تحولات منطقه

معاون رئیس جمهور سابق آمریکا تاکید کرد که یکجانبه به خطر انداختن توافق هسته ای، ایران را منزوی نمی کند بلکه آمریکا را منزوی می کند.

بایدن: به خطر انداختن برجام ایران را منزوی نمی‌کند بلکه آمریکا منزوی می‌شود
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، "جو بایدن" معاون رئیس جمهور سابق آمریکا در صفحه شخصی‌اش در توییتر نوشت تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهور کنونی برای تایید نکردن توافق هسته ای با منطق و شواهد در تضاد است و ضربه جبران ناپذیری به نقش رهبری آمریکا در جهان وارد می کند.

جو بایدن نوشت، دو سال پیش آمریکا، آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین به توافقی تاریخی با ایران رسیدند که مسیر دستیابی این کشور را به تسلیحات هسته ای مسدود می کرد. آن توافق اکنون در حال اجراست و آمریکا و متحدان ما، از جمله اسرائیل، امنیت بیشتری دارند.

حقیقت آن است که ایران به تعهداتی که در چارچوب توافق پذیرفته، پایبند است. آژانس بین المللی انرژی اتمی هم این را تایید کرده است. متحدان ما در اروپا هم پایبندی ایران را تایید کرده اند. حتی دولت ترامپ دوبار پایبندی ایران را تایید کرده است.

بنابراین تصمیم رئیس جمهور برای تایید نکردن توافق هسته ای با منطق و شواهد در تضاد است. این تصمیم موجب می شود امنیت ملی آمریکا بی دلیل تهدید شود و ضربه ای جبران ناپذیر به نقش رهبری آمریکا در جهان وارد می کند. یکجانبه به خطر انداختن توافق هسته ای، ایران را منزوی نمی کند بلکه ما را منزوی می کند.

هفته پیش ماتیس، وزیر دفاع، در کنگره شهادت داد باقی ماندن آمریکا در توافق هسته ای در راستای منافع ملی آمریکاست. رئیس جمهور به هنگام اعلام تصمیم خود حتی یک مورد موثق ارائه نکرد که با ارزیابی وزیر دفاع متناقض باشد، چون نمی توانست پیدا کند. در عوض او به قیمت به خطر انداختن امنیت فرد فرد اتباع آمریکایی، دست به سیاست بازی زد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، توافق ایران یک کار انجام می دهد: تهدید عینی را که از طرف ایرانی برخوردار از سلاح هسته ای متوجه منطقه، اسرائیل و آمریکاست از بین می برد. نه قرار بود این توافق راه حلی همه جانبه باشد و نه مانع اقدامات ما برای مقابله با اقدامات تحریک آمیز مستمر و بی ثبات کننده ایران در منطقه می شود. فقط الان رئیس جمهور موقعیت مان را برای مذاکره بدتر کرد. تصمیم او اتحاد با شرکایمان را تضعیف کرد و به اعتبارمان صدمه زد. پیامدهای زیان بخش اقدام امروز رئیس جمهور به بیرون سرایت می کند و از توانایی مان برای حل سایر بحران ها می کاهد. از امروز به بعد رهبری کره شمالی چه انگیزه ای برای مذاکره با آمریکا، چین و سایر شرکا برای دستیابی به راه حل سیاسی بحران هسته ای در شبه جزیره کره دارد؟ از امروز به بعد چرا سایر کشورهای جهان برای دستیابی به راه حلی سیاسی با ما همراه شوند که ممکن است خودمان آن را محترم نشماریم؟ از امروز به بعد حرف آمریکا در جهان چقدر ارزش دارد؟

اکنون مسئولیت (حفظ) نقش رهبری و اعتبار آمریکا بر دوش کنگره است. امیدوارم اندیشه منطقی پیروز شود و اعضای کنگره به شهادت کارشناسان و تشکیلات امنیت ملی گوش دهند و آسیبی که از وضع دوباره تحریم های ایران و نقض تعهدات تصریح شده در توافق وارد خواهد شد، تشخیص دهند. امیدوارم کنگره کاری انجام دهد که رئیس جمهور به انجامش تمایلی ندارد: تضمین کند اقدامات ما به اجماع جهانی درباره چگونگی رویارویی با چالش مرتبط با ایران کمک کند، به جای این که آن را به خطر بیاندازد. آمریکا احترام جهان را با جانفشانی و رهبری فداکارانه نسل ها به دست آورده است. نباید با چنین سهل انگاری این رویه را کنار بگذاریم.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.