تحولات لبنان و فلسطین

مدیر حوزه های علمیه کشور در دیدار با عوامل سریال «سرّ دلبران« ضمن تقدیر از عوامل بابت ساخت این سریال، این پروژه را نمادی از هنر مردمی و اجتماعی و متعهد دانست.

ضرورت توجه به هنر در حوزه‌های علمیه

به گزارش خبرنگار هنری قدس آنلاین، آیت الله اعرافی با برشمردن جایگاه رفیع و منحصر به فرد روحانیت و حوزه در تاریخ کشور، گفت: علیرغم این که دو نهاد روحانیت و حوزه‌های علمیه دارای جایگاهی تاریخی و راهبردی هستند، اما تا بحال کاری جامع و استراتژیک پیرامون این دو نهاد انجام نگرفته است. در حالی که هنوز هم می‌توان کارهای بسیار زیادی در خصوص بازشناسی این عنصر متعالی انجام داد و کاروِیژه‌های آن را در طول تاریخ احصا کرد.

مدیر حوزه‌های علمیه بیان داشت: بسیاری از مراکز مطالعاتی و تحقیقاتی در دنیا تمرکز جدی روی فعالیت‌های حوزه علمیه داشته و دارند و ما در سفرهای مختلفی که در سالیان اخیر به کشورهای مختلف داشته‌ایم، موارد متعددی از این تمرکز پژوهشی روی حوزه‌های علمیه ایران را دیده‌ایم. اما خودمان در کشور به طور کلان و راهبردی به این موضوع نگاه نکرده‌ایم.

مدیر جامعة المصطفی همین موضوع را علت سرآغاز فصل جدیدی از فعالیت‌های پژوهشی در حوزه‌های علمیه دانست و ادامه داد: در طرح‌های مدیریت جدید در حوزه فعالیت‌های گسترده ای دنبال می‌شود که یکی از آنها در حوزه بازشناسی این کارکردهای مهم و تأثیرگذار است؛ در همین زمینه مرکز راهبردی مطالعات حوزه وروحانیت نیز تأسیس شده است.

آیت الله اعرافی تصریح کرد: زنجیره ای از مطالعات و نگاه‌ها به حوزه آغاز شده است. و این جریانات سرآغاز تغییر نگاه‌ها به برخی مسائل جاری و برخی دروس در حوزه‌های علمیه است. یکی از جلوه‌های این تغییر نگرش، تغییر رویکرد و توجه جدی به مقوله هنر در حوزه‌های علمیه است که رهبر معظم انقلاب به طور مکرر روی این موضوع تأکید داشته اند.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه ادامه داد: با توجه به همین توجه جدی رهبر انقلاب، سامان و انسجام بیشتری پیرامون فعالیت‌های هنری حوزه‌های علمیه در حال انجام است و امیدواریم برگزاری چنین جلساتی با اهالی هنر، مبنای پایه ریزی تعارف جدیدی پیرامون ارتباط حوزه و هنرمندان قرار گیرد.

آیت الله اعرافی در ادامه با اشاره به سریال «سرّ دلبران»، این سریال را دارای نکات مثبت متعددی دانست و گفت: یکی از نکات مثبت این سریال، توجه به مقوله مسجد تراز انقلاب اسلامی‌است که در کل سریال نیز این نگاه حاکم است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در تبیین معنای مسجد تراز انقلاب اسلامی‌گفت: مسجد تراز انقلاب اسلامی‌ دارای چند شأن و جایگاه است و مسجد جایگاهی فراتر از عبادت محدود است؛ در واقع مسجد، عبادت را توسعه می‌دهد. همچنین مسجد، مردم نهاد است و همه مردم در آن احساس مشارکت می‌کنند.

مدیر حوزه‌های علمیه ادامه داد: دیگر ویژگی مسجد این است که امام جماعت به عنوان رکن و عامل انسجام بخش همه بخش‌های مسجد نمود دارد و حضور اجتماعی و ارتقای جامعه در بستر مسجد نیز بر عهده وی است؛ مسجد روی عنصر مردم تأکید بسیار دارد و یک مکان مقدس بسیار مردمی‌است که از دیرباز محل جلوس و انس و ارتباط و حل مشکلات مردم بوده است و بسیاری از تحولات بیدارگری‌ها و مبارزات در مسجد رقم خورده است.

عضو شورای عالی حوزه بیان کرد: 4 محور اصلی حوزه و روحانیت، جایگاه اجتماعی مسجد، نقش مؤثر ماه مبارک رمضان در بستر هنر متعالی در این سریال گرد هم آمده اند که طبیعی است حاصل جمع این مباحث، به سریال ارزشمندی چون «سرّ دلبران» بینجامد.

آیت الله اعرافی در پایان ضمن تجلیل از عوامل این سریال، بیان داشت: ناقدان نیز در نقد چنین آثاری باید به این مسأله نیز توجه کنند که این اثر در چه قالبی تولید و به دنبال چه عناصر متعالی است و این توجهات مهم را نیز باید در نقد خود مورد توجه قراردهند و نقد منصفانه‌ای با رعایت این مباحث ارایه دهند؛ چرا که همین الان و با تمام آسیب‌ها و نقاط ضعف، به زعم بسیاری از کارشناسان هنری اروپایی و امریکایی، ایران کانون هنر متعالی قدسی است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.