تحولات منطقه

کمیسون اروپا در پی اقدام رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر خروج از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میانبرد، از روسیه و آمریکا خواست تا این پیمان را حفظ کنند.

اروپا: واشنگتن و مسکو پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میانبرد را حفظ کنند
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش گروه بین‌الملل قدس آنلاین، کمیسیون اروپا از ایالات متحده آمریکا و روسیه خواست تا پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میانبرد (INF) را حفظ کنند.

«هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان  هم دیروز به تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر خروج از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد واکنش نشان داد و از او خواست که پیامدهای چنین اقدامی را هم برای اروپا و هم برای اقدامات آتی در راستای خلع سلاح در نظر بگیرد.

«امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه هم  بر اهمیت «پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد» برای اروپا تاکید کرده است.
ترامپ شامگاه شنبه روسیه را به نقض «پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد» متهم و تهدید کرد کشورش را از آن خارج می‌کند. وی گفت: «ما طرفی هستیم که داخل توافق مانده‌ایم و آن را رعایت کرده‌ایم ولی روسیه، متأسفانه، از آن پیروی نکرده است. بنابراین، ما این توافق را خاتمه خواهیم داد و از آن خارج می‌شویم.»

رئیس‌جمهور آمریکا اضافه کرد: «روسیه این توافق را نقض کرده است. آنها سال‌ها است که این توافق را نقض کرده اند. نمی‌دانم  رئیس‌جمهور اوباما چرا در این مورد مذاکره نکرد یا از این توافق خارج نشد. ما دیگر به آنها اجازه نخواهیم داد یک توافق هسته‌ای را نقض کنند و در شرایطی که ما اجازه کار تسلیحاتی نداریم آنها بروند و این کار را انجام دهند.»

«پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد» ایالات متحده آمریکا و روسیه را از تملک، تولید یا پرتاب آزمایشی موشک‌های کروز با برد بین ۳۰۰ تا ۳۴۰۰ مایل منع می‌کند. روسیه تأکید کرده که تا زمان پایبندی آمریکا به این پیمان پایبند می‌ماند، اما ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه سال گذشته گفت هر اقدامی که آمریکا درباره این توافق انجام دهد با حرکتی مشابه تلافی خواهد شد.

«سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه دیروز (یکشنبه) اقدام آمریکا را گامی بسیار خطرناک خواند و گفت: اگر آمریکا به خروج یکجانبه از توافق‌ها ادامه دهد، روسیه دست به اقدامات تلافی‌جویانه خواهد زد که شامل اقدامات نظامی نیز می‌شود.

بامداد یکشنبه، وزارت خارجه روسیه نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که آمریکا با این تصمیم رویای «دنیای تک‌قطبی» را در سر می‌پروراند. 

منبع: فارس

انتهای‌پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.