به گزارش گروه سیاسی قدس آنلاین، سید عباس عراقچی درباره مذاکرات با اتحادیه اروپا بهمنظور مقابله با تحریمهای یکجانبه آمریکا اظهار کرد: زمانبندی ما همان چهارم نوامبر (13 آبان) است. اروپاییها باید تا پیش از چهار نوامبر که دور دوم تحریمهای نفتی و بانکی آمریکا اعلام شده، سازوکارهای پیشنهادی را برقرار کنند.
وی ادامه داد: یا حداقل اینکه تا آن تاریخ ساختارش مشخص شده و بخشی از آن شروع به کار کرده باشد. اروپاییها نظر ما را میدانند که تا چهار نوامبر، حداقل بخشی از این سازوکارها اجرایی شود.
معاون وزیر امور خارجه ایران با تأکید بر اینکه تحریمهایی که آمریکا مدعی است در چهارم نوامبر اجرایی خواهد کرد، عملاً بهطور کامل اجرا شده است، اضافه کرد: بخش دوم تحریمهای آمریکا در چهار نوامبر بهصورت رسمی برقرار میشود؛ اما عملاً تحریمهای آمریکا بهصورت غیررسمی زودتر از آن پیاده شدهاند، چون همه طرفهایی که از چهار نوامبر نمیتوانند نفت بخرند، زودتر شروع به تجدیدنظر در خرید نفت ایران کرده بودند.
عراقچی گفت: در واقع باید گفت چهار نوامبر جنبه رسمی داشته و قرار نیست اتفاق عجیبی در آن روز بیفتد.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه بههمراه محمد جواد ظریف برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک بهسر میبرد.
ظریف و هیئت همراه وی شامگاه دوشنبه گذشته در نشست وزیران خارجه ایران و 1+4 در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل که بهریاست فدریکا موگرینی هماهنگکننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار شد، حضور یافتند.
در پایان این نشست ظریف و موگرینی بهنمایندگی از گروه 1+4 بیانیه مشترکی را قرائت کردند که در بخشی از آن به ایجاد سازوکار ویژه اشاره شده بود.
در این بیانیه بر اعلام تعهد مجدد کشورهای عضو برجام بر اجرای کامل و مؤثر این توافق، از جمله در حوزه رفع تحریمها تأکید و اذعان شده بود رفع تحریمها و برخورداری ایران از منافع اقتصادی حاصله، بخش کلیدی و حیاتی برجام است.
در این بیانیه تصریح شده بود: نظر به فوریت و ضرورت حصول نتایج ملموس، وزرای خارجه از پیشنهادات عملی برای حفظ و توسعه کانالهای پرداخت و بهطور مشخص ابتکار تأسیس یک «سازوکار ویژه» برای تسهیل پرداختهای مربوط به صادرات (شامل نفت) و واردات ایران، که فعالان اقتصادی را در تعقیب تجارت مشروع با ایران مساعدت کرده و به آنها اطمینان مجدد میدهد، استقبال کردند.
آنها همچنین بر اراده قوی خود برای حمایت از فعالیت بیشتر برای عملیاتی کردن فوری این «سازوکار ویژه» کنار تداوم تعامل با شرکای منطقهای و بین المللی تصریح کردند.
بیانیه وزرای خارجه ایران و کشورهای 1+4 دیگر کشورها را نیز به اتخاد سیاستها و ایجاد سازوکارهای مشابه در روابط اقتصادی خود با ایران تشویق کرده و خواهان حفظ و تقویت روابط دوجانبه اقتصادی با ایران و بسیج همه امکانات از جمله از طریق همکاری با کشورهای ثالث برای عادیسازی مؤثر روابط تجاری و بازرگانی با ایران شده است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/
نظر شما