به گزارش قدس آنلاین، به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی خراسان شمالی، استاندار خراسان شمالی در این مراسم با اشاره به ضرورت ترویج فرهنگ کتابخوانی اظهارکرد: در این دولت به موضوع کتابخانه و کتاب خوانی توجه بیشتری شده و سرانه فضای کتابخانه ها افزایش یافت که این مایه مباهات است اما ضمن حفظ داشته ها باید به سمت اهداف والا قدم برداریم.
محمدرضا صالحی گفت: در محیطهای کوچک برای اینکه استارت اولیه کتابخانه خورده شود، نباید نگران برگرداندن کتاب بودکتاب ها را با این نگاه که دست به دست بچرخد و قشر زیادی از آن بهره ببرند به یکدیگر امانت دهیم.
رئیس انجمن کتابخانههای عمومی استان تصریحکرد: جایگاه برتر خراسان شمالی در جشنواره کتابخوانی رضوی و هم چنین انتخاب دو روستای استان جزو ده روستای برگزیده دوستدار کتاب کشور طی دو سال متوالی نشان از سطح بالا و توسعه فرهنگ کتابخوانی در خراسان شمالی دارد که اداره کل کتابخانههای عمومی استان در این موفقیت نقش مهمی داشته است.
وی افزود: توسعه فضای کتابخانهای در روستاها در قالب طرح «هر روستا یک کتابخانه» از اولویتهای استان است. و برای اجرای این طرح در روستاهای بزرگ دهیاری ها مکانی برای فضای کتابخانه و در روستاهای کوچک تر نیز مردم مکانی را در نظر بگیرند تا اداره کل کتابخانه ها برای تجهیز آن اقدام کند تا این قشر هم از نعمت کتاب و کتابخوانی بهره مند شوند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان شمالی نیز در این مراسم با بیان اینکه خراسان شمالی با داشتن ۶۰ کتابخانه ، ۴۰ هزار عضو فعال دارد اضافه کرد: میانگین سرانه عضویت استان از میانگین کشوری بالاتر است و در سال گذشته ۸۰۰ هزار جلد کتاب به امانت داده شده است.
علی محمد جهانی گفت: بزرگترین و مهمترین رسالت کتابخانههای عمومی توسعه مطالعه مفید و فرهنگ کتابخوانی است و در این هفته با شعار «آینده روشن با خانواده کتابخوان»، برنامههای متنوعی در کتابخانههای عمومی سراسر استان برگزارشده و تا ۲ آذرماه ادامه دارد.
جهانی در ادامه افزود: روستای قلعه خان از توابع مانه و سملقان و طبر از توابع جاجرم در استان جزو روستاهای برتر دوستدار کتاب در امر مقدس کتاب خوانی در کشور برگزیده شدند و امیدواریم که در سالهای آینده نیز روستاهای دیگری از خراسان شمالی، استانی که گنجینه فرهنگها نامگذاری شده است انتخاب شوند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی نیز اظهارکرد: یکی از وظایف ما شناسایی و ترغیب و تشویق دوستداران و فعالان حوزه کتاب می باشد و لازمه پیشرفت و توسعه فرهنگ ما مشارکت مردم است.
حسین فرخنده با بیان اینکه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تاسیس، تعمیر و توسعه کتابفروشی ها را در دستور کار دارد گفت: در سطح شهر رستوران های زیبا، گالری های لباس زیبا، بنگاه های مختلف معاملاتی مختلف وجود دارند که نشان از رشد و توسعه شهری است اما این رشد وقتی تکمیل می شود که کتابفروشی ها، فرهنگ سراها و مجتمع های فرهنگی و هنری در استان توسعه پیدا کنند.
فرخنده با تاکید بر اینکه باید سرانه مصرف فرهنگی در خراسان شمالی ارتقاء یابد گفت: ۸ کتابخانه شهری و روستایی تا پایان سال در خراسان شمالی به بهره برداری می رسد.
وی با بیان اینکه کتابخانه مرکزی بجنورد نیز در مرحله تدارک تهیه کتاب است گفت: تجهیزات هم در حال تکمیل است و به پیمانکار این پروژه فرصت داده شده تا نقائص موجود را مرتفع کند تا در آینده ای نزدیک بهره برداری برسد و سرانه فضای مطالعه به دوبرابر سرانه کنونی برسد.
در پایان مراسم بیش از ۴۰ نفر از فعالان عرصه کتابخوانی و کتابداران نمونه استان با اهدای جوایز و تندیس با حضور استاندار خراسان شمالی تقدیر شدند.
گفتنی است؛ ۲ تن از کتابداران استان؛ خانمها فاطمه صفرزاده( برگزیده بخش خلاقیت و اقدامات ویژه) و حمیده نیستانی( کتابدار برتر کتابخانه مشارکتی) بعنوان کتابداران نمونه کشوری؛ در مراسمی که در روز ۲۴ آبان توسط نهاد کتابخانههای عمومی کشور و با حضور دبیرکل نهاد و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تهران برگزار شد تجلیل شدند.
نظر شما