تحولات منطقه

ولی الله شجاع پوریان گفت: تلاش می کنیم در زمینه های آموزشی ویژه معلولین جهت آگاه سازی آنان در خصوص حقوق مدنی خود و همچنین برای افزایش آگاهی شهروندان تهرانی نسبت به افراد دارای معلولیت، تولیدات خوبی آماده شود.

معاون شهردار تهران: مطالبات جامعه معلولین را پیگیری می کنیم
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

به گزارش گروه اجتماعی قدس آنلاین، نخستین نشست مدیریت شهری با مجموعه جامعه مدنی، NGO ها و کانون های اجتماع محور در حوزه معلولین با حضور ولی الله شجاع پوریان، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، محسن پورسیدآقایی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری، زینب نصیری مدیرکل سلامت شهرداری تهران و نمایندگان مترو، اتوبوسرانی و... به میزبانی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران برگزار شد.

ولی الله شجاع پوریان معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران ضمن گرامیداشت روز جهانی معلولان اظهار داشت: جامعه معلولان کشور و به ویژه شهر تهران برای معاونت اجتماعی فرهنگی شهرداری از جایگاه والایی برخوردار است به طوری که در دوره مدیریت جدید بیشترین ارتباط تشکیلاتی منظم با NGO ها، سمن‌ها و کانونهای معلولین برقرار شده و اداره کل سلامت ما با علاقه مندی بیشترین وقت خود را به تعامل سازنده با این قشر عزیز و مستعد اختصاص می دهد.

وی از آغاز اقدامات خوب و قابل توجه در حوزه فرهنگ سازی در حوزه معلولان خبر داد و افزود: تلاش می کنیم در زمینه های آموزشی ویژه معلولین جهت آگاه سازی آنان در خصوص حقوق مدنی خود و همچنین برای افزایش آگاهی شهروندان تهرانی نسبت به افراد دارای معلولیت، تولیدات خوبی آماده شود.

شجاع پوریان بر تلاش دائم و همیشگی مجموعه مدیریتی معاونت اجتماعی برای استماع دیدگاه های افراد دارای معلولیت، تصریح کرد: البته شاید برخی از دیدگاه ها و مطالبات قشر توان یابان مستقیم به معاونت اجتماعی بازنگردد اما ما تلاش می کنیم نقطه تلاقی و پل ارتباطی بین جامعه معلولان و سایر مجموعه های مرتبط شهرداری تهران باشیم.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران پیشنهاد داد: کارگروه و کمیته های تخصصی متشکل از معاونت های مختلف شهرداری تهران و نمایندگان جامعه معلولان برای پیگیری و نظارت بر رفع سریعتر بخشی از مشکلات این قشر ایجاد شود.

پورسیدآقایی: برای تجهیز ایستگاه های مترو به آسانسور 52 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم

محسن پورسیدآقایی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران نیز در این نشست ضمن تبریک روز جهانی معلولان خطاب به آنان اظهار داشت: امروز با مدیران حمل و نقل از مجموعه های مترو، اتوبوسرانی، در جمع شما حضور یافته ایم تا از نزدیک و رو در رو به مسائل شما گوش فرا دهیم و خودمان را جای شما قرار دهیم.

وی مناسب سازی حمل و نقل شهری را اقدام اساسی و اصولی برای افراد دارای معلولیت دانست و افزود: جامعه باید حق معلولان را ادا کند و ما نیز وظیفه داریم امکان رفت و آمد را برای معلولین و سایر اقشار خاص فراهم کنیم.

پورسیدآقایی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای مناسب سازی حمل و نقل عمومی ویژه معلولین گفت: از مجموع 105 ایستگاه موجود در کل خطوط مترو، 70 ایستگاه به آسانسور مجهز است. البته بیشتر ایستگاه ها دارای پله برقی هستند. اما تجهیز تمام ایستگاه ها به آسانسور نیازمند تامین بودجه است.

وی تصریح کرد: تجهیز 35 ایستگاه مترو در خطوط 1و 2 و 4 و 5 به آسانسور 52 میلیارد تومان اعتبار مالی می طلبد.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران اعلام کرد: درحال حاضر پیش بینی های لازم برای خطوط مترو 6 و 7 جهت جانمایی آسانسور، پله برقی و سایر تجهیزات استاندار صورت گرفته تا همزمان با افتتاح یا اندکی پس از آن راه اندازی شود.

وی در خصوص مناسب سازی ناوگان اتوبوسرانی ویژه معلولین خاطرنشان کرد: اتوبوسهای قدیمی به دلیل دارا بودن پله فاقد امکان استفاده معلولین هستند اما در اتوبوس های تندرو (بی. آر. تی) امکان استفاده معلولین فراهم شده است.

پورسید آقایی با اشاره به انتشار فیلمی در فضای مجازی مبنی بر بسته شدن گیت های عبور معلولین در یکی از ایستگاه های بی آر تی طی یک یا دو ماه گذشته، گفت: از آن فاصله تاکنون تمام گیت های خط یک اتوبوسرانی تعویض شده و بناداریم گیت های ورودی بقیه خطوط بی. آر. تی را هم تغییر دهیم تا افراد دارای ولیچر بتوانند به راحتی تردد کنند.

وی حق برابر برای افراد دارای معلولیت در عبور از خیابان را مهم عنوان کرد و گفت: برای بهره مندی این افراد از حقوق طبیعی خود در حال پیگیری هستیم و باید تلاش کنیم سیستم حمل و نقل عمومی به صورت مساوی برای همگان قابل استفاده باشد.

