به گزارش قدس آنلاین،قیمت سکه در راستای سیر صعودی که مدتهاست در پیش گرفته، ۲۱ خرداد ماه رکورد ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان را هم زد تا بار دیگر بازار طلا و سکه شاهد نرخهای جدید و البته نجومی باشد.
امروز ۲۲ خرداد ماه نیز افزایش قیمت در بازار طلا و سکه ادامه داشت تا جایی که سکه تمامبهار آزادی طرح جدید با افزایش قیمت نسبت به روز قبل دو میلیون و ۵۳۰ هزار تومان و سکه تمامبهار آزادی طرح قدیم دو میلیون و ۴۱۲ هزار تومان معامله میشد.
هر قطعه نیمبهار آزادی امروز شاهد افزایش قیمت بود بهنحوی که در بازار آزاد هر قطعه نیمسکه بهار آزادی یک میلیون و ۲۳۵ هزار تومان، ربعسکه ۷۰۶ هزار تومان و هر قطعه سکه گرمی ۴۰۵ هزار تومان فروخته میشد.
هر گرم طلای ۱۸عیار نیز امروز ۲۰۸ هزار تومان ارزشگذاری شده بود، ضمن آنکه هر اونس طلا در بازارهای جهانی با قیمت ۱۲۹۷.۳ دلار معامله میشود.
فعالان بازار طلا نمیتوانند پیشبینی دقیقی از آینده این بازار داشته باشند ولی همگی اذعان دارند که قیمتهای این روزهای سکه واقعی نیست و حباب حداقل ۴۰۰ هزار تومانی دارد.
* دلیل افزایش قیمت سکه از زبان رئیس کل بانک مرکزی
بعد از ثبت رکوردهای جدید در بازار سکه، خبرنگاران از ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی علت را سوال کردند که وی در پاسخ گفت: واقعیت این است که در پیش فروش سکه ۷ میلیون سکه به فروش رفت که این سکه های پیش فروش شده به سرعت به بازار می آید.
وی با بیان اینکه هیچ کمبودی در عرضه سکه نداریم گفت: به نظر می رسد اتفاقات به وجود آمده بیشتر عامل روانی دارد که به تدریج می تواند برطرف شود.
رییس کل بانک مرکزی افزود: البته شرایط بین المللی، مسائل روانی و بزرگ نمایی برخی مسائل که ریشه واقعی ندارد توانسته چنین اثری در بازار ایجاد کند که البته محدود به طلا هم نیست. در برخی کالاها هم چنین وضعی به وجود آمده که بیشتر جنبه روانی دارد.
* دیواندری: سکه بازار سرمایه گذاری است و تامین نشدن نیازها نرخ رسمی، مخاطره ای ایجاد نمی کند
علی دیواندری رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی، هم امروز درباره بازار طلا و سکه و علت افزایش قیمت ها در این بازار با وجود اعلام نرخ رسمی برای دلار اظهارداشت: نمی توان انتظار داشت، منابعی که در اختیار بانک مرکزی است پایین تر از نرخ بازار ارائه شود.
وی با بیان اینکه حوزه ارز مسایل متفاوتی با بازار سکه و طلا دارد، افزود: در حوزه ارزی باید نیازهای حیاتی مانند واردات دارو و مواد اولیه تامین شود اما بازار سکه و طلا یکی از بازارهای سرمایه گذاری است و تامین نشدن نیازها با نرخ رسمی در این بازار مخاطره ای را ایجاد نخواهد کرد.
به گزارش تسنیم، این اولین بار نیست که بازار طلا حبابی شده است، سال قبل و زمانی که قیمت سکه رشد چشمگیر داشت و به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید مسئولان بانکی و بازاریها از حباب ۴۰۰ــ۳۰۰ هزار تومانی قیمت سکه سخن میگفتند و بعد از آن شد که بانک مرکزی دستور آغاز حراج سکه در بانک کارگشایی را داد.
حراج سکه در بانک کارگشایی چند ماه ادامه داشت و بانک مرکزی بهمنظور مدیریت بیشتر بازار تصمیم گرفت بار دیگر طرح پیشفروش سکه را برای مردم اجرا کند و با این حساب پیشفروش نیز چند ماه اجرا شد.
ولی با این حال هنوز بازار سکه به آرامش نرسیده است که مهمترین علت این ناآرامیها کوچ سرمایههای سرگردان به بازار سکه است؛ با نجومی شدن قیمتها در بازارهای مسکن و خودروهای لوکس بسیاری از دارندگان سرمایه، ترجیح دادهاند که سرمایههای خود را در طلا بهکار گیرند تا سود بیشتری عایدشان شود.
سرمایه گذاری در بازار سکه بعد از آن رونق گرفت که دولت و بانک مرکزی خرید و فروش دلار در بازار آزاد را قاچاق اعلام کرده و با خریداران و فروشندگان در این بازار برخوردهای انتظامی صورت گرفت.
البته نباید از نقش معاملهگران بازار آتی سکه در افزایش قیمتهای اخیر سکه غافل شد چراکه فعالان این بخش نیز هر روز با حضور پررنگ در سمت خرید موجب افزایش قیمتها در بازار نقدی میشوند.
باید دید بعد از ثبت رکورد سکه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی آیا بانک مرکزی تصمیمی برای ورود به این بازار خواهد گرفت یا خیر.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/
نظر شما