به گزارش قدس آنلاین، هاشم نقیبی درباره خام فروشی گیاهان دارویی بیان کرد: کشورها در فرآوری گیاهان دارویی شرایط و استانداردهای خاص خود را دارند، جلوگیری از خام فروشی مستلزم آن است که شرکتهای فراوری کننده در سطح استان شرایط را با استانداردهای کشور های مقصد که متقاضی محصولات هستند تطبیق دهند اما این امر صورت نمیگیرد.
وی افزود : نمیتوان گیاهان دارویی را جایگزین گیاهان زراعی استان کرد زیرا در بسیاری از اقلام گیاهان دارویی نیز مانند محصولات زراعی پرآب طلب هستند.
نقیبی درباره محصولات عمده گیاهان دارویی در استان اظهار کرد: برخی از گیاهان دارویی همچون زیره و گل محمدی که مصرف آبی محدودتری دارند میتوان کشت آنها را بیش از این توسعه داد. هم اکنون نیز ارقامی مانند زیره و تخم شربتی تولید انبوه دارند و جزو محصولات صادراتی استان خراسان رضوی هستند.
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به ایجاد کارآفرینی و اشتغال در حوزه گیاهان دارویی تصریح کرد : با توجه به ارزش افزوده بالای گیاهان دارویی میتوان در مزارع کوچک و مناطقی که محدودیت آب دارند ایجاد اشتغال کرد.
وی ادامه داد :در مناطق کوچک و مزارع خرد میتوان با کشت ارقامی که کم آب طلب هستند و جهاد کشاورزی نیز کشت آن را توصیه می کند به راحتی در سطح هر نیم هکتار اشتغال ایجاد کرد.
نقیبی تعداد کشورهای خواهان این محصولات را ۴۰ الی ۴۵ کشور تخمین زد و گفت: آلمان، ایالات متحده امریکا، کانادا و حتی کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله مقاصد صادراتی ما هستند.
منبع: ایسنا
انتهای خبر/
نظر شما