تحولات منطقه

فضای مجازی کنونی که در ایران استفاده می‌شود اعم از تلگرام و پوسته‌های آن؛ اینستاگرام و تویئیتر توسط بیگانگان مدیریت می‌شود و مردم به سبب فراهم بودن زیرساخت‌های استفاده از اینترنت، دسترسی سهل‌الوصولی به چنین شبکه‌هایی دارند، نکته قابل توجه آن است که اهمیت شبکه‌های مجازی و خطراتی که می‌تواند نظام فکری، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی ایران را تهدید کند جدی گرفته نمی‌شود.

تهدیدات فضای سایبری «عامدانه» نادیده گرفته می‌شود
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین،  حجت‌الاسلام و المسلمین نصراله پژمان‌فر نماینده مردم مشهد وکلات در مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیته فضای مجازی مجلس با اشاره به جنگ سایبری و خطرات شبکه‌های مجازی گفت: آنچیزی که مسلم است دشمن از همه ابزارهای پیش‌رو برای مبارزه با کسانی که استقلال می‌خواهند استفاده خواهد کرد، در ۴۰ سال بعد از انقلاب به سبب دستاوردهایی که در حوزه نظامی و هسته‌ای پدید آمد عملا ورود به این حوزه‌ها برای دشمن فراهم نبود لذا از حوزه فرهنگی در جنگ نرم به میدان مبارزه علیه ملت ایران آمد و اکنون به جز شبکه‌های ماهواره‌ای، فضای رسانه و شبکه‌های مجازی را عرصه جولان خود کرده است.

نماینده مشهد در مجلس خاطرنشان می‌کند: طی سال‌های اخیر صدها جلسه پیرامون شبکه‌های مجازی، لزوم مدیریت داخلی آنها و نظارت بر محتوای منتشر شده این فضا در مجلس برگزار شده و بارها به مسئولان نیز تذکرات جدی داده شده اما اقداماتی که انجام شده در جهت جلوگیری از خسارت‌های شبکه های مجازی نبوده است.

رئیس کمیته فضای مجازی مجلس همچنین با اشاره به لزوم قانونگذاری در حوزه شبکه‌های مجازی گفت: ابعاد به‌کارگیری اینترنت امروز در زندگی اجتماعی ایرانیان نقش پیچیده‌ای داشته و حضور آن در زندگی اکثریت مردم تبعات مختلفی به دنبال داشته است، بنابراین همانطور که در فضای حاکمیتی از حریم خصوصی افراد مراقبت می‌شود و قوانینی در این‌باره تصویب شده است، این حریم باید در فضای مجازی نیز حفظ و رعایت شده و برای آن قوانینی تدوین و تصویب کرد که بتواند تبعات منفی حضور شبکه‌های مجازی را در امنیت اجتماعی مردم کاهش دهد.

وی در ادامه با اشاره به نبود قوانین جهت حمایت از حقوق افراد در فضای مجازی گفت: کشورهای مختلف قوانین مستحکمی در جهت حمایت از اقشار خود به تصویب رسانده و نظارت بر محتوای فضای سایبری خود دارند چنانکه در ایالات متحده آمریکا قوانین متعدد و متناسبی برای حضور کودکان در اینترنت اعمال می‌شود و حضور نوجوانان نیز تابع قوانینی است که در جهت امنیت روانی و اجتماعی آنها صورت می‌گیرد.

پژمان‌فر تاکید کرد: متاسفانه در ایران قانونی که بتواند برای افراد در فضای مجازی ایجاد امنیت کند وجود نداشته و به‌همین دلیل افراد فراوانی از آن آسیب‌ دیده‌اند؛ چنانکه پرونده‌های موجود در دادسرای جرایم رایانه‌ای روزبه‌روز حجیم‌تر شده است.

رئیس کمیته فضای مجازی مجلس همچنین از تدوین طرحی پیرامون ساماندهی شبکه های مجازی در مجلس خبر داد و گفت: این طرح با مشارکت مرکژ پژوهش‌های مجلس مراحل کارشناسی خود را پشت سر گذاشته و به زودی برای تصویب به صحن علنی مجلس خواهد آمد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس همچنین با اشاره به راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات اضافه کرد: در حالیکه لزوم راه‌اندازی شبکه اطلاعات و اینترنت ملی بارها توسط مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار گرفته که پرونده آن باز مانده و سرانجام مشخصی نداشته است، چنانکه طی ۴ سال گذشته همواره این موضوع با مسئولان مطرح شده و هیچگاه وعده‌های داده شده محقق نشده است.

