به گزارش قدس آنلاین، مهرداد پیرحیاتی اظهار داشت: گمرک به عنوان مرزبان اقتصادی کشور و مسئول اجرای قوانین و مقررات تجاری و گمرکی به منظور تحقق سیاستهای کلی نظام به ویژه اقتصاد مقاومتی و رقع مشکلات نظام گمرکی در دولت از گمرکی سنتی به گمرک الکترونیک تغییر وضعیت داده است .
وی بهبود و تسهیل تجارت فرامرزی، شفافسازی و سالمسازی فعالیتهای گمرکی و تجاری، تسهیل و روانسازی تجارت را از جمله دستاوردهای گمرک الکترونیک به ویژه سامانه هوشمند امور گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی ذکر کرد .
پیرحیاتی با بیان این که بازاریابی از وظایف صادرکنندگان است، خاطرنشان ساخت: برنامه گمرک تسهیل و روانسازی فرآیند تجارت است به همین دلیل سامانه هوشمند امور گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی و زیرسامانههای آن در گمرک یزد راهاندازی شده و اکنون کلیه فرآیندهای مربوط به تجارت فرامرزی از قبل از ورود کالا به کشور تا پس از ترخیص کالا تحت پوشش سیستمهای مکانیزه قرار دارد که علاوه بر کاهش زمان و هزینهها موجب شفافیت در فرآیند تجارت شده است .
این مسئول تصریح کرد: گمرکات یزد از نظر وزنی هشتمین گمرک صادراتی کشور است و در شش ماهه نخست سال جاری صادرات استان از حیث ارزش ۱۵ و از نظر وزن ۱۳ درصد رشد یافته است .
وی افزود: در این مدت بیش از یک میلیون و ۵۱ هزار تن کالا به ارزش ۲۶۱ میلیون دلار از گمرکات یزد به خارج کشور صادر شده که در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته از نظر وزن ۱۳ و از حیث ارزش ۱۵ درصد رشد داشته است .
پیرحیاتی عمدهترین کالاهای صادراتی استان در این مدت را کاشی و سرامیک، میلگرد، هیدورکربن، ظروف شیشهای، سنگ مصنوعی، مصنوعات پلاستیکی، اکسید مولیبدن و شیشه ساختمانی ذکر کرد .
مدیر کل گمرکات استان یزد در پایان با اشاره به ۱۹ هزار و ۲۵۴ عدد اظهارنامه صادراتی گمرکات استان یزد در شش ماهه نخست سال جاری، اظهار کرد: عراق، افغانستان، پاکستان، ترکیه، هلند، گرجستان و اسپانیا عمده ترین مقصد کالاهای صادراتی یزد است.
نظر شما