تحولات منطقه

شرکت «توتال» اعلام کرد با احیای تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران امکان ادامه حضور در پروژه توسعه میدان گازی پارس جنوبی را نخواهد داشت.

«توتال» هم جا زد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

شرکت نفتی «توتال» فرانسه روز چهارشنبه اعلام کرد در صورتی که نتواند از آمریکا معافیت تحریمی دریافت کند، از پروژه توسعه فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی کناره‌گیری می‌کند.

در بیانیه توتال با اشاره به تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای خروج از توافق هسته‌ای با ایران و احیای تحریم‌های ثانویه پس از یک مهلت چند ماهه، آمده است: «در نتیجه و همانطور که پیش از این توضیح داده بودیم، توتال در موقعیتی نخواهد بود که پروژه فاز 11 پارس جنوبی را ادامه دهد و مجبور خواهد بود تمام فعالیت‌های مربوطه را پیش از 4 نوامبر 2018 متوقف کند، مگر آنکه مقام‌های ایالات متحده با حمایت مقام‌های فرانسوی و اروپایی یک معافیت تحریمی ویژه این پروژه، به توتال اعطا کنند. این معافیت تحریمی پروژه‌ای باید از شرکت در برابر هر تحریم ثانویه مربوط به قانون ایالات متحده، محافظت کند.»

این بیانیه می‌افزاید: «توتال همواره به صراحت اعلام کرده که قادر نیست در معرض تحریم‌های ثانویه‌ای قرار گیرد که می‌توانند به از دست دادن مبادلات مالی با بانک‌های ایالات متحده برای عملیات‌هایمان در سرتاسر جهان (بانک‌های ایالات متحده در 90% عملیات‌های مالی توتال دخیل هستند)، از دست دادن سهامداران آمریکایی (30% سهام توتال در اختیار سهامداران آمریکایی است) یا ناتوانی در ادامه فعالیت در یالات متحده منجر شود (بیش از 10 میلیارد دلار از دارایی‌ها، متعلق به ایالات متحده است).»

در ادامه بیانیه آمده است: «در چنین شرایطی، توتال دیگر تعهد تازه‌ای در ارتباط با پروژه فاز 11 پارس جنوبی نخواهد گرفت و پیرو تعهدات قراردادی که با مقام‌های ایرانی داشته، در حال رایزنی با مقام‌های فرانسوی و آمریکایی است تا امکان دریافت یک معافیت تحریمی پروژه‌ای، را بسنجد.»

بنا بر اعلام توتال، این شرکت تاکنون در ارتباط با قرارداد فاز 11 پارس جنوبی کمتر از 40 میلیون یورو هزینه کرده و معتقد است که با توجه به فرصت‌های تجاری دیگری که در ماه‌های اخیر یافته، خروج از پارس جنوبی «بر هدف رشد 5 درصدی تولید بین سال‌های 2016 تا 2022، اثری نخواهد گذاشت.»

قرار داد شرکت ملی نفت ایران با کنسرسیومی متشکل از شرکت توتال، «سی. ان. پی. سی» و شرکت پتروپارس برای توسعه فاز 11 پارس جنوبی بود که در تاریخ 12 تیر ماه سال 96 به امضای دو طرف رسید.

این قرارداد چهار میلیارد و 879 میلیون دلاری با حضور بیژن زنگنه وزیر نفت، میان «علی کاردر» مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران به عنوان کارفرما و «پاتریک پویان» مدیرعامل توتال به عنوان رهبر کنسرسویم ایرانی-فرانسوی- چینی توسعه دهنده فاز 11 پارس جنوبی و «سید حمید اکبری» مدیرعامل پتروپارس و لو مدیرعامل شاخه بین المللی شرکت ملی نفت چین (CNPCI) امضا شد.

سهم توتال در این سرمایه‌گذاری 50,1 درصد، سهم سی ان پی سی 30 و سهم پتروپارس ایران 19.9 درصد تعیین شد و توتال به عنوان اپراتور کنسرسیوم تعیین شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.