به گزارش گروه ورزشی قدس آنلاین، کپرنیک که در لیگ فوتبال آمریکایی NFL بازی میکند در جریان پخش سرود ملی آمریکا در ورزشگاه به دلیل اعتراض به بیعدالتی نژادی و خشونت پلیس، زانو زده بود.
نایک با شروع کمپین تبلیغاتی جدید خود در توجیه استفاده از کپرنیک برای حضور در این تبلیغ اعلام کرد:" کپرنیک یکی از تاثیرگذارترین و الهامبخشترین ورزشکاران نسل خود است".
ولی مخالفان اقدام کپرنیک با آتش زدن محصولات نایکی و قرار دادن فیلم اقدامات خود در شبکههای اجتماعی به مخالفت با این تصمیم نایکی پرداختند. آنها در توییتر با استفاده از هشتگ #justburnit یعنی بسوزانش و همینطور #Boycottnike یعنی بایکوت نایکی دست به اعتراض زده و این دو هشتگ را ترند کردند. هشتگ #justburnit به شعار تبلیغاتی اصلی شرکت نایکی JUST DO IT اشاره دارد.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا که با جنبش اعتراضیای که توسط حرکت کپرنیک آغاز شده به شدت مخالف است در مصاحبهای در این باره گفت:" به اعتقاد من اگر هدف آنها فرستادن یک پیام است، پیامی که ارسال شده واقعاً وحشتناک است. پیامی که هرگز نباید فرستاده میشد".
سازمان لیگ NFLهم در بیانیهای اعلام کرد:" این سازمان به نقش و مسئولیت همهی دستاندرکاران این ورزش برای ترویج تغییرات مثبت و معنا دار در جامعهی آمریکایی دفاع میکنند. مسائل مربوط به عدالت اجتماعی که کالین و دیگر ورزشکاران حرفهای مطرح کردند باید از طرف ما مورد توجه قرار گرفته و برای رسیدگی به آنها اقدام عملی صورت گیرد".
اما از سوی دیگر اندرو اسکات شهردار شهر کول ران در ایالت کنتاکی گفت این شهر دیگر با نایکی و NFL هیچ قرارداد رسمیای نخواهد داشت. او از نایکی خواست سفارش جدید شهرداری این شهر را لغوشده تلقی کند. ویدیوهای بسیاری در شبکههای اجتماعی منتشر شده که مردم را در حال به آتش کشیدن کفشهای نایک نشان میدهد.
جان ریچ، خوانندهی سبک کاونتری هم تصویری از جورابهای نایک خود را منتشر کرد که لوگوهای آنها بریده شده و جورابها سوزانده شدهاند.
اما از طرف دیگر ماجرا، بسیاری هم به حمایت از کپرنیک پرداختهاند. او اولین کسی است که در ماه اوت ۲۰۱۶ با نشستن در جریان پخش سرود ملی آمریکا این جنبش اعتراضی را آغاز کرده بود. حرکتی که بعدها از زانو زدن به نشستن تغییر کرد. وقتی دیگر بازیکنان سیاهپوست فوتبال آمریکایی حرکت او را تقلید کردند ماجرا در جامعهی آمریکایی سر و صدای زیادی به پا کرد و با اعتراض دونالد ترامپ به یکی از مهمترین مسائل جامعهی آمریکایی تبدیل شد.
کپرنیک که بالاترین جایزهی عفو بینالملل را دریافت کرده از مارس ۲۰۱۷ که تصمیم گرفت قرارداد خود را با تیم سابقش سانفرانسیسکو فورتیناینرز لغو کند، تا امروز موفق به پیوستن به تیم دیگری نشده و همچنان بدون تیم است.
یکی از مهمترین مدافعین کپرنیک، جان برنان، رئیس سابق سازمان سیا بوده که در توییتر در دفاع از او نوشت:" کالین کپرنیک توجه همهی ما را به تداوم بیعدالتی نژادی در آمریکا جلب کرد. هدف او بیاحترامی به پرچم ما نبود. کپرنیک میخواست توجه ما را یک بار دیگر به قانون اساسیمان جلب کند تا جامعهی آمریکایی، اتحاد و یکپارچگی مستحکمتری پیدا کند".
نایک در کمپین تبلیغاتی جدید خود در سیامین سالگرد ابداع شعار اصلی خود Just Do It علاوه بر کپرنیک از ستارههای ورزشی دیگری مثل سرنا ویلیامز تنیسور و دو ستارهی فوتبال آمریکایی دیگر به نامهای ادول بکهام جونیور و شاکم گریفین استفاده کرده است.
منبع: ورزش۳
انتهای پیام/
نظر شما