تحولات لبنان و فلسطین

قدس آنلاین:شورای اسلامی شهر مشهد در مصوبه‌ای غیرمعمول، نام ایستگاه «پارک ملت» خط 1 قطارشهری را به «پارک ملت/دانشگاه فردوسی» و نام ایستگاه «سلامت» خط 2 به «شهرک سلامت/دانشگاه علوم پزشکی» تغییر داد.

ایستگاه بعد: پارک ملت ممیز دانشگاه فردوسی!
 در سی‌امین جلسه علنی پنجمین دوره شورای اسلامی شهر مشهد که امروز در تالارشهر برگزار شد، تغییر نام دو ایستگاه خطوط 1، 2  قطارشهری مشهد و نام‌گذاری یک ایستگاه خط 3 قطارشهری پس از جنجال‌های فراوان به تصویب رسید. 
بر اساس این مصوبه نام ایستگاه «پارک ملت» خط یک قطارشهری مشهد به «پارک ملت/دانشگاه فردوسی»، نام ایستگاه «سلامت» در خط 2 قطارشهری به «شهرک سلامت/دانشگاه علوم پزشکی مشهد» و نام ایستگاه «شاهد» در خط3 قطارشهری  به «دانشگاه آزاد اسلامی» تغییر پیدا خواهد کرد. 
احسان اصولی، رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، زیارت، گردشگری و رسانه شورای اسلامی شهر مشهد در ابتدای بررسی این لایحه، اظهار کرد: طبق بررسی‌هایی که در کمیسیون فرهنگی انجام شد، دانشگاه فردوسی، دانشگاه علوم پزشکی و هم دانشگاه آزاد اسلامی سه دانشگاه بزرگ و فعال با اساتید و دانشجویان بسیار در شهر مشهد هستند و در مجاورت ایستگاه‌های این خطوط اماکنی داریم که در اختیار این دانشگاه‌هاست و به جهت هویتی و اینکه توجه و حمایتی از مراکز علمی و دانشگاهی انجام شود تغییر نام سه ایستگاه به نام دانشگاه‌ها تهیه شده است.
وی ادامه داد: همچنین در تبصره این لایحه تغییر نام‌ها منوط به نظرسنجی از مردم و پروهش مرکز پژوهش‌های شورا شده است.
در ادامه رمضان‌علی فیضی، عضو شورای اسلامی شهر مشهد در تذکری طرح تغییر نام در صحن علنی شورا بدون تصویب شورای نام‌گذاری را خلاف قانون عنوان کرد که این تذکر از سوی رئیس کمیسیون فرهنگی و همچنین رئیس شورا رد و این موضوع قانونی عنوان شد.
محمدهادی مهدی‌نیا، عضو شورای اسلامی شهر مشهد نیز در سئوالی با اشاره طرح مباحثی در خصوص به هزینه 500 میلیون تومانی تغییر نام ایستگاه پارک ملت، پرسید: با توجه به مسبوق به سابقه بودن تغییر نام‌ها، آیا تحقیقی در خصوص بار مالی آن صورت گرفته که این ارقام درست است یا خیر؟
محمدحسین ودیعی، عضو شورای اسلامی شهر مشهد در موافقت با این لایحه، گفت: در بسیاری از شهرهای بزرگ دنیا همه ایستگاه‌هایی که نزدیک دانشگاه‌هاست، برای بزرگ‌داشت مقام علم و فرهنگ و متقاضیان زیاد به نام دانشگاه‌های نزدیک آن ایستگاه نام‌گذاری شده است.
وی ادامه داد: نام‌گذاری ایستگاه بار فرهنگی دارد و هنگامی که به نام دانشگاه باشد این مسئله بیش‌تر نمود پیدا خواهد کرد. هم‌چنین ما بسیاری از موارد هزینه‌هایی متحمل می‌شویم تا نامی را احیا کنیم، و این نام که در ایستگاه گذاشته می‌شود به ایستگاه اعتبار می‌دهد و ذی‌نفعان آم حوزه از آن بهره می‌برند.
