به گزارش قدس آنلاین، آیت الله هاشمی شاهرودی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر لزوم انقلابی بودن مجمع گفت: این تأکید معظم له فقط منحصر به مجمع تشخیص مصلحت نظام نیست بلکه تأکیدی بر همه نهادها مانند مجلس خبرگان رهبری و حتی حوزه های علمیه است که باید انقلابی باشند و این از اصول انقلاب است که اهداف، حرکت انقلابی و نهضت اسلامی امام همواره باید زنده بماند و امور روزمره اجرایی در دولت و حکومت نباید سبب غفلت از ارزش های انقلاب شود.
وی بار دیگر تأکید کرد: بر این اساس نگاه، گفتمان، عمل و اقدامات ما باید انقلابی باشد به این معنی که اهداف و ارزش های انقلاب در عمل و اجرا احیا و زنده نگه داشته شود؛ در خصوص مجمع نیز همینطور است و باید سیاست هایی که در این نهاد تنظیم می شود مطابق با اصول و ارزش های انقلاب باشد به نحوی که مجمع باید اصول انقلاب را مشخص و پیگیری کند و سیاستگذاری ها و برنامه ریزی ها مبتنی بر آن باشد.
هاشمی شاهرودی افزود: این مسئله مهم در جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز مطرح و مقرر شد دبیرخانه برای تحقق این هدف و دیگر اهدافی که رهبر معظم انقلاب اسلامی در دور جدید مسئولیت های مجمع تعیین کردند شاخص های لازم را مشخص و ارائه کند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین درباره اولویت های کاری مجمع تشخیص مصلحت نظام در دوره جدید گفت: یکی از مسائلی که رهبر معظم انقلاب در پیوست حکم ابلاغی مطرح کردند تعیین اولویت بندی سیاست هاست و حتی چند سیاستگذاری را نیز ذکر و تصریح کردند مانند سیاست های مرتبط با فضای مجازی و تأثیر آن بر جامعه، مسائل فرهنگی، مباحث مرتبط با نخبگان و بحث های متعدد دیگر و گفتند مجمع بقیه سیاست ها را در نظر بگیرند و عناوین سیاست هایی را که ابلاغ شده است اولویت بندی کند.
وی تأکید کرد: بر این اساس بناست دبیرخانه این سیاست ها را بررسی، کارشناسی و طبقه بندی کند و مسائل مهم دیگر مانند سیاست های مرتبط با آب و خاک، مسائل اقتصادی به ویژه سیاست های مربوط به بانکداری که از سیاست های بسیار مهم است و باید اولویت بندی شود اینها ذکر شده و مقرر است در دبیرخانه بررسی و پس از کار کارشناسی به صحن مجمع ارائه شود.
بازنگری در سیاست های کلی نظام در دستور کار مجمع
هاشمی شاهرودی در ادامه درباره عملی شدن و اثربخشی سیاست های کلی مصوب در مجمع گفت: یکی از نکاتی که رهبر معظم انقلاب بر آن تأکید کردند و در پیوست احکام نیز آمده این است که در خود سیاست ها باید بازنگری شود که این در دستور کار قرار دارد و تا حدی در دبیرخانه انجام شده است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: هم سیاست ها به اصلاحات نیاز دارد و هم باید از حالت کلی گویی و داشتن بندهای مختلف به بندهایی محدودتر و چابک تر محدود شود و هم شاخص ها و الزامات اجرای هر سیاست باید معین شود اینگونه اجرای سیاست ها قابل اندازه گیری خواهد شد.
وی همچنین بر لزوم فعال تر شدن نظارت بر اجرای سیاست های کلی مصوب مجمع تأکید و اضافه کرد: این هم از اهدافی است که زودتر باید به آن برسیم تا ملت و دستگاه های اجرایی اثربخشی سیاست ها و اجرای آن را به طور ملموس احساس کنند.
هاشمی شاهرودی همچنین درباره حضور فقهای شورای نگهبان در جلسات مرتبط با حل اختلافات احتمالی میان مجلس شورای اسلامی و این شورا در جمع اعضای مجمع گفت: یکی از سه وظیفه مجمع حل اختلاف میان مجلس و شورای نگهبان در قوانینی است که خلاف شرع و قانون اساسی باشد که در این بخش حضور فقهای شورای نگهبان در جلسات مجمع بسیار مفید است زیرا در توضیح اینکه چرا اینگونه قوانین خلاف شرع و قانون اساسی است سبب اقناع بیشتر اعضای این شورا در رأی دادن خواهد شد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در این بخش رهبر معظم انقلاب نکات بسیار مهمی را از دوره قبل مطرح و در این دوره نیز بر آن تأکید کردند که یکی این بود که جایی که مجمع می خواهد به نفع قانون مصوب مجلس و خلاف نظر شورای نگهبان رأی دهد به ویژه جایی که خلاف شرع است و قرار است مصلحتی که اقتضا می کند دست از حکم شرعی بکشد حکم شرعی اولیه باید واضح و روشن باشد و اکثر اعضای مجمع آن را درک و احساس کنند که مصلحت اقتضا می کند از حکم شرعی دست بکشند.
