تحولات منطقه

رشت- رئیس موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر گفت: ارزش هرکیلو صادرات خاویار برابر با ۳۲ بشکه نفت خام است.

ارزش صادرات هرکیلو خاویار برابر با ۳۲ بشکه نفت خام است
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی ،دکتر مریم فلاحی در حاشیه بازدید استاندار گیلان از موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر گفت: ماهیان خاویاری ۲۰۰میلیون سال قدمت دارند و به عنوان فسیل زنده محسوب می‌شوند.

وی ادامه داد: در جهان ۲۷ گونه مختلف ماهیان خاویاری وجود دارد که ۵ گونه در دریای خزر است و باتوجه به کاهش ذخایر ماهیان در دریای خزر هر ساله میزان صید رو به کاهش است .

فلاحی خاطرنشان کرد: عوامل انسانی شامل برداشت غیر اصولی و صید غیر مجاز،آلودگی های نفتی و صنعتی،تخریب زیستگاهها،تخریب مناطق نوزادگاهی ،افزایش جمعیت و بیکاری باعث کاهش ذخایر ماهیان خاویاری در دریای خزر شده است که علاوه بر آن عوامل طبیعی از جمله خشکسالی، بیماریها،مزاحمان اکولوژیک و عوامل تهدید کننده بیولوژیک بومی از مهمترین دلایل این کاهش است.

وی ادامه داد:ارزش هرکیلو صادرات خاویار در سال ۹۵برابر با ۱۸۱۳ دلار بوده که با احتساب قیمت هر بشکه نفت بر اساس قانون بودجه  ۱۳۹۷(۵۸-۵۴) ارزش صادرات هرکیلو خاویار برابر با ۳۲ بشکه نفت خام است.

فلاحتی اضافه کرد:طی سالهای اخیر هرچند که برداشت ماهیان خاویاری از دریا کاسته شده است اما پرورش ماهیان خاویاری رو به افزایش است و گیلان و مازندران بیشترین مزارع پرورش ماهی کشور را دارند.

وی متذکر شد: موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر تنها مرکز تحقیقاتی ماهیان خاویاری کشور و جزء ۳ موسسه مهم دنیا است.

رئیس موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر تاکید کرد: بیش از ۶ سال است که وضعیت ذخایر دریای خزر بررسی نشده است و ما شناور تحقیقاتی نداریم و برای هر مرحله گشت زنی در دریای خزر برای بررسی ذخایره نیاز است.

فلاحی اذعان کرد: باتوجه به روند نزولی ذخایر تاسماهیان در دریای خزر، یکی از راهکارهای ایجاد اشتغال و تولید پروتئین،پرورش ماهیان خاویاری است که با توجه به بیش از ۴۰ سال سابقه تکثیر و پرورش و وجود گونه‌های مناسب و همچنین شرایط آب هوایی مستعد در استانهای مختلف کشور و صدور موافقت های اصولی پرورش تاسماهیان کشور ایران از پتانسیل مناسبی جهت پرورش ماهیان خاویاری برخوردار است.

وی ادامه داد:افق برنامه سازمان شیلات تا سال ۱۴۰۴ تولید ۲۰ هزار تن گوشت و ۲۰ تن خاویار است و استان گیلان از استانهای توانمند در این زمینه محسوب می‌شود که ما میتوانیم با تکیه بر این پتاسیل در راستای اشتغال و ایجاد درآمد پایدار گام برداریم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha