تحولات لبنان و فلسطین

توقیف ۱۰ کامیون کتاب قاچاق و ۴۰۰ هزار جلد کتاب قاچاق دیگر از جمله خبرهای مهم حوزه کتاب و نشر در این هفته هستند.

یک انبار کتاب قاچاق در پایتخت کشف شد

به گزارش گروه فرهنگی قدس آنلاین، هفته‌ای را که گذشت، به علت تعداد و اهمیت اخبار منتشرشده درباره کتاب‌های قاچاق، می‌توان هفته مبارزه جدی با کتاب‌های قاچاق و دستگیری قانون‌شکنانی دانست که در این زمینه فعالیت‌ داشته‌اند.

گزارش «یک هفته با کتاب» این هفته ۱۳ خبر دارد که دو عنوان آن مربوط به رویدادهای خارجی و بین‌المللی است. گزارش با مرور دو خبر مهم درباره مبارزه با قاچاق کتاب در این هفته شروع می‌شود و با خبرهایی از خانه کتاب، وزارت ارشاد و انجمن قلم ادامه پیدا می‌کند. نهاد کتابخانه‌ها و یک جشنواره ادبی هم از دیگر ارگان‌ها و موضوعاتی هستند که ادامه گزارش و بخش خبرهای داخلی به آن‌ها اختصاص دارد.

دو خبر خارجی گزارش هم درباره نمایشگاه کتاب بلگراد و راه‌اندازی یک جایزه ادبی جدید به نام وزیر فرهنگ اسبق فرانسه است.

در ادامه گزارش مرور هفتگی خبرهای حوزه کتاب و نشر را در این هفته از نظر می‌گذرانیم؛

توقیف ۱۰ کامیون کتاب قاچاق

طبق خبری که اولین روز این هفته منتشر شد، کارگروه صیانت از حقوق ناشران و پدیدآورندگان اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با مساعدت و همکاری پلیس امنیت و دستور قضایی، یک انبار کتاب قاچاق را در پایتخت کشف کرد. این انبار از کتاب‌های قاچاق روز پنج‌شنبه ۲۶ مهر۹۷، در محدوده خیابان انقلاب کشف شده است.

کتاب‌های ضبط شده از این انبار که در حجمی حدود ۱۰ کامیون (خاور) است، با دستور قضایی «توقیف» و انبار مذکور تخلیه و پلمب و صاحبان انبار دستگیر و روانه بازداشتگاه شدند.

توقیف ۴۰۰ هزار جلد کتاب قاچاق دیگر و پر شدن انبار اتحادیه ناشران

اما در ادامه اتفاقاتی که روز شنبه خبرشان منعکس شد، در حالی که قرار بود یکشنبه این هفته، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در یک نشست خبری، فعالیت‌های اخیر کارگروه صیانت از حقوق ناشران و پدیدآورندگان آثار را در کشف و توقیف صدها هزار جلد کتاب قاچاق را که با همکاری پلیس امنیت و دستور قضایی انجام شده است، تشرح کند، به دلیل پُر شدن انبار این اتحادیه (پارکینگ) از کتاب‌های کشف و ضبط شده و لزوم تخصیص فضای جدید برای کتاب‌های تازه‌کشف شده جهت بازدید خبرنگاران، این کنفرانس مطبوعاتی، لغو و به زمانی دیگر موکول شد.

«محمود آموزگار» صبح یکشنبه ۲۹ مهر درباره کتاب‌های قاچاق تازه‌ای که طی روز گذشته کشف و ضبط شده‌اند ، به خبرنگار مهر گفت: این کتاب‌های قاچاق، این بار در محدوده خیابان جمال‌زاده در تهران، کشف شده‌اند و در این رابطه هم دو نفر بازداشت شده‌اند.

وی شمار کتاب‌های توقیف شده را حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار جلد (نزدیک به بار ۱۰ تا ۲۰ کامیون) عنوان کرد و گفت: پارکینگ اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در حال حاضر مملو از کتاب‌های قاچاقی شده است که طی هفته‌های گذشته کشف و ضبط شده‌اند و ما در ساختمان اتحادیه، دیگر جایی برای کتاب‌های قاچاق جدیدی که کشف شده‌اند، نداریم و به دنبال پیدا کردن انباری تازه برای آنها می‌گردیم!