پورسیدآقایی با اشاره به خواسته های معلولین تصریح کرد: هیچ فردی از مناسب سازی حمل و نقل عمومی ویژه معلولین غافل نیست اما بخش مهمی از تامین این مطالبات در گرو تامین بودجه و امکانات مالی است که در صورت تخصیص، به طور جدی انجام می شود.

وی در خصوص سامانه حمل و نقل ویژه معلولین گفت:در دوره گذشته 60 ناوگان ون جهت حمل و نقل معلولین خریداری شده اما از مجموع حداقل 400 هزار فرد دارای معلولیت در شهر فقط 3500 نفر اجازه ثبت نام در سامانه داشته اند. در صورت بهره مندی یکسان و برابر معلولین از این سامانه باید بیش از 700 ون خریداری شود تا به همه این عزیزان خدمت رسانی شود.

نصیری: در جهت تحقق شعار «تهران، شهری برای همه» و شهر دسترس پذیر گام بر می داریم

زینب نصیری مدیرکل سلامت شهرداری تهران نیز با اشاره به گفتمان شهر دسترس پذیر در حوزه اجتماعی گفت: خوشبختانه با رویکرد جدید معاونت اجتماعی، فرصتی برای ما فراهم شده تا در جهت تحقق مولفه های تبدیل تهران به شهر دسترس پذیر گام برداریم و مجموعه مدیریت شهری نیز تمام تلاش خود را بکار می گیرد تا به لحاظ کالبدی و ساختاری، ضمن رفع محدودیت ها، کلانشهر تهران را برای تمام اقشار خاص از جمله معلولان، مادران دارای فرزند خردسال، سالمندان و... دسترس پذیر کند.

وی از کانون های اجتماع محور محلات به عنوان یکی از جدی ترین شرکای اجتماعی اداره کل سلامت یاد کرد و افزود: خوشبختانه این انجمن ها و کانون ها با مقوله مطالبه گری به خوبی آشنایی دارند و انواع مشارکت های اجتماعی را به منصه ظهور رسانده اند. گرچه مشکلات دسترس پذیری شهر دارای تاریخی طولانی است و رفع آن زمان می طلبد اما اطمینان داریم با استفاده از ظرفیت انجیوها و دغدغه های اعضای کانون ها، در این مسیر سریع تر به نقطه هدف خواهیم رسید.

نصیری، با تاکید بر شعار شهردار جدید تهران مبنی بر «تهران، شهری برای همه»، افزود: این رویکرد به دسترس پذیری شهر برای همگان صحه می گذارد و تلاش دارد تمامی شهروندان فارغ از نیازها و محدودیت ها بتوانند مشارکت فعال و موثر داشته باشند.

وی، آمادگی اداره کل سلامت را برای برگزاری دوره های آموزشی برای راهوران مترو، اتوبوسرانی و تاکسیرانی در حوزه معلولین اعلام کرد.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران خاطرنشان کرد: فعالیت های خوبی در حوزه بهتر شدن شرایط دسترسی به خدمات و امکانات شهری برای افراد دارای معلولیت با پیگیری انجمن های حوزه معلولین و همکاری مدیریت شهری صورت گرفته که امیدواریم این وضعیت روز به روز بهبود یابد.

بهره گیری از ظرفیت جامعه معلولان برای تحقق مطالبات آنان

در ادامه این نشست توکلی دبیرکل کانون معلولین شهر تهران نیز گفت: هم اکنون 352 دبیر کانون معلولین با بهره گیری از ظرفیت های تمام افراد دارای معلولیت در محلات شهر تهران اعم از نابینایان، کم بینایان، ناشنوایان، کم توانان ذهنی، توان یابان جسمی حرکتی و... در حال فعالیت هستند و مطالبات خود را از مدیریت شهری و سایر نهادهای مرتبط پیگیری می کنند.

وی از معاونت اجتماعی شهرداری تهران برای ایجاد کمیته مناسب سازی برای نخستین بار با عضویت دبیران کانون های معلولین محلات قدردانی کرد و آن را به فال نیک گرفت و اظهار امیدواری کرد که بتوانیم از پتانسیل این افراد برای شهر دسترس پذیر بهره بگیریم.

دبیرکل کانون معلولین شهر تهران بر لزوم برنامه ریزی و هدف گذاری تمرکز بر آموزش بر پیشگیری از معلولیت و آگاه سازی مردم نسبت به شرایط افراد دارای معلولیت تاکید کرد.

همچنین نمایندگان انجیوها و موسسات مردم نهاد حوزه معلولین نیز با بیان دغدغه ها و انتظارات خود از مدیریت شهری، اصلاح مبلمان شهری و ساختار مناسب سازی شهر، ارتقای جایگاه اجتماعی افراد دارای معلولیت، مناسب سازی مترو و اتوبوس، آموزش به اقشار معلولین و انجام اقدامات علمی، فرهنگی و آموزشی برای آنان، نظارت بر ساختمان ها و اماکن در راستای مناسب سازی، اجرای کامل قانون جامع حمایت از معلولین، افزایش تعداد مجموعه های ورزشی ویژه معلولین، منسب سازی سایر اماکن ورزشی و ... را خواستار شدند.

در پایان این نشست از نمایندگان جامعه مدنی، انجیوها، کانون های اجتماع محور و موسسات مردم نهاد فعال در حوزه معلولین تجلیل به عمل آمد.

منبع: فارس
انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.