به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی دامپزشکی استان یزد ، علی اکبر حدادزاده مدیرکل دامپزشکی استان یزد اظهارداشت: مهمترین اصل پایداری اشتغال در حوزه دام و طیور، رعایت اصول بهداشتی است وشعار دامپزشکی ، آموزش ، پژوهش و سرمایه انسانی به اهمیت دامپزشکی در حفظ سرمایه های دامی و منابع غذایی پروتئینی در ادوار مختلف است.
وی افزود: حوزه سلامت انسان و دام بحثی درهم تنیده است بطوریکه تأمین سلامت جامعه نیازمند پیشگیری و ایجاد سد دفاعی در مقابل بیماری های مشترک توسط دامپزشکی است و به همین دلیل است که امروزه سازمان بهداشت جهانی موضوع "جهان واحد ، سلامت واحد" را مطرح می کند .
حدادزده تصریح کرد: شرایط خاص استان همچون وضعیت خشک و کویری ، قرار گرفتن در چهارراه مواصلاتی ، نیاز استان به تأمین بخش عمده دام کشتاری مورد نیاز کشتارگاه ها که خود باعث افزایش میزان تبادلات دامی در استان می شود از فاکتورهای مهم خطر در بروز بیماری های دامی و دلیل اهمیت و حساسیت کار دامپزشکی در استان است .
وی خاطر نشان ساخت : انجام اقداماتی مانند کنترل و پیشگیری بیماری های واگیر دامی از جمله تب برفکی ، تب مالت ، طاعون نشخوا کنندگان کوچک ، آبله و... از طریق واکسیناسیون بیش از ۲میلیون و یازده هزار نوبت سر در جمعیت دامی استان به صورت سالانه ، همچنین تست های سرمی جهت تشخیص زود هنگام بیماری های واگیر دامی ، رصد بیماری ها از طریق سامانه های مربوطه ، ایجاد قرنطینه به صورت سخت افزاری و نرم افزاری موجب شده است بیماری های دامی در استان تحت کنترل کامل درآید .
حداد زاده گفت: ازجمله بیماری های تأثیرگذار که می تواند باعث بروز مشکلات اقتصادی و اجتماعی گردد آنفلوانزای فوق حاد پرندگان است که اقدامات صورت گرفته جهت پیشگیری از این بیماری ، ساماندهی واحدهای غیراستاندارد و تعیین تکلیف واحدهای غیرمجاز ، کنترل طیور بومی، نظارت مستمر بر مناطق درگیر بیماری در سال گذشته و اطلاع رسانی به مرغداران از عوامل مهم پیشگیری از این بیماری و جلوگیری از صدمات بهداشتی و اقتصادی به جامعه می باشد .
این مسئول افزود : با توجه به آنکه مهمترین اصل در اشتغال پایدار در حوزه دام و طیور رعایت نکات بهداشتی است ؛ ممیزی واحد های مرغداری برای مبارزه با ویروس توانمند آنفلوانزا به طور جدی در استان صورت گرفته است.
وی با اشاره به چالش های حوزه سلامت گفت: با توجه به نقش مهم پیشگیری درسلامت جامعه و منافع کشور، امیدواریم دربرنامه ریزی های کلان ، اقتصاد سلامت محور باشد نه سلامت اقتصاد محور.
انتهای پیام /
نظر شما