به گزارش گروه سیاسی قدسآنلاین، فقط چهار روز تا اجرایی شدن قانون منع بهکارگیری بازنشستگان باقی مانده و این در حالی است که به گفته مسئولان،دولت باید برای جایگزین کردن ۲۱۰ مدیر بازنشسته تا ۲۶ آبانماه تصمیم جدی بگیرد.
در همین راستا عبدالرضا رحمانیفضلی، وزیر کشور، روز شنبه در حاشیه جلسه استانداران سراسر کشور در سخنانی با بیان اینکه ١۴ استاندار مشمول این قانون میشوند، از مشخص شدن جایگزین این افراد خبر داده بود.
این قانون شهرداران را هم بی نصیب نگذاشته و با اجرایی شدن آن، شهرداران کلانشهرهایی نظیر تهران، مشهد، اصفهان و... باید عطای خدمت را به لقایش ببخشند!
بر اساس این طرح که در 24 شهریور از سوی مجلس به دولت ابلاغ شده است، بهکارگیری بازنشستگان در دستگاههای اجرایی به استثنای رؤسای قوا، معاون اول رئیس جمهوری، نواب رئیس مجلس، اعضای شورای نگهبان، وزیران، نمایندگان مجلس و معاونان رئیس جمهوری ممنوع میباشد. در ذیل به چند مورد از ابعاد مثبت اجرایی شدن قانون منع بهکارگیری بازنشستگان اشاره شده است:
تحرک و پویایی سیستم اداری و اجرایی
یکی از دغدغههای مهم رهبر معظم انقلاب که بارها در بیاناتشان انعکاس پیدا کرده، تأکید بر جوانگرایی و استفاده از نیروهای باانگیزه و پرتوان در بخشهای مختلف اداری و اجرایی دولت است. در کشور ما هر وقت به جوانان اعتماد و میدان داده شده است، آنها امتحان خود را به خوبی پس داده و توانستهاند با مدیریت درست بر مشکلات فائق آمده و سربلند باشند. نمونه آن جنگ تحمیلی است که اعتماد به جوانان صحنههای شگرفی را رقم زده و صحنه نبرد را دگرگون کرد. امروز نیز جوانان در پستهای مختلف اداری و اجرایی به خوبی عمل کرده و تحسین همگان را برانگیختهاند. حال امید است با اجرایی شدن این قانون، اعتماد به جوانان بیشتر و فرصت بیشتری برای اشتغال و به میدان آمدن آنها فراهم شود تا با تحرک و انرژی تازه دمیده شده در ساختار حاکمیتی، در کنار مدیران باتجربه موفقیت کشور روزافزون شود.
موفقیت به شرط جوانگرایی واقعی
«این موضوع نوعی جوانفریبی است تا جوانگرایی، علتش هم این است که شما به بهانه قانون منع بهکارگیری بازنشستگان، شهردار ۵۹ ساله تهران را کنار میگذارید اما فهرستی که اکنون اعضای شورا انتخاب کردهاند یا همسن یا بزرگتر از محمدعلی افشانی هستند و این بههیچوجه جوانگرایی نیست.» این جمله وصف حال این روزهای موضوع تعیین شهردار جدید تهران است که از زبان حجت نظری، عضو جوان شورای این شهر بیان شده است. در روزهای اخیر با جدی شدن موضوع ترک کرسی شهرداری تهران از سوی محمدعلی افشانی، پنج گزینه از سوی شورای اصلاح طلب این شهر به عنوان جایگزین وی معرفی شدند که از این میان دو تن آنها از شهردار کنونی بزرگتر و سه تن دیگر هم شرایط سنی بهتری نداشته و در آستانه بازنشستگی قرار دارند. حال این سؤال مطرح میشود که آیا قرار است با اجرای قانون منع بهکارگیری بازنشستگان نیروهای جوان بهکار گرفته و جوانگرایی به شکل واقعی اجرایی شود یا اینکه این قانون هم با ایجاد گریزگاه هایی از سوی برخی مسئولان دور زده خواهد شد؟ مسلماً موفقیت این قانون در صورتی خواهد بود که جوانگرایی به معنای واقعی کلمه اتفاق بیفتد.
پیروزی مجلس بر فشار و لابی ها
یکی از نکات مثبتی که در فرایند تصویب و روند اجرایی شدن قانون منع بهکارگیری بازنشستگان مشاهده شد، ایستادگی مجلس در مقابل فشارهایی بود که با هدف محدود کردن دایره شمول این قانون صورت گرفت. یکی از نمایندگان در اثنای تلاشها برای مستثنا کردن شهردار تهران از دایره شمول این قانون نوشت: از ظهر امروز شاهد صحنههای عجیب و زنندهای در راهروهای مجلس هستیم، نوعی لشکرکشی خویشاوندی و قومیتی برای لابی با نمایندگان جهت استثنای افشانی از قانون منع بهکارگیری بازنشستگان! این شرح حالی مختصر از فشارهای وارد شده بر مجلس برای محدود کردن دایره شمول این قانون است. قانون منع به کارگیری بازنشستگان در مجلس به تصویب رسید و با وجود لابیهای گسترده شهرداران کلانشهرها و بسیاری از مسئولان اجرایی که تلاش داشتند به شیوههای مختلف همچنان در پستهای خود بمانند، نمایندگان زیر بار دور زدن قانون منع به کارگیری نرفتند. این اجماع و یکدلی نمایندگان در تصویب و اجرای این قانون فارغ از حزب و جناح بندیها نشان دهنده آن است که اگر یکدستی بویژه در زمینه تصویب قوانینی که با امنیت ملی کشور سر و کار دارد وجود داشته باشد، هیچ لابی و فشاری بر نمایندگان تأثیرگذار نبوده و در صورت ارجح بودن منافع ملی و اسلامی نتایج خوبی به دنبال خواهد داشت.
انتهای پیام/
نظر شما