به گزارش قدس آنلاین، آیتالله سید احمد علمالهدی در دیدار با خادمان زائرین پیاده دهه پایانی ماه صفر که در دفتر امام جمعه مشهد برگزار شد، گفت: امیدوارم زحماتی که متحمل شدید، در محضر مقدس امام هشتم(ع) بهحساب ادای دین نسبت بهامام رضا(ع) در طول عمرتان در درگاه امام رضا(ع) نوشته شود.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: در این سرزمین که افتخار محضر امام(ع) را داریم، مدیون ایشان هستیم، باید توجه کنید مشهد شهری نیست که شهروند و گردشگر داشته باشد، در اصل بهعنوان یک سنت و جریان فرهنگی در حضور اعضای شورای شهر که در جلسه هستند، عنوان میکنم، این را جا بیاندازید، کسی که مشهد ساکن است شهروند نیست، مجاور و زائر است.
وی تاکید کرد: تمام اصطلاحات و حقوق شهروندی در مشهد باید با توجه بهخدمتگذاری در خانه امام هشتم(ع) مشخص شود و امکانات خدماتی هم که بهمسافران داده میشود چه از طرف نهادهای مختلف که وظیفه دارند باشد و چه غیر از آن، امکانات و خدمات بهزائر است نه گردشگر و مسافر.
آیتالله علمالهدی تصریح کرد: اگر کسی بهعنوان گردشگری بخواهد سفر کند، در قسمتهای مختلف ایران، مکان های مختلف با امکانات بیشتر وجود دارد، اما اینجا ما زائر داریم.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی افزود: نهادهای مقدسی که در مشهد خدمت میدهند در ردیف مجاورین هستند و بهزائرین امام هشتم(ع) خدمت ارائه میدهند.
وی ادامه داد: وقتی شما برادران و خواهران مجاور امام رضا(ع) هستید، یعنی همسایه ایشان بوده، زیر سایه امام(ع) زندگی میکنید و وظیفه خدمت بهامام رضا(ع) را دارید، بالاترین خدمتها، خدمت بهزائرین امام(ع) است.
آیتالله علمالهدی خاطرنشان کرد: کسانی که فکر میکنند با حکم خادمی، خادم امام رضا(ع) میشوند، خادمی امام(ع) دست هیچکس با حکم نیست، امضای هیچکس جز امام(ع) معتبر نیست، اگر میخواهید خادم امام(ع) باشید باید خدمت امام(ع) بروید و از آقا حکم بگیرید، امام هشتم(ع) حکم خادمی شما را امضا کنند.
عضو مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: حضرت خدمت بهزائر را از هر خدمتی لازمتر و واجبتر میدانند و در زندگی امام رضا(ع) چه در مدینه و چه در مرو خدمات منزل امام(ع) را خدام انجام میدادند، خادمان با توجه بهوسعت تشکیلات زندگی امام رضا(ع) بهخاطر شیعیان و مراجعینشان در منزل امام(ع) خدمت میکردند.
وی اظهار کرد: خدامی بودند که در موارد مختلف خدمت میکردند، اما جایی که مهمان برای امام(ع) میآمده حضرت خدمت بهمیهمان را خودشان انجام میدادند.
آیتالله علمالهدی با اشاره بهروایتی که یکی از بزرگان اصحاب امام رضا(ع) نقل کرده است و آن را روایت صحیحه میدانند، تصریح کرد: یکی از اصحاب حضرت(ع) گفت، من روزی خدمت حضرت رسیدم، نزدیک غروب بود نماز خواندم و کارم زیاد بود، حضرت گفت، شب را بمان و من از خدا خواستم که اقا خودشان دعوت میکنند، شب بمانم.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: شام را خوردیم، بنا شد جایی در اتاق مجاور تهیه کنند و منتظر بودم، خادمی رختخواب من را پهن کند، انتظار طولانی شد، شنیدم صدای رختخواب از اتاق مجاور آمد رفتم و دیدم حضرت خودشان رختخواب پهن میکنند، دویدم بهدست و پای حضرت افتادم و گفتم شرمندهام، فکر کردم خادمتان انجام میدهد، حضرت گفتند، من مهمانانم را خودم پذیرایی میکنم.