ودیعی با بیان این که «تغییر نام هر ایستگاه حدود 500 میلیون تومان هزینه دارد»، تصریح کرد: با این حال به نظر من برخی از این هزینه‌ها قابل اجتناب است و می‌توان آن‌ها را به مرور انجام داد، برای نمونه تغییر تمام نقشه‌های ایستگاه‌ها در پی تغییر نام ضرورتی ندارد. تنها موضوع سیگنالینگ که حدود 100 میلیون تومان هزینه دارد، قابل پذیرش است.
وی اضافه کرد: این هزینه‌ها در مقابل یک نام‌گذاری فرهنگی، چیزی نیست و ارزشش را دارد.
در ادامه جلسه پیشنهاد علی‌رضا شهریاری، عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد در خصوص نام‌گذاری ایستگاه «پارک ملت» خط1 قطارشهری به نام «پارک ملت و دانشگاه» مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت اعضای شورای شهر به آن رأی ندادند.
هم‌چنین مسعود ریاضی، عضو شورای شهر مشهد با اشاره به طولانی بودن نام «پارک ملت/دانشگاه فردوسی» پیشنهادی در خصوص نام‌گذاری ایستگاه «پارک ملت» خط1 قطارشهری به نام «ملت/ فردوسی» یا «آزادی/فردوسی» ارائه داد که این پیشنهاد نیز با مخالفت اعضا روبه‌رو شد و رأی نیاورد.
در ادامه هادی بختیاری، معاون فرهنگی و اجتماعی شهردار مشهد در خصوص این نام‌گذاری، بیان کرد: در کمیته نام‌گذاری تغییر نام ایستگاه «پارک ملت» به «دانشگاه فردوسی» تصویب شده بود که یک عبارت تک سیلابی بود. با این وجود این نام در شورا به «پارک ملت/دانشگاه فردوسی» تغییر کرد و در آیین‌نامه نیامده که اگر شورا تغییری در نام‌گذاری‌های کمیته نام‌گذاری ایجاد کند چه روندی باید طی شود. بر این اساس ایراد طولانی بودن این نام وارد است.
سرانجام با رأی اعضای شورا، نظریه کمیسیون فرهنگی تصویب و نام ایستگاه «پارک ملت» خط یک قطارشهری به «پارک ملت/دانشگاه فردوسی» تغییر پیدا کرد.
در ادامه تغییر نام ایستگاه «سلامت» خط2 قطارشهری به «دانشگاه علوم پزشکی» مورد بررسی قرار گرفت و محمدهادی مهدی‌نیا، عضو شورای اسلامی شهر مشهد در پیشنهادی، عنوان کرد: این‌ مکان هم ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد است و هم تعدادی بیمارستان در آن وجود دارد و قرار است در آینده بیمارستان‌های دیگری نیز در آن‌جا تأسیس شود، به نام شهرک سلامت شکل گرفته است، بنابراین پیشنهاد دارم نام این ایستگاه به ایستگاه «شهرک سلامت/ دانشگاه علوم پزشکی» تغییر کند.
هادی بختیاری، معاون شهردار در ادامه در این خصوص، گفت: این تغییر نام مصوبه کمیته نام‌گذاری ندارد و هیچ مطالبه‌ای پشت این نام‌گذاری نبوده و تصمیمی است که خود شورا می‌گیرد و نه مردم و نه دانشگاهیان در این خصوص مطالبه‌ای داشتند.
با رأی اعضای شورای شهر مشهد نام ایستگاه «سلامت» خط2 قطارشهری مشهد به «شهرک سلامت/ دانشگاه علوم پزشکی» تغییر کرد. هم‌چنین نام ایستگاه خیابان شاهد خط3 قطارشهری مشهد به «دانشگاه آزاد اسلامی» نام‌گذاری شد.
هم‌چنین در پایان تبصره‌ی این لایحه به این شرح تصویب شد:«شهرداری مشهد موظف است نسبت به ایجاد سازوکار لازم برای نظرسنجیاز مردم برای نام‌گذاری‌ها اقدام کند».

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.