تغییر برخی از مفاد اساسنامه تعاونی ناشران و کتابفروشان تهران

طبق خبری که روز سه‌شنبه این هفته منتشر شد، مجمع عمومی فوق‌العاده نوبت سوم شرکت تعاونی ناشران و کتابفروشان تهران برگزار و تغییرات در برخی از مفاد و بندهای اساسنامه این تعاونی، از سوی سهامداران تصویب شد. عبدالناصر ناظم‌بکایی یکی از بازرسان شرکت تعاونی ناشران و کتابفروشان تهران این خبر را به مهر داد و گفت که نشست این مجمع روز دوشنبه این هفته با حضور تعدادی از سهامداران در محل شرکت تعاونی برگزار و تغییرات اساسنامه طبق مفاد آگهی مندرج در روزنامه‌های کثیرالانتشار مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

وی افزود: در این جلسه، نهایتاً مفاد مورد نظر سهامداران به تصویب اکثریت اعضا رسید و متعاقباً با توجه به تغییراتِ تصویب شده در بخشی از مفاد اساسنامه، مقرر شد که مجمع عمومی عادی به طور فوق‌العاده برای انتخاب هیئت مدیره و بازرس، طبق شرایط و ضوابط قانونی تشکیل شود. عمده‌ترین مواردِ به تصویب رسیده در مجمع عمومی روز گذشته، درباره شرایط کاندیداهای هیئت مدیره و بازرس تعاونی ناشران و کتابفروشان تهران و نیز شرایط پذیرش اعضای جدید در این تعاونی بود.

کاهش ۱۶ درصدی عناوین کتاب طی یک سال گذشته

طبق حبری که دوشنبه این هفته منتشر شد، بر اساس آمار و اطلاعات کتاب‌های ثبت شده در سایت موسسه خانه کتاب در شهریور ۱۳۹۷، ۶ هزار و ۶۶۱ عنوان کتاب منتشر شده است که در مقایسه با شهریورماه سال گذشته (۷ هزار و ۹۲۵ عنوان) ۱۶ درصد کاهش داشته است.

خرید حدود ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیونی ارشاد از ناشران

در جلسات ۶۰۱ و ۶۰۲ هیأت انتخاب و خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خرید ۶۱۲ عنوان کتاب در ۸۸ هزار و ۱۰۰ نسخه به مبلغ کل ۲۳ میلیارد و ۹۱۷ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال به تصویب رسید.

انتخاب اعضای هیئت رئیسه انجمن قلم

در نخستین جلسه هیأت مدیره جدید انجمن قلم ایران محسن پرویز به عنوان رئیس انتخاب شد. در این نشست، پس از ارزیابی اعضا از مجمع عمومی برگزار شده در چهارشنبه هفته گذشته و خواندن بندهایی از اساسنامه انجمن در ارتباط با جایگاه و وظایف هیأت مدیره، رییس، نایب رییس، دبیر و خزانه دار، اعضای هیأت مدیره به انتخاب چهار نفر از میان خود برای تصدی مسؤولیت های مذکور پرداختند.

در نتیجه محسن پرویز به عنوان رئیس، پدرام پاک آیین به عنوان نایب رئیس، راضیه تجار به عنوان دبیر و عباسعلی براتی پور به عنوان خزانه دار برگزیده شدند.

مجمع عمومی انجمن قلم ایران روز پنجشنبه هفته گذشته ٢۵ مهر برگزار و خبرش این هفته منتشر شد که به موجب آن، محسن پرویز، راضیه تجار، پدرام پاک آیین، عباسعلی براتی پور، رضا اسماعیلی، کامران پارسی نژاد، سیداحمد میرزاده به عنوان اعضای هیأت مدیره انتخاب شدند.

آغاز به کار همایش ادبیات کودک و دیگری

سومین همایش دوسالانه ادبیات کودک و مطالعات کودکی با موضوع «ادبیات کودک و دیگری» صبح دیروز چهارشنبه با سخنرانی لیز پیج مدیر اجرایی دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان (IBBY)، نوش آفرین انصاری دبیر شورای کتاب کودک ایران، علی اصغر سیدآبادی نویسنده و فعال در حوزه ادبیات کودک و نوجوان و مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین شیخ رضایی دبیر علمی این همایش و با حضور جمعی از پژوهشگران و فعالان حوزه ادبیات کودک در محل سرای کتاب موسسه خانه کتاب آغاز به کار کرد.

برگزاری جلسه هماهنگی پنجمین دوره کتاب‌گردی

جلسه هماهنگی برای پنجمین دوره کتاب‌گردی روز یکشنبه ۲۹ مهر برگزار شد که با حضور احمد مسجد جامعی مبدع طرح کتابگردی و عضو شواری شهر تهران، احد جاودانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، علی غیاثی ندوشن مدیرکل امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، محمود آموزگار رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، نیکنام حسینی پور مدیر عامل موسسه خانه کتاب و دبیر بیست و ششمین دوره هفته کتاب، مهرشاد کاظمی معاون امور فرهنگی و رسانه‌ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و جمعی از ناشران و کتابفروشان در موسسه خانه کتاب همراه بود.

