تحولات منطقه

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: با توجه به نوسانات ارز، حضور گردشگران عرب‌زبان و به‌ویژه عراقی‌ها در مشهد به سود ما بوده و ما در این زمینه ضرری نداشته‌ایم.

گردشگران عرب‌زبان موجب رونق اقتصادی مشهد هستند
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، ابوالفضل مکرمی‌فر  به مناسبت هفته گردشگری اظهار داشت: افزایش نرخ ارز مشکلاتی را در حوزه‌های مختلف به وجود آورده اما در حوزه گردشگری، با توجه به ارزان بودن سفر برای گردشگران خارجی، شاهد رشد حضور این افراد در مشهد هستیم. در میان ۲۰ کشوری که گردشگران بیشتری از آن به این استان سفر می کرده‌اند، کشور عراق بیشترین مسافران را نسبت به سایر کشورهای همسایه و عرب زبان داشته است. با توجه به نوسانات ارزی که امروز شاهد آن هستیم، این سفرها به ضرر ما نبوده است.

وی افزود: از ابتدای امسال تا پایان مرداد ماه ۱۶ میلیون و ۵۲۶ هزار و ۵۳۴ نفر گردشگر داخلی و ۷۳۰ هزار گردشگر خارجی از مبادی ورودی استان وارد شده‌اند. فرودگاه هاشمی نژاد، مرزهای دوغارون، ترکمنستان، باجگیران و سرخس از جمله مرزهایی است که گردشگران از آن وارد استان شده‌اند.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی تاکید کرد: میزان اقامت گردشگران طی ۶ ماه نخست سال جاری تاکنون در واحدهای اقامتی استان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، از رشد ۱۴ درصدی برخوردار بوده است.

مکرمی فر بیان کرد: آمار گردشگران خارجی در خراسان رضوی صرفا آمار ورود این گروه از مبادی رسمی به استان است؛ همچنین آمار سایر گردشگران خارجی وارد شده به خراسان رضوی از سایر استان‌های کشور افزایش چشمگیری داشته است.

وی میزان ارز آوری هر گردشگر در حوزه گردشگری سلامت را در مقایسه با سایر حوزه‌های گردشگری حایز رشد سه برابری دانست و خاطرنشان کرد: ظرفیت‌های فراوانی در حوزه گردشگری سلامت در کلانشهر مشهد وجود دارد. طی ۶ ماهه نخست امسال ۳۶۷۲ بیمار غیرایرانی به منظور بهره مندی از خدمات پزشکی و درمانی به مشهد سفر کرده‌اند؛ به گونه‌ای که در این مدت ۱۰۰ هزار بیمار غیرایرانی به صورت سرپایی از خدمات درمانی در مشهد استفاده کرده‌اند.

*درمان ۷۰۰۰ گردشگر غیرایرانی در مشهد طی سال ۹۶
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی اضافه کرد: طی سال گذشته نیز ۷۰۰۰ گردشگر بیمار غیرایرانی وارد مشهد شدند که نشان دهنده ظرفیت بزرگ گردشگری سلامت این کلانشهر در زمینه جذب گردشگر سلامت است.

مکرمی فر با اشاره به تاثیری که نوسانات نرخ ارزی بر فعالیت‌های دفاتر خدمات مسافرتی می‌تواند داشته باشد، تاکید کرد: فعالیت ۳۸۶ دفتر خدمات مسافرتی در استان به واسطه این نوسانات دچار مشکل شده؛ بنابراین حمایت از آن‌ها ضروری است و باید اقداماتی در این راستا صورت گیرد.

وی به برنامه‌های این اداره کل برای هفته گردشگری اشاره و خاطرنشان کرد: از جمله برنامه‌هایی که برای این هفته بناست صورت گیرد، نواختن نمادین زنگ گردشگری با حضور استاندار، تقدیر از خادمان و برگزیدگان حوزه گردشگری استان، آشناسازی با ظرفیت‌های گردشگری خراسان رضوی و آغاز پروژه احیای برج باروی توس است.

مکرمی فر ادامه داد: همچنین برپایی نمایشگاه جاذبه‌های گردشگری در موزه بزرگ خراسان، کارگاه و دوره‌های آموزشی در هفته جهانگردی، ارائه تخفیف ویژه ۱۵ تا ۳۰ درصدی در حوزه واحدهای اقامتی، برگزاری تریبون آزاد گردشگری در مشهد و آغاز عملیات اجرایی ۶ موزه در شهرستان‌های خراسان رضوی مانند تایباد، بجستان گناباد و فردوسی از دیگر برنامه‌های این هفته خواهد بود.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: خراسان رضوی نیز با میزبانی سالانه ۲۷ میلیون زائر و گردشگر داخلی و خارجی، دارای جاذبه‌هایی در حوزه های زیارتی، طبیعی، ورزشی، تاریخی، فرهنگی و غذایی است که در این میان نیز مشهد هم به عنوان دومین کلانشهر کشور پس از تهران، از ۲۵۰ هزار نفر ظرفیت اقامت موقت و دائم برخوردار است.