وی با تاکید بر اینکه خدمت بهزائر از هر خدمتی بالاتر است، گفت: شما مشهدی هستید، مشهدی برای یک بار هم شده احساس میکند، مشمول لطف امام هشتم(ع) بوده است، جایی که برای مریضی بچه یا هر مشکل دیگری بهحرم رفتید و خواستید مشکلتان رفع شود و برای رفع مشکلاتمان همه مدیون امام(ع) هستیم، بالاترین ادای دین نوکری زائرین و خدمت بهامام هشتم(ع) است.
آیتالله علمالهدی با اشاره بهاینکه نهادهای خدماتی وظیفه خدمت دارند، بیان کرد: کسانی که در این نهادها یا بهصورت شخصی با اخلاص اقدام کردند، امام رضا(ع) قدمشان را فراموش نمیکند در دنیا و آخرت شما پیمانی بستید و حقی پیدا کردید، در دنیا هر وقت مشکل داشتید میتوانید بهاستنادش چیزی بخواهید در آخرت هم بگویید بهاستناد این خدمت شب اول قبر سراغم بیایید، چون شما با اخلاص خدمت کردید و خیلی ارزش دارد.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی متذکر شد: بهشما توصیه میکنم این را بهدیگران هم بگویید، از اکنون نذر کنید اگر حاجتتان برآورده شد یک یا چند خانواده از زائرین پیاده را پذیرایی کنید.
وی گفت: شخصی که بهصورت پیاده با زن و بچه راه افتاده است برای زیارت امام رضا(ع) وقتی بهمشهد رسید در منزل شما پذیرایی شوند، از نظر غذا و اسکان و همه مواردی که برای میزبانی نیاز است.
آیتالله علمالهدی تاکید کرد: اگر حاجتی دارید و براورده شد از یک یا چند خانواده پذیرایی کنید با این نظر امام رضا(ع) توجه میکند.
وی ضمن بیان گلهمندی نسبت بهمسؤولانی که جاده ها را برای پیادهروی زائران آماده نکردند، تصریح کرد: در هر قدم و نشست و برخاست امام رضا(ع) روی این زائران حساب باز کرده است.
عضو مجلس خبرگان رهبری با تشکر از کسانی که شاید 15 یا 16 سال قبل خدمت بهزائران پیاده را شروع کردند، ادامه داد: پیشنهاد میکنم از تجربه خراسان شمالی که تجربه مثبت و ارزشمندی است، استفاده کنید و وظیفه پذیرایی از زائران در وسط راه را، همان کسانی که در آن شهرها و روستاها هستند از امکانات آنجا فراهم کنند.
وی اظهار کرد: عاشقان امام رضا(ع) زیاد هستند و خودشان از زائر پیاده در محل خودشان پذیرایی کنند که دیگر از مشهد میقات نزنند و میقات بین راهی توسط عاشقان امام هشتم(ع) اجرا شود.
امام جمعه مشهد با تاکید بر برنامهریزی در این زمینه ادامه داد: شما کمک کنید از اکنون در طول سال با تبلیغاتی که میکنید برای سال آینده این اتفاق بیافتد و امیدوارم خدا عشقی از امام رضا(ع) در دل استانداری و راه و مسکن بیاندازد تا جادهها را درست کنند.
وی تصریح کرد: شما از پیمانکاران دعوت کنید برای امام رضا(ع) یک تکه از جاده را درست کنند که زائران ناامنی جانی نداشته باشند، هر سال امام رضا(ع) همه را حفظ میکنند، ولی ما وظیفه داریم این خدمت را انجام دهیم و اگر مسؤولان مشکل بودجه دارند مردم عاشق امام رضا(ع) هستند و کمک میکنند، آستان قدس هم امکاناتش را بیاورد که زوار از نظر جانی مشکل نداشته باشند.
آیتالله علمالهدی پذیرایی زائر پیاده در مشهد را مهم دانست و افزود: زائر در مشهد باید با آرامش بماند، برای همین امکانات هیأت شما داخل شهر باشد، با تبلیغتان میقات بین راه را بهعهده اهالی بگذارید.
