به گزارش قدس آنلاین ، علیرضا رشیدیان در هشتمین جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولیدی استان در سال 97، اظهار کرد: شهر مشهد در حوزه جواهرات و نقرهجات از گذشتههای دور صاحب نام بوده و با توجه به اینکه امروز این شهر عنوان شهر جهانی گوهرسنگها را نیز دارد و از ظرفیتهای قابل توجهی هم در این حوزه برخوردار است باید تلاش کنیم این بخش تقویت شود.
وی عنوان کرد: شناسنامهدار کردن این تولیدات، هم در معرفی برند استان و در جلوگیری از تقلب و جعل در این حوزه بسیار مهم و موثر است.
استاندار خراسان رضوی افزود: امروز با ورود جوانان به این عرصه تحولات خوبی در این صنعت صورت گرفته و شاهد ایدههای نو در طراحی و ساخت این مصنوعات و جواهرات و نیز ابداعات و تولید برخی تجهیزات این صنعت در داخل هستیم که مایه مباهات است .
رشیدیان با بیان اینکه به طور متوسط در طول سال نزدیک به 15 تن سنگهای زینتی که ظرفیت قابل توجهی از این ذخایر در استان وجود دارد در صنعت جواهرسازی و نقره مصرف و بر روی جواهرات نصب میشود، تاکید کرد: در این زمینه هم با توجه به ظرفیتها و توان داخلی باید ساماندهی مناسبی صورت گیرد.
وی با بیان اینکه سنگهای قیمتی با نقره و جواهرات پیوندی ناگسستنی دارد، گفت: در بحث سنگ برای بهرهگیری از ظرفیتهای داخلی و امکانات بالقوهای که خداوند در این استان در اختیار قرار داده باید اقدام کرد چنان که برای برخی سنگهای ریز و مصنوعی تکنولوژی آن در کشور وجود ندارند و سرمایهگذاری بر تولید آن صرفه اقتصادی ندارد میتوان از محل واردات و بخشی که در داخل صنعت و تکنولوژی تراش آن هست را میتوان در داخل متمرکز کرد که ایجاد اشتغال و ارزش افزوده خوبی را نیز به دنبال دارد.
استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه استان در حوزه سنگهای قیمتی هم چون نقره سابقه و قدمتی طولانی دارد، اضافه کرد: اما باید پیرامون این موضوع و واردات سنگهای تراش خورده یا خام بررسیهای دقیقتری انجام شود.
استاندار خراسان رضوی در ادامه بر حمایت از صنعت نقره و سنگ های قیمتی افزود : این امر با پیش بینی و اختصاص تسهیلات ارزان قیمت و منابع مالی ویژه از سوی بانک ها و استفاده از این تسهیلات برای تجهیز این واحدهای صنعتی به دانش و تکنولوژی و آموزش های روز ضروری است.
وی با اشاره به مشکلاتی که واحدهای فعال در حوزه نقره سازی در استان بعد از اعمال تحریم ها از سوی آمریکا با آن مواجه شدهاند، گفت: در زمینه تامین مواد اولیه آنها تاکید شد بررسیها و مساعدت های لازم با این امر از سوی دستگاه ها صورت گیرد.
وی در ادامه با اشاره به مشکلاتی که در بحث عدم امکان واردات شمش نقره به دلیل اخذ مالیات بر ارزش افزوده افزود: در این رابطه موضوع بررسی و با تهران پیرامون حذف این مالیات بر ارزش افزوده از واردات شمش نقره مکاتبه و پیگیری شود، ضمن آن که افزایش میزان حجم زیورآلات نقره هماه مسافر از 150 به یک کیلو و بیشتر هم پیگیری میشود تا بتوان حجم صادرات از این محل را افزایش داد.
منبع : ایسنا
انتهای پیام
نظر شما