به گزارش خبرنگار قدس آنلاین، رئیس جهاد کشاورزی شهرستان جوین گفت: برداشت چغندر قند در دشت جوین به مراحل پایانی رسیده، و با توجه به توصیه های فنی مراحل مختلف کاشت، داشت و برداشت این محصول توسط کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی کشت صنعت جوین و رعایت اصول فنی کشت توسط کشاورزان این منطقه تاکنون ۵۵۵ هزار تن چغندر قند از سطح مزراع و کشت وصنعت جوین برداشت شده است.
علیرضا هاشم آبادی خاطر نشان کرد: این رقم تا پایان برداشت احتمالا به ۵۷۵ هزار تن خواهد رسید. و حدود ۲۰۰۰۰ تن محصول هنوز در مزارع کشاورزان باقی مانده است.
وی تصریح کرد: تولید امسال با توجه به شرایط خوب و رعایت استاندارهای فنی کشت رتبه اول استانی و کشوری را به خود اختصاص دهد.
هاشم آبادی اظهار داشت: از آنجاییکه کشت چغندر قند به لحاظ نیاز آبی از جمله محصولات آب طلب می باشد، از امسال کشت چغندر قند پائیزه بصورت آزمایش و پایلوت درمزارع کشت صنعت جوین اجرا و درصورت موفقیت طرح در سالهای آتی کشت چغندر قند پائیزه به کشاورزان توصیه می شود.
مدیر جهاد کشاورزی جوین یاد آور شد: کشت پائیزه چغندر قند نسبت به چغندر بهاره از راندمان آبی بسیار پایینی برخوردار است.
وی تاکید کرد: بحران آب از جمله انگیزه هایی است، که توجه کارشناسان را به این امر یعنی توصیه کشت چغندر قند پائیزه سوق داده است.
هاشم آبادی اضافه کرد: اجرا سیستم های آبیاری تحت فشار و روش های نوین آبیاری از دیگر مواردی است، که با توجه به بحران آب و خشکسالی طی چند سال گذشته موضوع در دستور کار کارشناسان این مدیریت قرا گرفته است و درمزارع کشت صنعت جوین با توجه به همکاری مسئولین کشت صنعت پیشرفت قابل ملاحظه ای به دست آمده است.
رئیس جهاد کشاورزی جوین بیان داشت: بلایای طبیعی از جمله سرمای زودرس که سال گذشته خسارت غیر قابل جبرانی به مزارع چغندر قند و کشاورزان واردکرد، امسال وضعیت آب وهوایی مناسبی داشتیم.
رئیس صنف کشاورزان شهرستان جوین گفت: در صورت تجمیع کشت در مزارع شهرستان جوین از نظر کشت، داشت و برداشت محصول نقطه قوتی برای کشاورزان خواهد بود.
ابراهیم شیر دل یاد آور شد: کشاورزان شهرستان جوین آمادگی دارند، برای مکانیزه کردن کشت با جهاد کشاورزی و کشت و صنعت جوین هم کاری نمایند.
وی از مسئولین در خواست کرد: این هم کاری دو سویه مورد بررسی قرار دهند، یعنی طوری نباشد که کلیه امور را کشاورز انجام دهد، وجهاد کشاورزی و کشت صنعت به عنوان ناظر عمل کنند.
شیر دل افزود: صنف کشاورزان جوین آمادگی دارد، هر گونه قراردادی را به صورت تهاتری و یا پیمان کاری با جهادکشاورزی و کشت و صنعت جوین منعقد نماید.
رئیس صنف کشاورزان مدعی شد: افزایش بر داشت چغندر قند تلاش شبانه روزی کشاورزان بوده است، و ما انتظار داریم کشت وصنعت جوین تدابیری اتخاذ کند، تا به موقع بدهی خود به کشاورزان که معیشتان وابسته به مطالبات چغندر قند می باشد به موقع پرداخت نماید.
شیردل تاکید کرد: متاسفانه مسئولین در پرداخت مطالبات کشاورزان کوتاهی می کنند، به گونه ای که زمان پرداخت مطالبات حکایت نوشدارو بعد مرگ سهراب می شود.
وی با اشاره به زمان پرداخت مطالبات گندم گفت: دولت در دریافتی ها مانند تحویل بذر نقدی عمل می کند، ولی در پرداخت در طولانی مدت اقدام می کند.
نظر شما