به گزارش قدس آنلاین، به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی خوزستان، با اعلام دفتر توسعه و ترویج معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی سه اثر کپوبافی از دو صنعتگر بانوی خوزستانی به نامهای نرگس ظهیرنیا و هایده کایدخورده به مرحله نهایی داوری شورای جهانی صنایع دستی (WCC) که در سال جاری برگزار میشود، معرفی شدند.
این آثار، پیش از این، نشان اصالت را در چهارمین دوره داوری نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی در سال ۹۶ دریافت کرده بودند.
آثار راهیافته به داوری شورای جهانی صنایع دستی، براساس آیتمهایی چون مرغوبیت، اصالت، نوآوری، قابلیت عرضه در بازار و سازگاری با محیط زیست سنجیده میشوند و در پایان آثاری که امتیازات لازم را کسب کنند، جایزه و گواهی بینالمللی مرغوبیت را از سوی یونسکو دریافت خواهند کرد.
همچنین تولیدکنندگان محصولاتی که برنده این جایزه شوند از مزایایی چون همکاری در راستای آموزش و ظرفیتسازی، برپایی نمایشگاه، ارتباطات و تبلیغات و مالکیت معنوی و حق کپی بهرهمند خواهند شد.
شورای جهانی صنایع دستی ( WCC ) سازمانی غیرانتفاعی است که با هدف ارتقای جایگاه صنایع دستی بنیان نهاده شد. این شورا در تاریخ دوازده ژوئن ۱۹۶۴ توسط آیلین آزبورن وب در نیویورک با هدف ارتقای جایگاه صنایع دستی، تقویت ارتباط میان هنرمندان صنایع دستی سراسر جهان، تشویق، یاریرسانی و ارائه مشاوره به آنان در حوزه شیوههای درآمدزایی، کاربردی و به روز کردن صنایع دستی در عین حفظ میراث گذشتگان و استفاده از فناوریهای مدرن در راستای دستیابی به بازارهای جدید، بنیان نهاده شد.
جایزه مرغوبیت صنایع دستی که در داوری این شورا به تولیدکنندگان برتر اعطاء میشود، در سال ۲۰۰۰ از آسیای جنوب شرقی، به صورت مشترک به وسیله یونسکو و انجمن توسعه و ترویج صنایع دستی کشورهای عضو پیمان ASEAN، به منظور ایجاد استانداردهای کیفیت و افزایش آگاهی بینالمللی نسبت به صنایع دستی ده کشور ASEAN پایهگذاری شد. این جایزه به عنوان یک مکانیزم کنترل کیفیت و به عنوان یک ابزار بازاریابی به کار میرود که در واقع کیفیت محصولات صنایع دستی ابتکاری سنتی و دستساز مربوط به آن منطقه را تضمین میکند.
در همین زمینه عبدالرحیم فروتن هنرمندی است که پیش از این از استان خوزستان موفق به دریافت این جایزه از شورای جهانی صنایع دستی در رشته خراطی چوب شده است.
نظر شما