وی اضافه کرد: دست کشیدن از حکم شرعی اولیه جایز نیست مگر بر حسب ضرورت و مصلحت بسیار روشن و بر این اساس رهبر معظم انقلاب بسیار تأکید کردند که این وظیفه وقتی انجام می گیرد با حضور اکثر اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام باشد به همین علت در آیین نامه مجلس قبلاً این موضوع اصلاح شده است که حد نصاب لازم برای رأی گیری در این خصوص از نصف به علاوه یکِ اعضا به دو ثلث اعضای مجمع افزایش یافته است.
هاشمی شاهرودی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب همچنین تأکید دارند که اگر مجمع، مصلحت دانست قانونی را که شورای نگهبان خلاف شرع و قانونی اساسی دانسته است بنا بر مصلحت تصویب کند باید زمان دار باشد و مطلق نباشد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بر این اساس ایشان دستور فرمودند اینگونه مصوبات که در گذشته نیز به تصویب رسیده است بازنگری و برای آن مدت تعیین شود این یکی از موضوعات جلسه امروز مجمع بود که مقرر شد در آینده در دستور کار قرار بگیرد و دبیرخانه اینگونه مصوبات را که نیاز به مدت گذاری دارد آماده و به صحن مجمع ارائه کند.
تشکیل هیئت اندیشه ورز مجلس خبرگان در دستور کار هیئت رئیسه
وی همچنین از پیگیری ایده رهبر معظم انقلاب برای تشکیل هیأت اندیشه ورز این مجلس ازجانب هیئت رئیسه خبرگان خبر داد.
هاشمی شاهرودی درباره توصیه مقام معظم رهبری به اعضای مجلس خبرگان برای تشکیل هیأت اندیشه ورز به منظور بررسی حرکت انقلاب در ۳۸ سال گذشته گفت: این فرمایش ایشان مربوط به مطالبه گری خبرگان می شود که در همه جلسات اعضای خبرگان بر مطالبه گری آنان تأکید کردند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در دیدار اخیر با رهبر معظم انقلاب دو نکته مهم را بیان فرمودند: نخست، تشکیل هیأت اندیشه ورز متشکل از علما و اندیشمندان عضو مجلس خبرگان که جریان انقلاب و نظام را از ابتدا تاکنون با دید کلان و جامع کارشناسی و بررسی کنند و مطالبه گری ها بر اساس این نگاه مستمر و کلان حول مسائل مهم و اساسی شکل بگیرد و نکته دیگر اینکه این مسائل به گفتمان اجتماعی و مردمی تبدیل شود به نحوی که همین هیأت اندیشه ورز که متشکل از اعضای خبرگان است و با مردم ارتباط دارد، آن را به گفتمان عمومی و انقلاب تبدیل کند تا ملت نیز این مسائل را از دستگاه ها و مسئولان کشور مطالبه کنند.
وی تشکیل این هیأت اندیشه ورز و تبدیل کردن مسائل انقلاب به مطالبه عمومی را ضامن تحقق ارزش ها، اهداف و مقاصد بلند انقلاب و نظام اسلامی دانست.
هاشمی شاهرودی همچنین درباره انتظار مجمع از نهادهای ذی ربط در دفاع از حقوق ملت ایران در برجام گفت: مسئولان در شورای عالی امنیت ملی این مسئله را درست بررسی کردند و کارهایی را که باید در صورت نقض برجام انجام شود به اصطلاح امروزی ها روی میز دارند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: موضع گیری رئیس جمهور نیز در سازمان ملل متحد در مقابل یاوه گویی های رئیس جمهور امریکا که به تعبیر رهبر معظم انقلاب سخنانی گانگستری و کابویی داشت بسیار خوب بود.
وی اضافه کرد: برای مردم دنیا روشن است که اتهامات رئیس جمهور امریکا علیه ملت و کشور ما دروغ و خلاف واقع است. حامی اصلی داعش، جبهه النصره، القاعده و دیگر گروه های تروریستی خود امریکاست همچنانکه آقای ترامپ در دوره رقابت های انتخاباتی با رقیبش از جناح مقابل، دولت اوباما را به حمایت از داعش و دیگر گروه های تروریستی و انتشار تروریسم در منطقه متهم کرد حالا همین فرد حمایت از تروریسم را به ما نسبت می دهد.