*شبکه ملی اطلاعات زیرساخت کافی ندارد

وی افزود: آنچه تاکنون در راستای راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات انجام شده به معنای دستیابی به این شبکه نیست چراکه ایجاد زیرساخت بدون رفتار نظام‌مند محقق نخواهد شد.

این نماینده همچنین با اشاره به فعالیت مستمر هاتگرام و طلاگرام گفت: اینکه پوسته‌های حمایت شده تلگرام با دیتای ۴۰ میلیونی هنوز در کشور ما وجود دارد، ضعف شورای عالی فضای مجازی، ضعف وزارت ارتباطات و وزارت اطلاعات و اراده برای آزادسازی چنین فضاهایی است.

رئیس کمیته فضای مجازی مجلس با اشاره به عملکرد شورای عالی فضای مجازی گفت: وضعیت شبکه‌های مجازی و نظارت بر محتوای آنها موضوعاتی است که باید در شورای عالی فضای مجازی برای آن برنامه‌ریزی شود و صرف توصیه و برگزاری جلسه نمی‌تواند از اقدامات درحال انجام در شبکه‌های مجازی جلوگیری کند، البته شخص اینجانب مدتی در این شورا بوده‌ام اما نتیجه پیگیری و حساسیت آن بود که جلسه ای که باید ۱۵ روز یکبار برگزار می‌شد سه ماه یکبار هم انجام نمی‌شد که نشان دهنده آن است که اراده‌ چندانی برای کنترل فضای مجازی وجود ندارد.
 

*ارتباط جوانان با قرآن کم شده است
حجت‌الاسلام نصراله پژمانفر افزود: امروزه شاهد آن هستیم که جوانان انگیزه و علاقه‌ای که باید به قرآن داشته باشند را ندارند و در واقع به نوعی ارتباطشان با قرآن قطع شده است. ما مسئولان باید ایراد کار خود را بدانیم چرا که در این زمینه تنها در فضای محدودی ارتباطات را گسترده کرده‌ایم و این مشکل قطعاً نتایجی را به دنبال داشته است.

وی برگزاری جشنواره‌های قرانی را در توسعه فرهنگ قرآن برای نسل جوان امروز امر مثبتی دانست و افزود: در واقع قرآن دریایی بی کران است، اگر این حس خوب در انسان‌ها ایجاد شود و بتوانند با تکیه بر آن، نیازهای خود را به اشکال متفاوت و البته متنوع در ارتباط انس با قرآن پیدا کنند و با آن آشنا شوند، قطعاً اینگونه ارتباطات، بسیار عمیق و گسترده‌تر خواهد شد.

*مسئولان ایراد کار خود را بدانند

پژمانفر با تأکید بر اینکه باید بتوانیم اشکال متنوع و جذابی در جهت انس افراد به‌ویژه جوانان با قرآن را در جامعه فراهم کنیم، تصریح کرد: نقطه قوتی که اینگونه جشنواره‌ها دارد، این است که توانسته‌ به مخاطبان این مسئله را بیان کند که افراد می‌توانند در بخش‌های مختلفی مانند قرائت، ترتیل، حفظ، فیلم‌نامه نویسی، خوشنویسی و در قالب هنرهای دیگر ارتباط لازم را با قرآن برقرار کنند و از این طریق به شناسایی ابعاد این کتاب آسمانی نیز بپردازند.

پژمانفربا بیان اینکه مسئولان ایراد کار خود را بدانند تأکید کرد: ما زمانی در این مسیر موفق خواهیم بود که بتوانیم برای حضور فراگیر همه دانشجویان در اینگونه فعالیت‌ها برنامه‌ای داشته باشیم تا هر سال نسبت به سال‌های گذشته درصد ارتباط دانشجویان با قرآن را به میزان بیشتری را شاهد باشیم.

وی خاطرنشان کرد:‌ اگر این دروه از سی‌وسومین جشنواره قرآنی نسبت به سی‌ودومین دوره آن و نیز سال‌های گذشته، توانسته عوامل و ابزارهایی را در ارتباط با فراگیر شدن قرآن با جامعه داشته باشد، قطعاً ما در این صورت می‌توانیم برگزاری این جشنواره را موفق و موثر بدانیم.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر برگزاری این جشنواره نتایج مثبت را به دنبال نداشته باشد تنها مراسمی خواهد بود برای افرادی که تمایل دارند از آن بهره‌مند شوند و افرادی که بی‌تفاوت به آن هستند به راحتی از کنار آن عبور می کنند و هیچ استفاده‌ای از آن نمی‌برند.

منبع:خانه ملت

  پایان پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.