به گزارش قدس آنلاین، دکتر هادی معماریان امروز هشتم مهرماه در جلسه هم اندیشی مدیریت سبز در دانشگاهها و مراکز آموزشی که با حضور مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در محل سالن همایشهای دکتر مسیح دانشوری این مرکز برگزار شد، به تحقیقاتی که به سفارش دولت در خصوص آینده پژوهی ایران تهیه شده است اشاره کرد و گفت: در این تحقیق به 100 اولویت اول کشور در خصوص بحرانهایی که با آنها مواجه هستیم اشاره شده است.
وی با بیان اینکه تامین آب به عنوان اولین بحران در کشور اشاره شده است، عنوان کرد: این گزارشها توسط ان جی او ها و سازمانهای مستقل آینده پژوهی تهیه شده است.
رئیس مرکز آموزش عالی کاشمر با اشاره به اینکه هر روز بحران آب در کشور بیشتر میشود، بیان کرد: تغییر اقلیم مردم را بسیار آزار میدهد و خشکسالیها نفس کشاورزان را گرفته است.
وی با بیان اینکه نزاعها بر سرآب آغاز شده است، از ایران به عنوان یکی از کشورهای دنیا که بالاترین میزان فرسایش سالانه خاک را در دنیا دارد نام برد و گفت: این فاجعه ای است که این کشور را بسیار تهدید میکند.
معماریان بحران آلودگی هوا و ریزگردها را از دیگر بحرانهای تهدید کننده در کشور دانست و گفت: راهی جز توسعه پایدار و برنامه ریزی براساس اصول حفاظت محیط زیست نداریم.
وی با اشاره به اینکه در راستای توسعه پایدار برای سال 2030 بالغ بر 169 هدف و هفده هدف تعیین شده است، عنوان کرد: در تمامی این اهداف ردپای محیط زیست دیده میشود.
رئیس مرکز آموزش عالی کاشمر با اعلام اینکه آب و محیط زیست محور توسعه پایدار قرار گرفته اند، افزود: در شرایط فعلی نیازمند تقویت توسعه اقتصادی مبتنی بر خلاقیت محور و نوآوری هستیم.
وی با بیان اینکه نیازمند ظرفیتسازی در حوزه ایجاد استراتژیهای نوآورانه و فن آورانه در حل مسائل در راستای آرمانهای توسعه پایدار هستیم، بیان کرد: اگر مدیرتها را علمی کرده و براساس چارچوب و اصول حفاظت محیطزیست باشند توسعه پایدار قابل دسترسی خواهد بود.
آب، اولویت اصلی کشور
معماریان اولویت اصلی امروز کشور را آب دانست و گفت: اگر با همین روند سفرههای آب زیرزمینی را تخلیه کنیم چیزی جز بیابان برای همین منطقه ترشیز به جای نخواهیم گذاشت.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از دشتها ممنوعه بحرانی شده و بسیاری از آبخوانها نشست کرده و آنها را از دست دادهایم، بیان کرد: ضمن اینکه تنوع گونهای کاهش یافته بسیاری از گونههای گیاهی دارویی که تا 30 سال قبل در کوهها و دشتها منطقه ترشیز دیده میشدند امروز آنها را از دست دادهایم.
رئیس مرکز آموزش عالی کاشمر منابع محدود و تجدیدناپذیر و افزایش فرهنگ مصرفکنندگی در کشور را از دیگر مشکلات موجود دانست و افزود: دانشگاهها یکی از مراکزی هستند که میتوانند در رفع این بحرانها امین و مشاور مسئولان در سازمانهای اجرایی باشند.
وی با بیان اینکه هرچند انجمنهای علمی مختلف در کشور که وابسته به مراکز دانشگاهی هستند مدام هشدار میدهند اما مسئولان توجهی ندارند، بیان کرد: در این حوزه دیگر جای آزمون و خطا نیست.
معماریان آسیبشناسی زنجیره به هم پیوسته منابع و مصارف آب، امنیت غذایی و توسعه پایدار در حوزه دانش و فن آوری را نقش اصلی مراکز علمی و دانشگاهی دانست و گفت: متاسفانه در سالهای اخیر منطقه ترشیز رکوردار فاجعه شده است.
وی با اشاره به اینکه طی مدت 10 سال گذشته در منطقه ترشیز بیش از 15 متر افت آبخوان و متوسط 33 سانتیمتر نشست زمین داشتهایم، افزود: این وضعیت هشداری جدی برای همه مسئولان است که باید آن را جدی بگیرند.
شهرهایی خالی از سرمایه های انسانی و نخبگان جوان در آینده نزدیک
رئیس مرکز آموزش عالی کاشمر با بیان اینکه اگر بخواهیم در امتداد روند کنونی جلو برویم شهری خالی از سرمایههای انسانی و نخبگان جوان خواهیم داشت، بیان کرد: روند مهاجرتها به گونه ای شده که شاهد آغاز مهاجرتهای اکولوژیک از جنوب به شمال هستیم.
وی با اشاره به اینکه مردم جنوب کشور به خاطر ریزگردها و سخت شدن آب و هوا برای مردم در این مناطق به سمت گیلان مهاجرت کرده و اقدام به خرید زمینها می کنند، افزود: این اقدامات تنشهای اجتماعی و تقابلات و تعارضات فرهنگی را ایجاد می کند.
معماریان با اعلام اینکه مرکز آموزش عالی کاشمر میتواند ظرفیتی برای استقرار دانایی محوری و هم گرایی و محور تحول و تغییر در نگرش و مسائل مختلف منطقه باشد، به راهبرد جدید مرکز آموزش عالی کاشمر اشاره کرد و گفت: رسالت اصلی مرکز آموزش عالی کاشمر جدیت در حل مشکلات منطقهای همراه با تفکرات نوین، تولید علم و ارتقاء توان توسعه مبتنی بر نوآوری، مسئولیت پذیری در قبال ماموریتهای منطقه ای و محلی، ظرفیت سازی و تربیت نیروی انسانی ماهر با اتکاء به ارزشهای اسلامی، ایرانی و مبانی اقتصاد مقاومتی است.
وی ماموریت راهبردی که برای مرکز آموزش عالی به تصویب رسیده و برای تصویب نهایی به وزارت علوم ارسال شده را در حوزه همبست آب، غذا، انرژی با رویکرد توسعه پایدار دانست و افزود: دانشگاههای سطح سه و چهار براساس طرح آمایش آموزش عالی کشور باید ماموریتگرا باشند.
رئیس مرکز آموزش عالی کاشمر با بیان اینکه در شرایط کنونی متمرکز بر آموزشها و پژوهشهای کم اثر هستیم، برتغییر رویکرد تاکید کرد و گفت: با این شیوهای که اکنون جلو می رویم به جایی نخواهیم رسید.
در این همایش نمایشگاه عکس از فرش تاعرش با موضوع زیست محیطی متشکل از 30 قطعه عکس افتتاح شد. همچنین افتتاح سالن همایش مرکز آموزش عالی کاشمر به نام دکتر مسیح دانشوری از پزشکان به نام کشور که متولد کاشمر هستند با ظرفیت 100 نفر از دیگر برنامه های این همایش بود.
منبع:ایسنا
انتهای پیام
نظر شما