تحولات منطقه

تربت جام ـ افزوده شدن عنوان "روز جامی" به تقویم رسمی کشور بعد از گذشت بیش از هفت سال، همچنان موضوع داغی است تا آنجا که دبیر شورای فرهنگ عمومی تربت جام درباره‌ی این موضوع اظهاراتی داشته است.

ثبت ملی « روز جامی» در تقویم در انتظار تصمیم مسئولان
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

نعمت اله فیاض در این زمینه به خبرنگارقدس آنلاین درباره اینکه آیا "روز جامی" ممکن است در تقویم ثبت شود، گفت: «این موضوع از سال ۹۰در شورای فرهنگ عمومی استان و کشور در تقویم رسمی کشور مطرح شده متاسفانه هنوز مصوب نشده است».

ثبت شدن روز جامی در تقویم نیاز به دفاع علمی دارد

وی گفت: ثبت شدن روز جامی در تقویم نیاز به دفاع علمی دارد و تاکنون یک بار به شورای فرهنگ عمومی کشور ارسال شد و در آنجا به خوبی دفاع نشد و مجددا دوباره به این شورا فرهنگ عمومی کشور ارسال شده و لازم است با نگاه دقیق تر به این مسئله توجه کنیم تا روز جامی در تقویم کشور ماندگارشود.

این مسئول گفت: عبدالرحمان جامی به عنوان خاتم الشعرای ایران در خرگرد کهن در منطقه تربت جام زاده شده و لازم است برای چنین شاعر بلند آوازه که در وحدت وستایش اهل بیت (ع) شهره بوده است نام این شاعر بزرگ برای مردم کشورو خراسان بزرگ ماندگار شود.

چرا روز جامی؟

عضو پژوهشگران موسسه فرهنگی اکو با اشاره به ثبت روز جامی در تقویم ملی  گفت:  ۱۲ صفحه مطلب با عنوان توجیه علمی فرهنگی جامی به شورای فرهنگ عمومی کشور در سال جدید ارسال کردم و عنوان این دفاعیه «چرا روز جامی؟» نوشته ام  که منتظر هستم تا نوبت برای این دفاعیه فراهم شود.

علیرضا قیامتی با تاکید براینکه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر همکاری این پروژه ملی قول مساعد داده است گفت: سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به استان خراسان رضوی در ایام تعطیلات نوروزی فرصتی فراهم شد تا به تاخیر پروژه روز جامی در تقویم ملی گفتگو کنیم و ایشان تاکید کردند با دفاع مجدد از روز جامی و شخصیت عبدالرحمان جامی به عنوان بزرگترین شاعر ستایشگر اهل بیت (ع) تلاش خواهد کرد این روز در تقویم ملی جای بگیرد.

وی با تاکید براینکه چرا باید روز جامی در تقویم ملی جای بگیرد گفت: عبدالرحمن جامی شخصیت بزرگ، نام‌دار و پر آوازه‌ای است که تنها متعلق به مردم ساکن در مرزهای امروز ایران نیست، بلکه متعلق به ایران فرهنگی، گستره‌ای از مناطق همسایگان ایران از شبه قاره تا خراسان بزرگ، مصر، عراق و ترکیه و... است و شخصیتی فرامنطقه‌ای بود.

روز ملی «جامی» در تقویم باید با جدیت دنبال شود

مرتضی دامن‌پاک، معاون پژوهشی وزارت امورخارجه که به تربت جام سفر کرده بود  با تاکید بر شخصیت عبدالرحمان جامی به عنوان یک شاعر حنفی مذهب گفت: عبدالرحمان  جامی یک عارف و شاعر وحدت‌ طلب مصلح بودو باید  ایحاد وحدت و همدلی میان مذاهب که نیاز مبرم و شدید بشر امروز است، بیشتر پی ببریم. پیام شعری خاتم الشعرای ایران همیشه صلح، دوستی، همزیستی، انسانیت و آرامش است.

وی در ادامه با  بیان این که تربت جام، شهر علم، ادب، عرفان و موسیقی است گفت: تربت جام جام و خرگرد کهن  میراث‌دار فرهنگ و تمدن ریشه‌دار خراسان بزرگ است وباید تلاش کرد تا دبیرخانه دائمی مفاخر جام و منطقه برای ثبت، مستند و مکتوب کردن این میراث ناملموس منطقه راه‌اندازی گردد. عبدالرحمان جامی شاعر بلند آوازه قرن نهم  که درخرگرد کهن جام متولد شده بود و آثار ارزشمندی از خود به جای گذاشته  ضروری است این آثار که در ایران و منطقه وجود دارد را جهت ثبت مجموعه آثار جامی در یونسکو گردآوری کنیم و همچنین روز ملی جامی در تقویم باید با جدیت دنبال شود.

شایان ذکر است؛ حال در جدیدترین اظهار نظر مسوولان شورای فرهنگ عمومی تربت جام، ثبت روز جامی به تقویم‌های رسمی کشور را منوط به دفاع از این طرح در شورای فرهنگ عمومی کشور دانسته‌اند تا آنها این موضوع را از شورای فرهنگ عمومی کشور بخواهند و این شورا بررسی کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.