به گزارش قدس آنلاین به نقل از دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در راستای ارتقای سلامت و امنیت غذایی در استان، در جلسه ای با حضور معاونت غذاو دارو، مدیر و کارشناسان اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ضمن بررسی اجرای کامل طرح سورتینگ و بسته بندی برنج در استان و برون سپاری برخی از فعالیت ها، استفاده از ظرفیت های خارج سازمان نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
سورتینگ (Sorting) اصطلاحی به معنای درجه بندی و دسته بندی محصولات است. محصول برنج از فرآورده های تولیدی کشاورزی استراتژیک در استان گیلان می باشد که حجم وسیعی از تامین و امنیت غذایی مصرف کنندگان و همچنین اشتغال پایدار در ارتباط مستقیم با نحوه تولید، بسته بندی و عرضه به بازار محصول مذکور در سطح استان و کشور می باشد که تاکنون حدود ۵۰ واحد آن از اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان موفق به اخذ پروانه بهداشتی ساخت و شناسه نظارت کارگاهی شده اند.
از این رو به منظور جلوگیری از تقلبات و اختلاط برنج های نامرغوب با برنج مرغوب گیلان و همچنین ارتقای امنیت غذایی مصرف کنندگان و رعایت قوانین جاری کشور و حفظ و افزایش فرصت های شغلی و رونق اقتصادی اهمیت لزوم بسته بندی برنج با مجوزهای بهداشتی لازم اجتناب ناپذیر می باشد.
بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو واحدهای شالیکوبی استان می بایست پروانه بهداشتی ساخت و یا شناسه نظارت کارگاهی دریافت نمایند. استان گیلان حدود ۱۸۰۰ شالیکوبی دارد.
نظر شما