بهگزارش قدس آنلاین ، محمد نظرپور با اشاره به اینکه ۳۷۰ هزار رأس گاو و گوساله، ۴.۵ درصد گاو و گوساله کشور را به خود اختصاص داده و رتبه هفتم کشور را داراست.
وی بیان کرد: این استان یک میلیون و ۴۰۰ هزار رأس دام سبک شامل گوسفند و بره ۲.۸ درصد از دام سبک کشور را داشته و رتبه ۱۴ کشور را به خود اختصاص داد ه است.
نظرپور با بیان اینکه ۱۱۳ هزار رأس بز و بزغاله در استان همدان وجود دارد، تصریح کرد: ۲۰۳ هزار کلنی زنبور عسل، ۱۳۵۵ واحد صنعتی دام و طیور وسایر ماکیان در این استان وجود دارد.
وی ظرفیت واحدهای پرورش دام سبک و سنگین صنعتی استان را ۱۱۰ هزار رأس دانست و افزود: در استان همدان ۳۴۹ واحد گاوشیری، ۲۶۱ واحد گوساله پرواری، ۳۳ واحد گوسفند داشتی، ۸۷ واحده بره پرواری و ۴ واحد پرورش اسب فعالیت دارد.
نظرپور با بیان اینکه ظرفیت پرورش طیور استان همدان ۱۱.۵ میلیون قطعه است، اظهار کرد: ۵۲۱ واحد مرغ گوشتی با ظرفیت ۹.۵ میلیون قطعه در هر دوره، ۴۳ واحد مرغ تخم گذار با ظرفیت ۱.۵ میلیون قطعه، ۱۹ واحد مرغ مادر گوشتی به ظرفیت ۴۴۰ هزار قطعه و یک واحد مرغ اجداد گوشتی به ظرفیت ۳۵هزار قطعه و ۵ واحد پولت تخم گذار با ۴۶۰ هزار قطعه ظرفیت در استان همدان وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: سالجاری اجازه داده شده تعدادی از واحدهای مرغ مادر گوشتی نیز در زمینه پرورش پولت فعالیت داشته باشند به طوریکه ۲ واحد استان اجازه موقت پرورش پولت دریافت کردند.
معاون بهبود تولیدات دامی استان همدان با اشاره به فعالیت ۷ واحد پرورش شتر مرغ در همدان، عنوان کرد: این واحدها با ظرفیت ۲۴۵ قطعه در هر دوره فعالیت دارند همچنین ۷ واحد شتر مرغ پرواری با ظرفیت ۱۱۷۳ قطعه و ۷ واحد بوقلمون پرواری با ۳۰ هزار قطعه در هر دوره فعالیت دارند.
وی با اشاره به صنایع جانبی بخش دام و طیور استان، ادامه داد: ۶ واحد کشتارگاه طیور با ظرفیت ۱۲ هزار قطعه کشتار در ساعت و ۵ واحد کشتارگاه صنعتی دام سبک و سنگین با ظرفیت ۱۷۰۰رأس دام سبک و ۲۴۳ رأس دام سنگین در استان همدان فعالیت دارند.
نظرپور یادآور شد: ۵۳ واحد مرکز جمع آوری شیر خام با ظرفیت روزانه ۳۱۶ تن و ۱۷ واحد خوراک دام و طیور با ظرفیت ۵۶۳ هزار تن در استان همدان وجود دارد.
معاون بهبود تولیدات دامی استان همدان با بیان اینکه سال گذشته ۴۵۹ هزار تن ماده پروتئینی در استان تولید شد، گفت: ۳۵۳ هزار تن شیر خام ، ۲۹ هزار تن گوشت قرمز، ۵۰ هزار تن گوشت مرغ، ۱۷ هزار و ۷۰۰ تن تخم مرغ،۲۱۷۳ تن عسل از تولیدات دامی استان همدان در سال گذشته بوده است.
نظرپور با اشاره به اینکه ۱۶۶ هزار تن از تولیدات سال گذشته مازاد مصرف استان بوده است، اظهار کرد: همچنین در سال گذشته ۵۷۱ تن گوشت بوقلمون، ۴۶ تن شتر مرغ، ۳۰ تن تخم نطفه دار شتر مرغ در استان همدان تولید شد.
تولید ۱۲۴ هزار تن ماده پروتئینی در ۳ ماهه امسال
وی با بیان اینکه امسال ۴۷۵ هزار تن ماده پروتئینی تولید می شود، یادآور شد: تا پایان ۳ ماه ابتدای امسال ۱۲۴ هزارتن ماده پروتئینی در استان همدان تولید شده و ۲۶ درصد از تعهد استان محقق شده است.
وی با اشاره به اینکه سرانه مصرف مواد پروتئینی در سال گذشته ۱۲.۱۱ کیلوگرم بود است، گفت: در ۳ ماه ابتدای امسال ۹۵ هزار تن شیرخام در استان تولید شده است که نسبت به سال گذشته ۶ درصد افزایش دارد.
معاون بهبود تولیدات دامی استان همدان تأکید کرد: در۳ ماه سال جاری ۸۵۰۰ تن گوشت قرمز، ۱۲ هزار و ۳۰۰ تن گوشت مرغ تولید شده که تولید مرغ نسبت به سال گذشته ۳ درصد افزایش دارد.
نظرپور ادامه داد: همچنین در۳ ماهه سالجاری ۳۹۲۲ تن تخم مرغ با ۳۱ درصد افزایش، ۳۵۱ تن بوقلمون با ۳۱ درصد افزایش، ۸ تن تخم شتر مرغ با ۳۲ درصد افزایش، ۹ تن شتر مرغ با ۲۹ درصد افزایش در استان همدان تولید شده است.
وی با بیان اینکه یک زنجیره تولید مرغ در استان همداندر دست اقدام است، گفت: زنجیره تولیدمرغ استان از ۳ سال گذشته همچنان در دست اقدام است به طوریکه ۳ حلقه مرغ مادر، کشتارگاه و کارخانه تولید دان مرغ الزام این زنجیره بوده که ۲ حلقه کشتارگاه و مرغ مادر پروانه دریافت کرده اند و طولانی شدن این زنجیره به دلیل تکمیل کشتارگاه است.
وی با اشاره به اینکه اخیراً ۹ میلیارد تومان تسهیلات برای تکمیل کشتارگاه این زنجیره داده شده است، افزود: پیشبینی میشود این کشتارگاه تا پایان امسال تکمیل شود.
معاون بهبود تولیدات دامی استان همدان خاطرنشان کرد:۲ زنجیره تولید شیرخام نیز به ثبت رسیده و زنجیره گوشت قرمز نیز در حال تکمیل نهایی و صدور مجوز است.
نظرپور با اشاره به اقتصادی کردن پروش گوسفند به روش همزمانی زایش، عنوان کرد: سال گذشته برروی ۵۰۰۰ رأس انجام شده است و ۵ رأس قوچ اصلاح شده اصیل در اختیار دامداران با هدف حفظ نژاد مهربان انجام شده است.
منبع ایسنا
نظر شما