاه بلوط را نیز در هر اندازه‌ای که باشند آلوده می‌کند،خاطر نشان کرد: حفاظت از درختان سالم شاه بلوط و همچنین احیاء طبیعی رویشگاه از طریق برنامه های جنگلکاری می‌تواند موجب شکوفایی اقتصادی و توسعه پایدار منطقه شود.

 آذرپور خاطر نشان کرد: راه های مبارزه با این بیماری کنترل مکانیکی سرشاخه‌ها و شاخه‌های خشک و آلوده درختان (دارای آلودگی بین ۱۰ تا ۵۰ درصد)، قطع و انهدام درختان بیمار شاه‌بلوط (آلودگی بین ۶۰ تا ۹۰ درصد)، کنترل شیمیایی و بیولوژیکی است. همچنین انتخاب مناطق مناسب کاشت و شناسایی ارقام مقاوم به کمک مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی می تواند چشم انداز مطلوبی را برای این گونه ارزشمند و اقتصادی گیلان فراهم کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.