تحولات منطقه

۴ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۵۶
کد خبر: ۱۰۳۶۹۴۶

مدیرعامل جامعه معلولین ایران گفت: با توجه به این که کار در محیط کاری مراکز بهزیستی از جمله مشاغل سخت قلمداد می‌شود؛ کارمندان و مددکاران مشغول در سازمان نیز نیازمند نظارت هستند.

کارکنان بهزیستی نیازمند روانکاوی هستند
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

نخستین نشست خبری سید جواد حسینی؛ رئیس سازمان بهزیستی، نشستی اضطراری بود که در پی خبر قتل مهسا گلستانی، فرزندخوانده ۱۱ ساله شهرستان کاشمر برگزار شد؛ در راستای این نشست خبر تعطیلی مرکز مربوطه بهزیستی در استان و جریمه و اخراج کارکنان دست اندرکار نیز اعلام شد.

پس از گذشت کمتر از دوماه خبر مرگ مددجو زن دیگری در مراکز اعصاب و روان سازمان بهزیستی منتشر شد که هنوز سازمان بهزیستی نسبت به این خبر هولناک واکنش نشان نداده؛ از همین رو هنوز اطلاعات رسمی و دقیقی از نحوه و تاریخ و ساعت مرگ وی در دسترس نیست.

به نقل از بهروز مروتی؛ مدیر کمپین ۵۰۰۰ نفره معلولان، جسد این زن در حالی که دست و پای وی با ضرب و جرح به تخت بسته شده بود؛ پیدا شد.

کار در محیط کاری مراکز بهزیستی از جمله مشاغل سخت قلمداد می‌شود

کامران عاروان، مدیرعامل جامعه معلولین ایران در واکنش به این خبر گفت: وقتی صحبت از نظارت سازمان بهزیستی می‌شود؛ ذهنیت‌ها به سمت نظارت روی مراجعان می‌رود. در حالی که با توجه به این که کار در محیط کاری مراکز بهزیستی از جمله مشاغل سخت قلمداد می‌شود؛ کارمندان و مددکاران مشغول در سازمان نیز نیازمند نظارت هستند.

وی با اشاره به فرسایش روانی ادامه داد: روانکاوی چندوقت یک بار همکاران بهزیستی از جمله اقداماتی است که در سازمان بهزیستی جای خالی دارد؛ همچنین لزوم کارآموزی و بازآموزی مجدد کارمندان توام با بررسی روانی باید در دستور کار قرار داشته باشد.

مدیرعامل جامعه معلولان ایران تعطیلی مراکز مربوطه این سازمان را راه حلی نادرست دانست و ادامه داد: با توجه به این که همواره احتمال رخداد مجدد این اتفاقات وجود دارد؛ سازمان بهزیستی به جای تعطیلی مراکز، باید به فکر پیشگیری از این اتفاقات باشد. چرا که نیروهای تعدیل شده از مرکزی که تعطیل شده؛ به مراکز شخصی و یا مراکز سمن‌ها ورود خواهند کرد.

مراکز نگهداری بیش از ظرفیت خود اقدام به پذیرش می‌کنند

رئیس هیئت مدیره شبکه ملی تشکل‌های مردم نهاد معلولان جسمی حرکتی با اشاره به لزوم فرهنگسازی تشریح کرد: ذهنیت‌های فعلی در جامعه، افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی یا مستقر در مراکز را با پست‌ترین و خفیف‌ترین افراد در یک وزنه ترازو می‌گذارند؛ این در حالی است که افراد تحت پوشش یا مستقر در مراکز از جمله انسان‌هایی هستند که علاوه بر حق حیات، به شادی و آرامش نیاز مبرم دارند.

 در فرهنگ سازی این اصل، نه تنها فقط رسانه‌های عمومی، تصویری، دیداری و شنیداری بلکه اعضای جامعه در راستای به ارمغان آوردن بهترین زندگی به دور از آزارها برای این قشر از جامعه مسئول هستند.

عاروان با بیان این که ممکن است هرکجای دنیا این اتفاقات رخ دهد؛ یادآور شد: با توجه به رعایت نکردن استانداردهای نگهداری در بسیاری از مراکز، اگر بر فرض مثال مرکزی ظرفیت نگهداری ۵۰ معلول با استانداردهای نگهداری را داشته باشد؛ به طور معمول بیش از ظرفیت خود اقدام به پذیرش می‌کند. حال آن که کمبود بودجه و دستمزدهای کم کارکنان نیز قوز بالا قوز شده و خواسته یا ناخواسته به این خشونت‌ها دامن می‌زند.

پس از ضرب‌وجرح این مددجو مرکز نگهداری معلولان در همدان از سوی کارکنان این مرکز و فوت مددجو، دادستان همدان برای پیگیری این موضوع به صورت سریع و ویژه وارد عمل شد.

با دستور ویژه دادستان پرونده قضایی در اسرع وقت تشکیل و برای رسیدگی به شعبه بازپرسی ارجاع و دستور جلب متهمان فعلا با عنوان ایراد ضرب‌وجرح عمدی صادر شد.

در بررسی اولیه توسط پزشکی قانونی، ضمن تایید وجود آثار ضرب و جرح، اما علت تامه مرگ را ناشی از صدمات مذکور ندانسته و اعلام نظر نهایی را منوط به کالبد شکافی و آزمایش های لازم اعلام کرد.

دادستان عمومی و انقلاب همدان در این باره اظهار کرد: متهمان پس از تحمل یک شب بازداشت، با صدور قرار وثیقه توسط بازپرس پرونده تا اعلام نظر نهایی پزشکی قانونی آزاد شده و قرار نظارت قضایی مبنی بر عدم اشتغال در مشاغل مرتبط نیز برای آنان صادر شده است.

عباس نجفی دادستان عمومی و انقلاب استان همدان در واکنش به این خبر مطابق با ماده ۱۱۴ قانون آیین دادرسی کیفری با دستور بازپرس پرونده، حکم تعطیلی موقت این مرکز نگهداری را صادر کرد.

منبع: خبرگزاری برنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.