به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی گیلان،مهندس علیرضا شعبان نژاد گفت:پیرامون شایعات انتشاریافته در خصوص اشباع شدن برنج در بازار،ضمن رد این ادعا اعلام میدارم که هم اکنون حدود ۲۵۰ هزار تن برنج در بازار گیلان داریم و با این میزان برنج تا آغاز مهر باید مدیریت لازم را بعمل آوریم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه شیلات یکی از بخشهای قدیمی سازمان یافته در استان گیلان است،افزود:در حوزه کشاورزی دائما شاهد تغییر رویکرد هستیم و در حوزه شیلات هم همین اتفاق افتاده است.
شعبان نژاد ضمن اشاره به افزایش میزان برداشت از اراضی موجود در مقایسه با ۴۰ سال گذشته به واسطه رشد سریع جمعیت و افزایش تقاضا برای غذا ادامه داد:مسئله آب در کشور همواره وضعیت مشابهی داشته و خشکسالی از دیرباز دغدغه مردم این سرزمین بوده است.
وی با اشاره به اینکه جمعیت ۲۰ میلیونی اوایل انقلاب به ۸۰ میلیون کنونی رسیده است،خاطرنشان کرد: علیرغم آنکه دانش و تکنولوژی نسبت به سالهای گذشته توسعه چشمگیری داشته است،اما رشد بی رویه جمعیت و تامین غذای آنها موجب شده که پیشرفت های حاصله در زمینه افزایش تولید آنچنان که باید ملموس نشود.
رییس سازمان جهادکشاورزی گیلان ادامه داد:زمانی از همین دریا با قایق های ساده برای کمتر از یک میلیون گیلانی غذا تهیه میشد و امروز به منظور پاسخگویی به نیازهای غذایی جامعه میزان برداشت از دریا چندین برابر آن سالها شده است.
وی تغییر رویکرد را لازمه موفقیت در حوزه شیلات دانست و با بیان اینکه در شرایط کنونی سازه های خاکی اقتصادی نیستند،گفت:پرورش ماهی در قفس و همچنین پرورش ماهی در ساحل با بهرهگیری از آب دریا از برنامه های ارزشمند حوزه شیلات است.
علیرضا شعبان نژاد خاطر نشان کرد:اعتقاد ما بر اینست که مراکز تحقیقاتی بخوبی به وظایف خود عمل می کنند و ارتباط بیش از پیش دستگاه های اجرایی با این مراکز راهکاری مناسب جهت اعتلای هرچه بیشتر کشاورزی استان است.
رییس سازمان جهادکشاورزی گفت:در بهره گیری از آبهای داخلی می توانیم به صورت موثرتری عمل کنیم.با توجه به وجود ۸هزار و ۵۰۰ آببندان در استان می توان گونه هایی از ماهیان زود بازده را در این آببندانها پرورش داد و به افزایش تولید کمک کرد.
وی سال ۹۶ را از سالهای خوب استان در حوزه تولیدات کشاورزی برشمرد و گفت:متعاقب تولیدات ارزشمند،بازار خوبی نیز داشتهایم.
مهندس شعبان نژاد خاطر نشان کرد: همواره باید در مواقع بحران علمی تر عمل کرد و این مهم در خصوص مدیریت بحران کم آبی نیز صدق می کند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان تصریح کرد: با باران های بهنگام و ذخیره آبی موجود مدیریت صحیح مصرف آب به منصه ظهور برسد.اکنون از طریق تحقیقات علمی ثابت شده آبیاری تناوبی برنج موجب افزایش عملکرد نیز می شود.
وی گفت: امروزه برای یک هکتار زمین شالیکاری جهت عملیات شخم ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ متر مکعب آب نیاز داریم و برای عملیات آب تخت ۵۰۰ مترمکعب. این آمار نشان می دهد که مدیریت صحیح منجر به صرفه جویی ۵۰۰ هزار مترمکعبی آب موردنیاز شالیکاری شده است.
وی با اشاره به اینکه ۵۰ تا ۶۰ درصد اشتغال استان مستقیما مرتبط با بخش کشاورزی است،تصریح کرد: استان گیلان ۳ درصد تولید محصولات غذایی کشور را بر عهده داشته و از طرفی ۱۰ درصد بهره برداران کشور را به خود اختصاص داده است که این آمار نشان دهنده فقر حاکم در حوزه کشاورزی این استان و فقیر بودن تولیدکنندگان این بخش است .
وی با اشاره به نگاه ویژه استاندار گیلان به بحث اشتغال بیان داشت:اگرچه ما متولی غذای مردم هستیم ولی از فعالیت های اشتغال زا نیز حمایت می کنیم.
رییس سازمان جهادکشاورزی گیلان گفت: ۲۹ درصد مجوزهای صادره در حوزه صنایع غذایی و تبدیلی سازمان به بهره برداری می رسد و این موضوع در زمینه رونق اشتغال در استان بسیار خوب است.
نظر شما