به گزارش قدس آنلاین، آیت الله صادق آملی لاریجانی شامگاه چهارشنبه در جلسه شورای اداری استان ایلام با بیان اینکه امروز مسئله اصلی کشور اقتصاد و اشتغال است و همه قوا باید برای حل آن دست به دست هم بدهند، اظهارداشت: دشمن سعی می کند از همین راه در میان مردم نفوذ کند و اعتماد مردم را به مسوئلین از بین ببرد.
وی با اشاره به اینکه کاستی ها احصا شده و ان شاء الله برطرف می شود، افزود: مطالب بسیار خوبی را استاندار و مدیران کل اطلاعات و جهاد کشاورزی گفتند که بسیار مفید بود.
رئیس قوه قضاییه در بحث منابع طبیعی همان طور که گفته شد، یک تدابیر خاصی را برای حافظت از منابع طبیعی از منظر قضایی دنبال کردیم، بیان داشت: اما قوانین منابع طبیعی قدیمی است و یکی از مسائل مهم تداخل بین وظایف دستگاه هاست و یکی از مشکلات منابع طبیعی، عبارت از عدم رعایت پاره ای از اصلاحات انجام گرفته است.
وی تصریح کرد: در مورد کسانی که زمین هایی را احیا کردند، نظر منابع طبیعی و جهاد این است که نقشه های سال ۴۴ باید رعایت شود و حتی در محاکم عده ای این را می گویند اما شورای نگهبان در سال ۶۷ یک نظریه ای فقهی داد؛ زمانی که مرحوم آیت الله گیلانی دبیر شورای نگهبان بود، بخش هایی از ماده ۵۶ قانون حفاظت جنگل ها و برخی آیین نامه ها را احیا کردند به این مضمون که هر کس تا سال ۶۵ زمین هایی را احیا کرده باشد، مال خودش است.
رییس قوه قضاییه گفت: قوانین قدیمی ما با تعدد و تکثر یک مشکلات اساسی برای دستگاه قضا ایجاد کرده است. نکته ای که در این جلسه گفته شد، کاملا درست است اما باید از طرف خود منابع طبیعی و دولت اقدام شد و ما هم کمک می کنیم این قوانین یکپارچه شود.
آملی لاریجانی اضافه کرد: در حال حاضر به تناسب قوانین مختلف منابع طبیعی ارجاع می شود و با این ارجاع هم موضوع روشن نمی شود. مثلا در قانون سال ۸۹ تصریح شده که اگر کسی دعاوی علیه منابع طبیعی داشته و تا سال ۸۹ مطرح نشده، اگر منابع طبیعی محکوم شود یا باید عین مال را برگردانند یا ثمن روز را بدهند؛ بنابراین اکنون قوانین و آیین نامه های متکثر بسیاری داریم.
رییس قوه قضاییه درباره بحث کاداستر هم گفت: بحث کاداستر برای منابع طبیعی و سازمان ثبت یک بحث بسیار مهمی است. سازمان ثبت برای اینکه قانون کاداستر اجرا، تلاش بسیاری کرده و قانون مختص به خود را دارد که تصریح شده درآمدهای آن به خودش اختصاص یابند و این را هم انجام نمی دهند و اخیراً هلال احمر هم به این چسبیده و حدود نیمی از درآمدهای کاداستر به هلال احمر اختصاص می یابد. با اینکه در برنامه پنجم و ششم تاکیدات زیادی به کاداستر شده، باز هم به کاداستر بی توجهی می شود و حتی در بودجه سال ۹۷ این مسئله را ندیده اند.
وی ادامه داد: استان ایلام دارای ظرفیت های بسیار مهم اقتصادی و گردشگری است و ما حاضریم در جلسه سران قوا این را طرح کنیم اما به استاندار هم گفتم طرح های روشنی را بیاورند تا در جلسه سران قوا مطرح شود تا از طریق دولت یا مجلس تصویب شود.
آملی لاریجانی به امنیت اقتصادی اشاره کرد و گفت: بنا شده ما در دستگاه قضایی یک طرحی را برای بحث امنیت اقتصادی آماده کنیم تا حقوقی برای سرمایه گذاران پیش بینی شود. ما دنبال برخورد با مفاسد اقتصادی هستیم نه اینکه بخواهیم جلوی سرمایه گذاری صحیح را بگیریم.
رییس دستگاه قضا به بحث وام ها اشاره کرد و تصریح کرد: ما در این مورد منشاء اشکال نیستیم و خود بانک ها علیه کسانی که تسهیلات گرفتند، اقدام می کنند و متاسفانه همه را به یک چوب می رانند. این یک چوب راندن از ناحیه بانک ها، کار درستی نیست. مکررا به مسئولان بانک ها گوشزد کردیم که ملاحظه وضع تسهیلات گیرنده را بکنند. به عنوان مثال اگر فردی به خاطر وضع اقتصادی کشور نمی تواند بازپرداخت کند، کمک شود و چرخه تولید کشور متوقف نشود.
آملی لاریجانی با بیان اینکه مسئولان جمهوری اسلامی باید بدانند خدمت به مردم بزرگ ترین عبادت است افزود: ما به عنوان مسئولان دولتی و حکومتی باید تلاش کنیم مشکلات مردم حل شود؛ واقعا همه مسئول هستیم و تقاضا دارم، زنگ خطرهای روایی را از حضرت پیامبر و ائمه اطهار جدی بگیریم.
عضو مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: مدتی قبل فیلم مستندی درباره وضعیت برخی افراد بدون شناسنامه در سیستان و بلوچستان دیدم که واقعاً تکان دهنده بود. به برخی مسئولان از جمله رییس جمهور هم این موضوع را گفتم که چنین مسئله ای برای ما مسئولان بسیار قبیح است. افرادی را می بینیم که در مقابل دوربین استغاثه می کنند و می گویند ما به خاطر نداشتن شناسنامه حتی نمی توانیم به یک شهر دیگر برای کار برویم زیرا نگرانیم که به دلیل نداشتن سند هویتی، بازداشت شویم.
نظر شما