آیین کتابگردی همزمان با روزهای هفته کتاب انجام می‌شود.

انتشار نامه اعتراضی ناشران اصفهانی درباره نمایشگاه‌های استانی

طبق یکی از خبرهای چهارشنبه این هفته، جمعی از کتابفروشان اصفهان در نامه‌ای  به رئیس اتحادیه صنف کتاب و لوازم‌التحریر اصفهان، نسبت به برگزاری نمایشگاه استانی کتاب اصفهان که به تعبیر آنها تبدیل به «فروشگاهی برای کتابسازان و ناشران دست چندمی» شده است، اعتراض کرده‌اند و خواهان ممانعت از برگزاری آن شده‌اند.

پیرو اعتراض این تعداد از کتابفروشان اصفهانی، اکبر چیت‌ساز رئیس اتحادیه صنف کتاب و لوازم‌التحریر اصفهان هم در نامه‌ای به محمود آموزگار رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران - که خود عضو هیئت امنای موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران (موسسه مجری نمایشگاه‌های استانی کتاب در کشور) است - ضمن اعلام مخالفت خود با برگزاری نمایشگاه کتاب اصفهان، خواهان ممانعت وی با برگزاری آن شد.

انتشار فراخوان مشارکت در طرح‌های پژوهشی نهاد کتابخانه‌ها

دفتر پژوهش و آموزش نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، بر اساس نیازهای پژوهشی، با انتشار فراخوانی از محققان و پژوهشگران برای مشارکت در طرح‌های پژوهشی سال ۱۳۹۷ این نهاد دعوت کرد. در این فراخوان از شخصیت‌های حقوقی (دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی، انجمن‌های علمی، شرکت‌های دانش‌بنیان و ...) و حقیقی (پژوهشگران و دانشوران) دعوت شده است پیشنهاده‌های خود را مطابق با آر. اف. پی‌(درخواست پیشنهاده) های اعلام‌شده به این نهاد ارسال کنند.

آغاز مرحله دوم داوری جشنواره نسیم کلمات

مرحله دوم داوری جشنواره ادبی نسیم کلمات با محوریت «حمایت از کالای ایرانی» آغاز شد. این جشنواره در سطح ملی برگزار می‌شود و فراخوانش تیرماه امسال منتشر شد. در این مرحله ۴۵ داستان کوتاه که ویژگی‌های تکنیکی را رعایت کرده‌اند و قابلیت گسترش فکر اولیه را در ارکان داستان مد نظر داشته‌اند، موفق به حضور در مرحله دوم داوری شدند.

افتتاح نمایشگاه کتاب بلگراد

اولین خبر بین‌المللی این گزارش هم افتتاح شصت و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب بلگراد است که شامگاه یکشنبه این هفته رقم خورد. شعار این نمایشگاه، لذت مطالعه است که در ۵ سالن و در فضایی بالغ بر ۳۰۰۰۰ مترمربع برگزار می‌شود. در این نمایشگاه ۱۰۰۰ ناشر داخلی و خارجی حضور دارند.

نمایشگاه بلگراد بزرگترین و قدیمی‌ترین رویداد فرهنگی در جنوب شرق اروپا به شمار می‌رود. در این دوره بالغ بر ۱۲۰۰ خبرنگار صربی و ۷۰ خبرنگار خارجی از ۱۴ کشور فعالیت‌های این نمایشگاه را پوشش می‌دهند. کشور مراکش مهمان ویژه این نمایشگاه و ایران هم یکی از حاضران در این رویداد است.

این نمایشگاه که از ۲۹ آبان آغاز شده تا روز ششم آبان به کار خود ادامه می‌دهد.

راه‌اندازی یک جایزه جدید به نام آندره مالرو

یک جایزه جدید ادبی به نام آندره مالرو نویسنده و وزیر اسبق فرهنگ فرانسه آغاز به کار کرده تا همین امسال اولین برندگان خود را انتخاب و معرفی کند. این جایزه توسط فلورانس مالرو دختر ۸۵ ساله و آلن مالرو پسر ۷۶ ساله آندره مالرو که خود نویسنده هستند، ایجاد شده است.  

جایزه مذکور با گروه داورانی متشکل از ۷ چهره روشنفکر فرانسوی به انتخاب برترین آثار داستانی و هنری سال می‌پردازد و در حالی اسامی نامزدهای اولیه این رقابت اعلام شده که از میان این فهرست تا پایان اکتبر نامزدهای مرحله دوم انتخاب می‌شوند.

منبع: مهر

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.