حامد فرضی در گفتگو با خبرنگار قدس آنلاین اظهار کرد:باید از تغییر کاربری اراضی بدون در نظر گرفتن استعدادیابی اراضی به عنوان یکی از عوامل مهم تهدید کننده منابع طبیعی در سطح استان نام برد.
وی معدن کاوی و بهره برداری غیراصولی از معادن بدون رعایت الزامات زیست محیطی را دیگر تهدیدهای منابع طبیعی برشمرد و گفت: ۵۶ درصد عرصه های ملی استان دارای پروانه اکتشافات معادن هستند.
فرضی با بیان اینکه برداشتهای بی رویه از ذخایر آبهای زیر زمینی و کاهش ظرفیت آبخوان های منطقه به فرو نشست زمین منجر می شود، افزود: حدود ۷۰۰ میلیون مترمکعب از تولید آب استان به استان های همجوار انتقال می یابد و این در حالی است که بیابان زایی در سطح استان به دلیل کاهش بارندگی و وجود کانونهای ریزگرد که منشا طبیعی دارد به عنوان یک عامل تهدید کننده منابع طبیعی روند فزاینده ای دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز عدم تناسب توان حفاظتی با روند فرآیند تعداد و مساحت آتش سوزی ها در سطح اراضی جنگلی و مرتعی به عنوان یکی از مهمترین خطرات و عوامل تهدیده کننده اراضی ملی نام برد وافزود: یکی دیگر از تهدیدهای حوزه منابع طبیعی فعالیت های بنگاه های معاملات ملکی غیرمجاز در حاشیه شهرها است.
وی در ادامه افزود: متقاضیان خرید زمین قبل ازهر اقدامی باید نسبت به اخذ استعلامات از مراجع ذیصلاح در خصوص وضعیت اراضی اطلاع حاصل نمایند.
مدیر کل منابع طبیعی البرز در پایان گفت: متأسفانه کاهش تعداد نیروهای حقوقی و روند پیگیری طولانی مدت پرونده های قضایی و انجام فعالیت های عمرانی دستگاه های دولتی بدون اخذ مجوزو هماهنگی های قانونی با اداره منابع طبیعی باعث تخریب در منابع طبیعی کشور می شود.
نظر شما