هاشمی شاهرودی گفت: موضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص مبارزه با تروریسم برای جهانیان روشن است و ما همواره مدافع حکومت های رسمی و مشروع کشورهای همسایه اعم از سوریه و عراق بوده ایم و زمانی هم که دخالت کرده ایم به خواست رسمی این دولت ها به عنوان مبارزه با تروریسم و کمک به حکومت های مشروع، قانونی و مردمی بوده است و هزینه های سنگینی را نیز پرداخت کرده ایم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: با این حال این شجره خبیثه باید از بین برود زیرا تروریست ها علیه اسلام و نظام های مشروع و مردمی اقدام می کنند و از جانب امریکا و رژیم صهیونیستی حمایت می شوند تا در منطقه فتنه گری کنند؛ پس این وظیفه شرعی نظام ماست که به خواست دولت های مردمی و مشروع به کمکشان بشتابیم و با شجره خبیثه تروریست ها مقابله کنیم که این مقابله در منطقه اعم از عراق، سوریه و لبنان به نتیجه رسیده است.
وی تصریح کرد: یاوه گویی های رئیس جمهوری امریکا به علت شکست نقشه های فتنه گرانه آنان است و به این علت حقایق را قلب می کنند و معکوس جلوه می دهند و ما را به حمایت از تروریسم متهم می کنند حال آنکه ما همواره با تروریست ها مقابله کرده ایم و از نهضت های مشروع و مردمی مانند نهضت ملت فلسطین که در مقابل رژیم اشغالگر قدس قیام کرده اند حمایت کرده ایم.
هاشمی شاهرودی افزود: ملت فلسطین در دفاع از سرزمینشان دفاع مشروع می کنند همچنانکه اقدام ملت و حزب الله لبنان در مقابله با اشغالگری صهیونیست هاست و ما از آنان حمایت کرده ایم همچنانکه از انقلاب مردمی یمن دفاع می کنیم؛ هر کاری که دولت و نظام جمهوری اسلامی انجام داده در حمایت از نظام های مشروع بوده است اما آنان با تزویر و دروغ ما را متهم به حمایت از تروریسم می کنند و در عین حال حمایت خود از گروه های تروریستی مانند داعش وجبهه النصره را که مردم را به خاک و خون می کشند امنیت منطقه نام می نهند؛ آیا اینها امنیت است!؟
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: آنان حقایق را قلب می کنند البته مردم منطقه می فهمند و حمایت ما از نظام ها و نهضت های مشروع و مردمی و مقابله با فتنه گری امریکا و اشغالگری رژیم صهیونیستی اقدامی مشروع و درست و جزو سیاست خارجی ماست، سیاست های ما روشن است و با این دروغ ها و افتراها که به مردم و نظام ما می بندند و حرف های سخیفی که می گویند نمی توانند کاری پیش ببرند و هیچ غلطی نمی توانند بکنند زیرا ملت و مسئولان ما تحت هدایت های رهبر معظم انقلاب از رهنمودهای ایشان پیروی می کنند.
همه پرسی کردستان از ترفندهای آمریکا و اسراییل است
وی همچنین درباره موضوع همه پرسی برای استقلال اقلیم کردستان عراق گفت: این هم از ترفندهای استکبار و شیطان بزرگ به ویژه رژیم صهیونیستی است و رژیم اشغالگر قدس بیش از دیگران در پی تحقق این هدف است.
هاشمی شاهرودی افزود: البته امریکایی ها در این موضوع دو دوزه بازی و تظاهر می کنند که موافق همه پرسی نیستند و موافق با حکومت مرکزی عراق هستند اما صحبت هایی هست که واقعاً تحریک می کنند و دلشان می خواهد فتنه ای جایگزین فتنه داعش در عراق کنند و موضوع تجزیه و تقسیم عراق را پیگیری می کنند.
نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت: همه پرسی در اقلیم کردستان عراق به نفع هیچ کس نیست و حتی برخی گروه های کرد نیز با این همه پرسی و تجزیه عراق موافق نیستند؛ این هم یکی از فتنه هاست و بعید نیست پس از شکست داعش در عراق بخواهند از این طریق فتنه کنند به ویژه با ادعای جدیدی که در قبال کرکوک مطرح می شود و محل اختلاف شدید میان دولت مرکزی عراق با کردهای تحت فرمان بارزانی است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: این موضوع فتنه دیگری است که همه باید هوشیار باشیم و به ویژه حکومت عراق باید با هوشیاری تحت تأثیر آن قرار نگیرد و موضع گیری قاطع و قوی کند که البته چنین شده و دولت و مجلس عراق موضعی قوی داشته و قانونی تصویب کرده است؛ امیدوارم اینها اثر کند و فتنه گران نتوانند این فتنه را پیش ببرند.
نظر شما