به گزارش خبرنگار اعزامی قدس به دوشنبه، محمد جواد ظریف در مراسم گشایش سفارت جدید ایران با بیان اینکه ما ایرانیان زمانی که وارد دیار مهربان تاجیکستان میشویم، در گفت و شنود با مردم همدل این دیار خود را در سرزمین دوم خود مییابیم اظهار داشت: زیباترین تعبیر برای این احساس کلام مقام معظم رهبری است که روابط ایران و تاجیکستان را روابط خویشاوندان نامیدند.
وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد اشتراکات عمیق تاریخی و فرهنگی دو کشورپشتوانهای مهم و سرمایهای ارزشمند برای ارتقای روز افزون روابط است و عزم و اراده ما برای توسعه بیش از پیش روابط و گشودن افقهای جدید همکاری با تاجیکستان استوار است.
وی تصریح کرد: سفر من به تاجیکستان و برگزاری کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی، تجاری، فنی، فرهنگی و علمی دو کشور در آینده نزدیک گواه این ادعاست.
ظریف افزود: تحولات سریع دوران در حال گذار کنونی در عرصه روابط بینالملل علاوه بر آنکه آکنده از خطرات و آسیبهای احتمالی است در عین حال فرصتهایی را نیز در جهت همکاری مشترک میان کشورهای منطقه به منظور مقابله با تهدیدات مشترک به ویژه خشونت و افراط گرایی فزاینده فراهم میآورد.
وزیر امور خارجه با یادآوری اینکه پیشنهاد رئیس جمهور ایران در شست و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد با عنوان جهان علیه خشونت و افراط گرایی با اجماع به تصویب رسید اظهار داشت: ایران با در پیش گرفتن راه دیپلماسی که تجلی برجسته آن در برجام و پایبندی به آن متجلی گردید همگان را به صلح و پرهیز از خشونت و آتشافروزی دعوت نموده و مدیریت چالشهای بشری را در گرو گفتوگو و همکاری نزدیک میان کشورها میداند.
تهران و دوشنبه در مسیر منافع مشترک گام برمیدارند
وزیر امور خارجه تاجیکستان نیز در این مراسم اظهار داشت: بر هیچ کس پوشیده نیست که مردم دو کشور همزبان ما در راستای ارزشهای مشترک وبه جهت ارتباطات ئ نزدیکی فرهنگی طولانیترین راه تاریخ انسانیت را با هم پیمودهاند و در رشد تمدن جهانی نقش ماندگانر و روحیه سازنده خود را به جای نهادهاند.
سراجالدین اصلاف با بیان اینکه ما در تاجیکستان همواره به دلایل دوستانه و برادرانه و اعتماد به یکدیگر را که خصلت مردمان کهن بیاد هر دو کشور ایران و تاجیکستان است گرامی میداریم و در مسیر منافع مشترک گامهای اطمینان بخشی را برمیداریم.
وزیر امور خارجه تاجیکستان با تأکید بر اینککه امیدواریم در پرتو ارزشهای عالی مردم تاجیکستان و ایران در آینده شاهد توسعه بیش از پیش مناسبتهای دوجانبه در همه زمینههای اقتصادی، تجاری، علمی و فرهنگی باشیم خاطرنشان کرد: ما دستاوردهایی را که در دو دهه اخیر در راستای تلاشهای مشترک در زمینه سیاسی، تجاری، فرهنگ و علمی و معارف بدست آوردهایم باید حفظ کنیم و من بعد نیز بر اساس اصول احترام به منافع یکدیگر و حسن اعتماد، دوستی، ارزشهای مشترک فرهنگی و تاریخی و منافع دو کشور مناسبات صمیمی را در سطح همکاریهای دوجانبه تقویت کنیم.
وی با اشاره به برگزاری دوازدهمین دور از کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی، تجاری، فنی و فرهنگی دو کشور در دوشنبه گفت: امیدواریم این نشست زمینههای مساعد بیشتری برای توسعه روابط دو کشور ایجاد کند.
گفتنی است ساختمان جدید سفارت جمهوری اسلامی ایران در دوشنبه بدست مهندسان ایرانی و با تلفیق معماری مدرن با هنر معماری اصیل ایرانی و به دست مهندسان کشورمان طراحی و اجرا شده است.
مهندس غلامرضا رشیدی ناظر این پروژه درباره ویژگیهای این بنا به خبرنگار قدس گفت: این بنا در زمینی به مساحت ۲۵ هزار متروبا زیربنایی به مسلاحت ۶ هزار و ۲۴۰ متر که شامل ۴ ساختمان برای بخش اداری و دیپلماتیک، خدمات کنسولی، نگهبانی و نقلیه و ساختمان حفاظت و در مدت ۲ سال و نیم احداث شده است.
وی با بیان اینکه کلیه مصالح و مواد بکار رفته در این بنای مجهز از داخل کشور تأمین شده افزود: پیشرفتهترین سامانههای و تجهیزات هوشمند مطابق با استانداردهای روز دنیا در این بنا بکار گرفته شدهاند.
نظر شما