به گزارش ستاد ارتباطات و اطلاعرسانی جایزه مصطفی(ص)، دبیرخانه جایزه مصطفی(ص) با برگزاری رقابت علمی کنز، فرصتی را برای ارائه طرحهای کاربردی دانشجویان، دانشپژوهان و استادان زیر ۴۵ سال در ۵۷ کشور عضو سازمان همکاری اسلامی فراهم کرده است.
این رقابت در ۵ حوزه سلامت، فناوریارتباطات و اطلاعات، آب و محیط زیست، انرژی و اقتصاد برگزار میشود که مهمترین معیار داوری آن کاربردی بودن طرح ارائه شده است.
شرکت کنندگان میتوانند از رشتههای مشخص شده در رقابت علمی کنز و سایر حوزههای علم و فناوری حضور یابند؛ اما مرتبط ترین رشتهها در حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات شامل رشتههای برق، فیزیک، علوم کامپیوتر و رشتههای مهندسی است.
همچنین در حوزه انرژی، فناوریهایی که باعث توسعه انرژی پاک و پایدار با در نظر گرفتن ملاحظات محیط زیستی میشوند، سلولهای خورشیدی، انتقال انرژی با کمترین اتلاف، نحوه ساخت سلولهایخورشیدی، توزیع انرژی، انرژی باد و ساخت توربین و نحوه قرارگیری آن، انرژی هستهای و سوختهای فسیلی، مد نظر است که رشتههای فیزیک، مهندسی شیمی و برق را در بر میگیرد.
سلامت انسان ابعاد مختلفی دارد؛ سلامت روحی، جسمی، اجتماعی و معنوی انسان جزو موضوعاتی است که زیرمجموعه حوزه سلامت قرار میگیرد و بطور کل دستاوردهای مهندسی پزشکی، پزشکان، روانپزشکان و... را شامل میشود.
با توجه به اینکه اقتصاد اسلامی یکی از دغدغههای اصلی ملت مسلمان است، تمام موضوعات و رشته های مرتبط با اقتصاد خرد و کلان را در برمیگیرد که یکی از رشتههای شاخص آن بانکداری اسلامی است.
در چند ساله گذشته بحران آب بیش از هر زمان دیگری به ویژه در خاورمیانه جدی شده است که حل مشکلات مربوط به آب و محیط زیست مربوط به رشته های مهندسی عمران، محیط زیست، مهندسی شیمی، بیولوژی، نانو، زیستشناسی، زمین شناسی و اقلیم شناسی است.
حوزههای انتخابی رقابت علمی کنز بر اساس مطالعات صورت گرفته بر روی مشکلات ملت در جهان اسلام است که البته این مشکلات در تمام جوامع هم وجود دارد. بطور کلی، رقابت علمی کنز سعی دارد با انباشت آثار علمی به رفع مشکلات جوامع اسلامی بپردازد.
گفتنی است شرکت کنندگان در این رقابت باید ایدهها و طرحهای کاربردی خود را در قالب فیلمهای ۳-۵ دقیقهای برای دبیرخانه ارسال کنند؛ همچنین میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت www.mustafaprize.org مراجعه کنند.
نظر شما