تحولات لبنان و فلسطین

رانندگان تاکسی‌های اینترنتی بدون دریافت اطلاعات دقیق از شرکت‌هایشان، مشمول پرداخت مالیات می‌شوند.

"تاکسی‌های اینترنتی" از عدم شفاف‌سازی تا دریافت مالیات از رانندگان

به گزارش قدس آنلاین ، تاکسی‌های اینترنتی مدت زمانی است که جای خود را در کنار تاکسی‌های دیگر شهر، به‌دست آورده‌اند. یکی از مشکلاتی که این تاکسی‌های اینترنتی به وجود آورده‌اند، ایجاد بازار رقابتی در خطوط مختلف تاکسی‌ها است که در ابتدای امر مخالفت شدید دیگر رانندگان تاکسی را به دلیل ارزانی ارائه خدمات به مشتریان به همراه داشت. پس از آنکه این اعتراضات، به فراموشی سپرده شد و دوباره روال عادی کار شرکت‌های تاکسی‌های اینترنتی آغاز شد، مشکلات عدیده‌ای از سوی رانندگان استخدام شده این شرکت‌ها مطرح شد، ازجمله این مشکلات می‌توان به تعرفه‌های پایین خدمات آن‌ها و مشمول پرداخت مالیات شدن رانندگان این تاکسی‌ها اشاره کرد.

نکته مهم اینجاست که در گفت‌وگو با برخی از رانندگان تاکسی‌های اینترنتی این افراد اذعان کردند که هیچ اطلاعی از مشمول پرداخت مالیات شدن به دلیل عضویت و کار در تاکسی‌های اینترنتی ندارند. در این راستا برای دریافت اطلاعات دقیق‌تر با دو تن از رانندگان تاکسی‌های اینترنتی گفت‌وگو کردیم:  
علی آیین یکی از رانندگانی است که مدتی در یکی از شرکت‌های تاکسی‌رانی اینترنتی کار می‌کرده است، او در مورد شرایط استخدام در این شرکت توضیح می‌دهد: مدت سه ماه در این شرکت کار کردم و مانند همه رانندگان توسط جذب‌کنندگان راننده در کنار خیابان، عضو این شرکت شدم. برای عضویت در این شرکت تنها نیاز به داشتن کارت و بیمه  خودرو به همراه کارت ملی بود که از آن عکس گرفته شد و در همان خیابان قراردادی به من دادند تا اطلاعات لازم را پر کنم. پس از ثبت نام، نرم‌افزار برایم فرستاده شد و شروع به کار کردم.
 
آیین توضیح می‌دهد که یکی از مواردی که در زمان عضویت در این شرکت برایم اهمیت داشت، اطلاعات کافی از شرایط مالیاتی عضویت در این شرکت بود، او گفت: آنچه که برایم در قرارداد اهمیت داشت، شرایط مالیاتی بود از آنجا که در زمان ثبت‌نام توضیحی در مورد مالیات به من ندادند، گمان می‌کردم رانندگان تاکسی‌های اینترنتی از پرداخت مالیات معاف هستند حتی زمانی که به دفتر این شرکت مراجعه کردم، توضیحی در مورد شرایط رانندگان تاکسی‌های اینترنتی از لحاظ پرداخت مالیات به من داده نشد. 
پس از گذشت مدتی برخی از همکارانم می‌گفتند «زمانی که بخواهیم تعویض پلاک و ثبت سند کنیم، پرونده به دارایی برای دریافت مالیات فرستاده می‌شود» از طرفی دیگر برخی رانندگان معتقد بودند که مالیاتی به ما تعلق نمی‌گیرد؛ چراکه خود مسئولان این شرکت از معافیت مالیاتی رانندگان خبر داده‌اند. هرچند هیچ‌کدام از افرادی که در این شرکت کار می‌کردند به دلیل نبود شفافیت درباره شرایط پرداخت مالیات، نمی‌دانستند واقعا مالیاتی از رانندگان گرفته می‌شود یا خیر!
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره روال بستن قراردادهای شرکت‌های تاکسی‌های اینترنتی با یکی دیگر از رانندگان یک شرکت تاکسیرانی اینترنتی گفت‌وگو کردم. محمد زینعلیان همچنان مشغول به کار در این شرکت است و مانند دیگر رانندگان، اطلاعی در رابطه با وضعیت دریافت مالیات از رانندگان تاکسی‌های اینترنتی ندارد او توضیح می‌دهد: «هنگام عضویت در این شرکت توضیحی در مورد این موضوع داده نشد، در برگه‌ قرارداد نیز در مورد مالیات، مطلبی نوشته نشده بود و چون هیچ وقت گمان نمی‌کردم مالیات از ما دریافت می‌شود در این رابطه پیگیری‌ لازم را نداشته‌ام».
با توجه به اطلاعاتی که توسط رانندگان دریافت شد، تلاش کردیم تا با مسئولان این شرکت برای شفاف شدن این مسأله صحبت کنیم، اما از آنجاکه مسئولان این شرکت، هیچ تمایلی برای پاسخگویی به پرسش مورد نظر ما نداشتند و با وجود پیگیری‌های زیاد، خواسته ما را برای روشن شدن موضوع رد کردند، برای روشن شدن موضوع با یحیی یعقوب‌نژاد، مدیرکل امور مالیاتی خراسان‌رضوی مصاحبه‌ای داشتیم تا بالاخره مشخص شود که این رانندگان مشمول پرداخت مالیات می‌شوند یا خیر؟
 
یعقوب‌نژاد در این رابطه بنابر قانون مالیات‌های مستقیم توضیح داد: برابر بند چهار ماده یک قانون مالیات‌های مستقیم، هر شخص حقوقی ایرانی نسبت به کلیه درآمدهایی که در ایران یا خارج از ایران به دست می‌آورد مشمول پرداخت مالیات است و مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی طبق مقررات فصل پنجم از باب سوم قانون مالیات‌های مستقیم تعیین می‌گردد.
وی در رابطه با عدم آگاهی رانندگان تاکسی شرکت‌های اینترنتی از پرداخت مالیات به دلیل عضو بودن در این شرکت‌ها افزود: برابر بند دو ماده یک قانون مالیات‌های مستقیم هر شخص حقیقی ایرانی مقیم ایران نسبت به کلیه درآمدهایی که در ایران یا خارج از ایران به دست می‌آورد مشمول پرداخت مالیات است، بنابراین اشخاص مشمول پرداخت مالیات بایستی نسبت به انجام تکالیف مقرر در قانون مالیات‌های مستقیم اقدام نمایند، از لحاظ قوانین و مقررات مالیاتی مصادیق جرم مالیاتی طی ماده 274 قانون مالیات‌های مستقیم احصاء شده است.
یعقوب‌نژاد ادامه داد: نکته مهم این است که بسته به نوع درآمد به دست آمده، راننده، مشمول مقررات فصل سوم یا فصل چهارم از قانون مالیات‌های مستقیم است، بنابراین در صورت رعایت تکالیف قانونی مقرر از طرف رانندگان، درآمد مشمول مالیات پس از بررسی، رسیدگی و کسر معافیت‌های مقرر تعیین و تشخیص می‌گردد. در این راستا اشخاص مشمول پرداخت مالیات، بایستی نسبت به انجام تکالیف مقرر قانون مالیات‌های مستقیم اقدام نمایند و مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی طبق مقررات فصل پنجم از باب سوم قانون مالیات‌های مستقیم تعیین می‌گردد.
منبع : ایسنا


انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.