تحولات منطقه

مشاور اسبق وزارت خارجه آمریکا با اشاره به اینکه ترامپ حامی دموکراسی نیست، اظهارات مقامات ایرانی در مورد دسیسه برخی کشورها در اغتشاشات اخیر ایران را امری معتبر دانست.

مسأله دخالت خارجی در اعتراضات ایران موضوع معتبری است
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین،​ با فروکش کرن اغتشاشات ایران و کنار رفتن گرد و غبارهای موجود در این رابطه دست داشتن کشورهای خارجی در مصادره اعتراضات بحق مردم ایران و سوء استفاده از آن مشخص تر شد.

در همین رابطه «حضرت آیت الله خامنه ای» رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز روز سه شنبه با بیان اینکه انقلاب ریشه دشمن را از لحاظ سیاسی در کشور کند، خاطرنشان کردند: مطالبات صادقانه و بحق مردم از حرکات تخریب‌گرانه یک گروه جداست.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار هزاران نفر از مردم قم با تجلیل و تحسین حرکت عظیم، پر شور، به‌موقع و منسجم ملت در روزهای اخیر، به تشریح ابعاد و لایه های مختلف توطئه دشمنان برای سوءاستفاده از مطالبات به حق مردم پرداختند و با بیان سخنان مهمی خطاب به امریکایی ها، مسئولان کشور و مردم تأکید کردند: ایستادگی و نبرد «ملت با ضد ملت»، «ایران با ضد ایران» و «اسلام با ضد اسلام» همچون چهل سال گذشته ادامه خواهد داشت.

از همان آغاز اعتراضات و به خشونت کشیده شدن آن از سوی برخی، حمایت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا، از این اغتشاشات آغاز شد و در طی چند روز با انتشار پیام های متعدد حمایت خود از آشوب گران را ادامه داد.

هر چند دست داشتن کشورهای خارجی بویژه آمریکا در اغتشاشات اخیر ثابت شده اما «مایک پمپئو» رئیس سازمان جاسوسی آمریکا ( سیا) در اظهاراتی دست داشتن ایالات متحده در این آشوب ها را منکر شد.

پروفسور «دانیل سرور»* مشاور اسبق وزارت خارجه آمریکا در خصوص نقش داشتن عوامل خارجی در اغتشاشات ایران گفت: موضوع توطئه خارجی در تحولات اخیر ایران معتبر است.

وی افزود: بیانیه های بلند بالا در حمایت از اعتراضات ایران که از سوی دولت ترامپ صادر شد در حالیکه به موضوع حقوق بشر در کشورهایی همچون مصر، فیلیپین، ترکیه و روسیه بی اعتنا است، این امر را تقویت کرد.

استاد دانشگاه جان هاپکینز در ادامه گفت: دولت آمریکا در حالی که از ورود ایرانیان به ایالات متحده جلوگیری می کند از اعتراضات این کشور حمایت می کند و این جریان به این امر کمک می کند که بگویند اعتراضات از سوی دشمنان خارجی سازماندهی شده است.

وی افزود: من خود از مشتاقان مقاومت مدنی هستم نه فقط به این خاطر که مردم حق بیان دیدگاه های خود را دارند بلکه به این خاطر که تظاهرات بدون خشونت امن ترین و بهترین راه برای انجام اصلاحات دموکراتیک است. در حالیکه اغلب کارشناسان ایران همچنان در حال بررسی ماهیت اعتراضات اخیر ایران هستند این موضوع نیز مشخص شده که ناامیدی اقتصادی در شکل گیری اعتراضات نقش داشته است.

مشاور سابق وزارت خارجه آمریکا در ادامه تأکید کرد: «فیل گوردون» از مقامات دولت امریکا در زمان ریاست جمهوری اوباما، عقیده دارد که اظهارات ترامپ در حمایت از اعتراضات ایران بیش از آنکه به نفع معترضین باشد به زیان آنهاست. من نیز با این نظر موافقم.

وی در تأیید این موضع استدلال کرد: حمایت های ترامپ موجب می شود که اعتراضات نماد آمریکایی بگیرد که بسیاری از ایرانیان با آن مخالف هستند زیرا رئیس جمهوری از این اعتراضات حمایت می کند که ایرانیان وی را به دلیل مخالفت با برجام و جلوگیری از بهره مند شدن ایران از فواید آن غیرقابل اعتماد و سزاوار سرزنش می دانند.

سرور در ادامه یادآور شد: حقیقت این است که ترامپ ستون های دموکراسی را در داخل آمریکا از طریق حملات تند به رسانه ها و استقلال قوه قضائیه زیر سوال برده و حمایت وی از سرکوبگرانی همچون عربستان سعودی، فیلیپین و برخی دیگر به این موضوع دامن زده است.

مشاور پیشین وزارت خارجه آمریکا در پایان گفت: ترامپ نه در داخل آمریکا و نه در کشورهای دیگر به عنوان یک فرد حامی دموکراسی شناخته نمی شود.

..................

*پروفسور سرور از معروف ترین کارشناسان حاضر در مبحث مدیریت جنگ و از کارشناسان ارشد موسسه «روابط دو سوی آتلانتیک» و از اساتید دانشگاه «جان هاپکینز» است که سابقه فعالیت گسترده در مورد جنگ های عراق، افغانستان و بالکان را دارد و از سال ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۶ به عنوان نماینده ویژه آمریکا در امر میانجیگری میان مسلمانان و کُروات های یوگسلاوی سابق فعالیت کرده است.

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.