به گزارش دفتر امام جمعه مشهد، با نزدیک شدن به عید سعید فطر، مبلغ زکات فطره امسال در مشهد مشخص شد.
آیتالله علمالهدی با آرزوی قبولی طاعات، عبادات همه مسلمانان در ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: انشاءالله همه دعاهایی که در شبهای قدر و سحرهای ماه رمضان که در راه خدا ابتهال فرمودید، بهاجابت برسد.
وی ضمن تبریک عید سعید فطر، افزود: زکات فطره، زکات بدن است، همانطوری که انسان برای مال خود و از مبادی و عواملی که زندگانی خود را از مال و ثروت میگذراند، باید زکات بدهد، نسبت به بدن خود نیز باید زکات بدهد، این بدن یک سال در زندگی و فعالیت بهعنوان نعمت الهی در خدمت شما قرار داشته، یک سال زندگی خودتان را با این بدن گذراندید و باید زکاتش را تعبیه کنید.
نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی خاطرنشان کرد: همانطور که زکات مال در برکت و توسعه مال و ثروت اثر دارد، زکات بدن نیز در تأمین سلامتی و برکات این بدن دارای اثر است، زکات فطره بر هر انسان مکلفی واجب بوده، هیچ مکلفی از زکات فطره معاف نیست، مگر کسی که بههیچوجه قدرت پرداخت آن را نداشته باشد.
آیتالله علمالهدی با بیان اینکه زکات فطره بر مبنای قوت غالب تعیین میشود، گفت: زکات فطره از نوع طعام است که عبارت است از قوت غالب و مواد غذایی که در اغلب سال از آن استفاده میشود، چون مردم قوت غالب و مواد غذایی که استفاده میکنند، گندم و نان است، باید ۳ کیلو گندم یا قیمت ۳ کیلو گندم را بپردازند که قیمت ۳ کیلو گندم در بازار آزاد مشهد و خراسان رضوی، ۶ هزار تومان است.
وی اضافه کرد: اگر کسی به اعتبار اینکه قوت غالب او برنج است، بخواهد قیمت برنج بدهد، باید قیمت ۳ کیلو برنجی که مصرف میکند، چه داخلی و چه خارجی را بپردازد.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی تصریح کرد: مورد مصرف زکات فطره عین زکات مال است، بخشی از مصرف آن فقرا هستند، مقصود از فقیر، آدم مضطر نیست، بلکه بر کسی است که قدرت تأمین زندگی یکسالهاش را نداشته باشد، عنوان فقر صادق است، یعنی کسی که درآمد دارد، اما کفاف زندگی یکسالهاش را نمیدهد، به این فرد میتوان زکات فطره داد که اگر از اقوام و آشنایان باشد و بهواسطه آن صلهرحم نیز انجام شود، بهتر است.
آیتالله علمالهدی بیان کرد: مجموعههایی همچون کمیته امداد، بهزیستی یا مجموعههایی که حوزه نمایندگی ولیفقیه است و زکات فطره جمعآوری میکنند، بر مصرف آن نظارت میشود و از گردن پرداختکننده برداشته میشود، اما در مورد مجموعههای خیریه، پرداختکننده باید یقین پیدا کنند که آن دستگاه خیریه، فطریه را بهمصرف نیازمندش برسانند.
وی یادآور شد: کسانی که بهخاطر عذر روزهشان را خوردند و نتوانستند روزه بگیرند، اگر تا سال آینده نتوانستند قضایش را بگیرند، بر آنان کفاره تأخیر صادق است که باید بهاندازه هرروز، ۱۰ سیر نان پرداخت شود، فقیر نیز باید پول را حتماً به مصرفی برساند که بابت آن کفاره پرداخت شده است، به عنوان مثال، اگر یک ماه روزه بر گردن خانمی است، ۲۲ کیلو برنج تهیه کند و بهدست فقیر برساند، حتماً نیاز نیست اسم ببرد که بابت چیست، بهعنوان تعارف هم این کار انجام شود، ادای تکلیف کرده است.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در خصوص کفاره روزه عمد، گفت: کسانی که میخواهند کفاره نان بدهند، برای هرروز بهاندازه ۲ هزار تومان پول نان بهفقیر بدهند و فقیر نیز باید آن پول را نان بخرد و مصرف کند، کسانی که از روی عمد روزه خوردند، برای هرروز باید ۶۰ مسکین اطعام کنند، یعنی باید غذای کامل به ۶۰ فقیر بدهند و اطعام کنند.
آیتالله علمالهدی تأکید کرد: کفاره عمد نیز اگر بهمجموعههای خیریه پرداخت شود، مکلف باید یقین کند این کفاره صرف اطعام فقرا میشود.
نظر شما