تحولات لبنان و فلسطین

وزیر سابق نیرو با بیان اینکه به دلیل تصمیم غلط یکی از دستگاه‌های دولتی در تأمین سوخت نیروگاه‌های کوچک، آینده این نیروگاه‌ها به مخاطره افتاده است، گفت: متأسفانه تبعیض برای دریافت حق انشعاب برق باعث نارضایتی مشترکان می‌شود.

سالانه ۱۰ هزار میلیارد تومان به بدهی صنعت برق اضافه می‌شود/ مانع‌تراشی یک دستگاه‌ دولتی در تأمین سوخت نیروگاه‌های کوچک

به گزارش قدس آنلاین، حمید چیت‌چیان در سی و دومین کنفرانس بین‌المللی برق با اشاره به اینکه اولین چیزی که مردم از شبکه برق و صنعت برق می‌خواهند، پایدار بودن شبکه برق است، گفت: مردم دوست دارند که علاوه بر کیفیت برق و نبود نوسانات، از حداقل خاموشی برق برخوردار باشند. کاهش هزینه‌های برق یکی دیگر از انتظارات مردم است. بنابراین، هزینه‌های برق باید کاهش یابد، چرا که در کشورمان هزینه‌ها بالاتر از تعرفه‌های برق است و مردم کمتر از هزینه‌های واقعی پول برق پرداخت می‌کنند، پس براساس اقتصاد برق، باید هزینه‌ها کاهش و تعرفه‌ها افزایش یابد.  

چیت‌چیان با اشاره به اینکه در بسیاری از شهرها مثل تبریز، اراک، کرج، قزوین و تهران زمانی که نیروگاه‌ها ناچار هستند از سوخت مازاد استفاده کنند، آلایندگی تولید برق این نیروگاه‌ها افزایش می‌یابد، اظهار داشت: مردم در فصل زمستان و زمانی که نیروگاه‌ها از سوخت مازوت استفاده می‌کنند شکایت فراوانی دارند، پس فرایند تولید برق باید به گونه‌ای باشد که آلاینده‌ها و تولید گازهای گلخانه‌ای را کاهش دهد.

*تبعیض در فروش انشعاب باید از بین برود

وزیر سابق نیرو با تأکید بر اینکه باید در شفافیت تعرفه‌ها و فروش انشعاب تبعیض بین مشترکان قائل نشد، گفت: متأسفانه در برخی موارد از دو مشترک نزدیک به هم دو هزینه متفاوت برای دریافت حق انشعاب گزارش می‌شود، پس باید تبعیض بین حق انشعاب از بین برود.  

چیت‌چیان با اشاره به اینکه علاوه بر انتظارات مردم از صنعت برق، صنعت برق نیز از مردم انتظاراتی دارد، خاطرنشان کرد: مشارکت مردم در سرمایه‌گذاری و پرداخت به موقع قبوض برق، یکی از انتظارات بجای صنعت برق از مشترکان است.  

* آینده نیروگاه‌های کوچک به دلیل تصمیم نابجا درباره تامین سوخت در مخاطره 

وی افزود: گسترش نیروگاه‌های CHP و DG (نیروگاه‌های پراکنده و کوچک) به دلیل تصمیم‌های غلط و نابجای یکی از دستگاه‌های دولتی در تأمین سوخت به مشکل خوردند و آینده آنها در مخاطره است.  

چیت‌چیان با انتقاد از افزایش پیک مصرف در تابستان و افت مصرف برق در فصل زمستان گفت: پیک مصرف برق در تابستان به یکباره به ۵۵ هزار مگاوات می‌رسد و این در حالی است که به فاصله تنها دو ماه از گذشت پیک مصرف، به یکباره پیک به ۳۷ هزار مگاوات کاهش می‌یابد و این نشان می‌دهد که ظرفیت بسیاری از نیروگاه‌های موجود در فصل زمستان باید خاموش بماند.

* هر سال ۱۰ هزار میلیارد تومان به بدهی صنعت برق اضافه می‌شود

وزیر سابق نیرو اضافه کرد: صنعت برق در حال حاضر ۳۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارد و این در حالی است که کل درآمد سالانه برق ۲۰ هزار میلیارد تومان است که البته اگر هزینه‌ها را نیز به آن اضافه کنیم، این مبلغ کاهش می‌یابد. پس سؤال این است؛ با این وضعیت چگونه می‌توانیم به ادامه صنعت برق امیدوار باشیم و آن را ادامه دهیم.  

وی تصریح کرد:‌ ادامه صنعت برق به غیر از اینکه علوم اقتصادی و مالی را که یکی از ارکان اصلی صنعت برق می‌تواند باشد، باید در کنار علوم انسانی قرار دهیم تا اثرگذاری و پایداری صنعت برق در اداره کردن صنعت برق افزایش یابد.  

وی تأکید کرد: تغییر پارادایم برای ادامه موقعیت صنعت برق بسیار حیاتی است و از اینکه فکر کنیم صرفاً با اصول مهندسی می‌توانیم صنعت برق پایداری داشته باشیم، یک اشتباه است.

چیت‌چیان ادامه داد: پس باید به نیازها و توجه به نیازهای مشترکان جدی گرفته شود و ترکیب هیأت مدیره‌ها تغییر کند و استفاده از علوم انسانی، اجتماعی و مالی در صنعت برق بیش از پیش گسترش یابد تا صنعت برق به یک پایداری مناسبی برسد.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.