وی تاکید کرد: از تجربه خراسان شمالی بهسمت شمال ادامه بدهند، چون از مازندران زائر پیاده میآید و از مسیرهای سرخس، سبزوار، نیشابور و بقیه مسیرهای منتهی بهمشهد هم موکب بهوسیله میقاتها زده شود.
نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی یادآور شد: بعضی بهما میگویند پول کرایه داریم، اما امکان اسکان در مشهد را نداریم، وقتی با پول اسکان رو بهرو میشویم از عهده ما بر نمیاید و بهخاطر نبود مسکن و امکانات اسکان مجبوریم بهزیارت در سال یک بار یا چند سال یک بار اکتفا کنیم.
آیتالله علمالهدی بیان کرد: مشهد پذیرایی زائر شود و کسی مشکل هزینه مسکن نداشته باشد، امام(ع) این مسئله را بهعنوان خدمت ارزشمند از همه قبول کند.
ضرورت نهادینهسازی فرهنگ خدمترسانی بهزائرین
در این مراسم، مسؤول هیأت متوسلین بهجوادالائمه درخصوص فعالیتهای این هیأت، گفت: هیأت متوسلین بهجوادالائمه کارش را با زائرین پیاده شروع کرده، اما چشماندازی برای آینده دارد.
حسن موحدیان با اشاره بهقدمت نیشابور و مقایسه آن با مشهد، بیان کرد: مشهد از وقتی پیکر امام رضا(ع) را در آن دفن کردند، مشهد نامیده شد و قدمتش بهیک هزار و 200 سال نمیرسد، ولی 4 میلیون ساکن دارد و ما مجاورین امام(ع) هستیم، باید دقت کنیم، سند توسعه مشهد هم براساس خدمات نوشته شده است.
وی با اشاره بهچشمانداز هیأت متوسلین بهجوادالائمه، اظهار کرد: ما 362 روز بهبرکت وجود آقا زندگی را اداره میکنیم و سه روز باید پای کار آقا و میزبان زائرانش باشیم، چشمانداز ما این است که همه مشهدیها این سه روز کمک کنند بهنیابت جوادالائمه(ع) میزبان زائران پدرشان باشند.
مسؤول هیأت متوسلین بهجوادالائمه بیان کرد: امیدوارم، روزی برسد که سه روز در مشهد همه چیز رایگان باشد، البته رسیدن بهچشمانداز شاید غیرممکن باشد، ولی جهت نمای خوبی برای میزبانی زائرین آقا امام رضا(ع) است.
وی با اشاره بهضرورت نهادینهسازی فرهنگ خدمترسانی بهزائرین، تصریح کرد: امسال دو اقدام کردیم، یکی برای ثابت بودن اقدامات و اقدامات فرهنگی یک هیات در خراسان شمالی تشکیل شد و امسال در شهرستانهای خراسان شمالی هیاتهایی تشکیل شد، از این جهت سازماندهی بهتری کردیم و در مشهد هم هیاتها حضور پیدا کردند، عنوان میزبان زائرین بهآنها خدمت کردیم.
موحدیان با اشاره بهاینکه بهدلیل زیادی متقاضیان سرخس را هم همین هیأتها میزبانی کردند، ادامه داد: کار خوب دیگری که امسال شروع شد، بحث این است که مدارس را تخلیه و بهاماکن عمومی برویم و امسال 50 درصد از زائرین را در خارج مدارس اسکان دادیم.
گفتنی است؛ در این مراسم مسؤول هیأت متوسلین بهجوادالائمه در خراسان شمالی نیز با بیان نکاتی نحوه تشکیل این هیأت را شرح داد و از سازمانها و افراد موثر در تشکیل این هیأت تشکر کرد.
علاوه بر هیأت متوسلین بهجوادالائمه اعضای هیأت میقاتالرضا نیز از خادمان حاضر در این دیدار بودند که در بین راه با زدن موکبها از زائرین پیاده پذیرایی میکنند.
در پایان این مراسم از مسؤولان خادمان در بخشهای میقات الرضا، اسکان منازل، اسکان مدارس، خودروها و وسایل نقلیه، مبلغین خواهر و برادر، انتظامات و امنیت و بهداشت، درمان و پزشکی با حضور نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی تقدیر بهعمل آمد.
منبع:فارس
انتهای پیام/
نظر شما