تاکنون ۱۵۰۰ اثر تاریخی فرهنگی خراسان رضوی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ است
وی با بیان اینکه تاکنون ۱۵۰۰ اثر تاریخی فرهنگی خراسان رضوی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ است، خاطرنشان کرد: این تعداد اثر شامل ۹۳۰ بنای تاریخی، ۴۷۱ تپه و محوطه تاریخی، ۵۸ مورد میراث معنوی، ۲۸ مکان رویداد انقلاب اسلامی، ۴ اثر طبیعی و ۲ اثر منقول است.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی با اشاره به پروژه‌های نیمه تمام اقامتی که در سطح شهر مشهد وجود دارد خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲۸۰ پروژه نیمه تمام اقامتی و ۶۵ پروژه توسعه‌ای در این شهر وجود دارد که به طور میانگین از رشد فیزیکی ۴۶,۷ درصدی با اعتباری بالغ بر ۷۳۰۰ میلیارد تومان سرمایه در گردش برخوردار است.

مکرمی فر عنوان کرد: در مشهد باید امکان سنجی در خصوص اینکه این شهر به چه امکاناتی نیاز دارد و این امکانات که بناست ایجاد شود، در چه مناطقی باید باشد صورت گیرد. باید در همه زمینه‌ها نیازسنجی شود که تا چه میزان این شهر به امکانات تفریحی، اقامتگاه‌ها، موزه‌ها و... نیاز دارد.

وی در خصوص واگذاری زائرسراها اظهار کرد: سیاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بر این مبنا استوار است که زائرسراها را واگذار کند؛ هم اکنون ۳۵۰ زائرسرا در حال فعالیت است اما باید همه دستگاه‌ها این موضوع را در نظر داشته باشند که باید تنها مسافران حوزه خود را بپذیرند. در این میان آموزش و پرورش یکی از دستگاه‌هایی است که تنها باید مسافران فرهنگی را جذب کند و از جذب مسافران غیرایرانی خودداری کند.

*امضای تفاهم‌نامه میان مشهد و کشور ترکیه برای جذب گردشگر
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تاکید کرد: برنامه ریزی‌هایی برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری استان با هدف جذب گردشگر از کشور ترکیه انجام شده است.

وی با اشاره به نشست مشترکی که با سرکنسول جمهوری ترکیه در مشهد داشته، اضافه کرد: محور بحث‌های این نشست توسعه روابط گردشگری و فرهنگی خراسان رضوی و ترکیه بود که با توجه به این موضوع، تفاهماتی فی ما بین صورت گرفت و بنا شد تفاهم نامه‌ای را نوشته و به امضا برسانیم. همچنین مقرر شد در راستای معرفی جاذبه‌های گردشگری خراسان رضوی به مردم ترکیه، مجموعه تورساپ که حدود ۱۰۰۰ آژانس مسافرتی را تحت پوشش دارد، به خراسان رضوی بیاید و با جاذبه‌های گردشگری این استان آشنا شود که امیدواریم معرفی بخشی از قابلیت‌های گردشگری به ویژه حرم مطهر رضوی و جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی دیگر استان توسط تورساپ صورت گیرد و زمینه جذب گردشگر از ترکیه نیز فراهم شود.

مدیرمیراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی با بیان اینکه از دیگر محورهای موضوعی که در این نشست به آن اشاره شد، حضور رسانه‌های ترکیه برای معرفی جاذبه‌ها، ظرفیت‌ها و قابلیت‌های گردشگری استان در ترکیه دانست و اضافه کرد: در واقع رسانه‌های ترکیه برای معرفی ظرفیت‌ها و قابلیت‌های گردشگری خراسان رضوی به مشهد خواهند آمد که از ظرفیت آن‌ها برای معرفی استان در ترکیه استفاده خواهد شد.

مکرمی فر با اشاره به جذب سرمایه گذاران ترکیه‌ای در حوزه گردشگری استان اظهار کرد: مشکلات و موانعی که برای سرمایه گذاران ترکیه در حوزه‌های ساخت و راه‌اندازی هتل، رستوران، ژئوتوریسم و مجموعه‌های اقتصادی صنایع دستی وجود دارد، از طریق سرکنسول به ما اعلام خواهد شد تا برای رفع آن اقدام کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در واقع برخی مشترکات فرهنگی میان خراسان رضوی و ترکیه وجود دارد، از جمله این مشترکات می‌توان به برگزاری جشن نوروزگاه اشاره کرد که پس از بررسی‌های حقوقی تفاهم نامه آن امضا خواهد شد و برای اجرایی شدن آن گام برخواهیم داشت تا شاهد شکوفایی صنعت گردشگری و توسعه توریسم در مشهد باشیم.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی عنوان کرد: طی هفته‌های آینده جلسه‌ای مشترک با سرکنسول ترکیه در مشهد و انجمن دفاتر خدمات مسافرتی استان برگزار خواهیم کرد تا مشکلات و موانعی که از سوی دفاتر خدمات مسافرتی مطرح است، برطرف شود تا از این طریق نیز جذب گردشگر از ترکیه تسهیل گردد.

مکرمی فر با اشاره به سه چالشی که مشهد با آن‌ رو به رو است، تصریح کرد: زائرسرای دولتی باید تعیین تکلیف شود؛ همچنین لازم است قوانین سرمایه گذاری خارجی تسهیل شود چرا که فرآیند آن در کشور کند است. علاوه بر این نوسانات ارزی به ویژه در حوزه دفاتر مشکلی جدی است. ضروری است از موازی کاری دستگاه ها در حوزه گردشگری جلوگیری شود.

منبع: ایکنا

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.