تحولات منطقه

کارخانه کاشی توس قوچان که بیش از یک سال تولید آن متوقف شده است و کارگران آن به دنبال حق و حقوق عقب افتاده خود هستند بر اثر فشارهای اقتصادی اقدام به فروش اموال کارخانه و حتی زمین شرکت تعاونی کاشی توس قوچان کرده‌اند تا بتوانند پاسخگوی خانواده خود در این شرایط اقتصادی سخت باشند.

درخواست غیر معقول نظام مهندسی قوچان از یک شرکت تعاونی
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

خبرنگار ما برای پیگیری این موضوع با مدیراجرایی هیئت تسویه شرکت تعاونی کاشی توس قوچان گفت‌وگویی را انجام داده است.

سیروس کاووسی بینابید در گفت‌وگو با قدس می‌گوید: شرکت تعاونی کارخانه کاشی توس قوچان در سال ۸۵ با عضویت ۳۴۱ نفر در دو فاز تأسیس شده است که در فاز یک ملکی تجاری درخیابان امام خمینی(ره) با مجوز مجمع عمومی و در فاز دوم ملکی با کاربری مسکونی با مجوز هیئت مدیره خریداری شده است.

وی که خود بازنشسته کارخانه کاشی توس است افزود: کارخانه کاشی توس طی چند ساله اخیر اعلام ورشکستگی کرده است و همچنین کارگران این واحد صنعتی چندین سال حقوق خود را دریافت نکرده‌اند و عملاً این کارخانه تعطیل شده است و اعضای این تعاونی که کارگران زحمتکش این واحد تولیدی هستند به دلیل مشکلات عدیده مالی و شرایط اقتصادی کنونی جامعه، هیئت مدیره را مجبور به فروش ملک تجاری خیابان امام خمینی(ره) کردند. و با شرایط اقتصادی اعضاء هیئت تسویه تشکیل و زمین تجاری فروخته شد که در قرارداد فروش این ملک مقرر شده است تا زمین به همراه پروانه ساخت واگذار شود.

وی در خصوص عدم پرداخت پول توسط شرکت تعاونی به اعضا پس از فروش ملک تجاری گفت: در سال ۸۶ برای ملک تجاری کارخانه کاشی توس توسط شهرداری قوچان پروانه با ۱۹ فقره چک به مبلغ ۱۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان صادر شد و به دلیل اینکه کارگران کارخانه کاشی توس، حقوق آن‌ها با تأخیر پرداخت می‌شد، در این زمین بنایی احداث نشد و به دلیل عدم آگاهی از قانون، بعد از سرگردانی چندین ماهه، توسط شهرداری بالاخره با نامه استانداری خراسان رضوی که شهرداری قوچان هیچ گونه خدماتی را به این شرکت تعاونی در خصوص ملک تجاری ارائه نکرده است برای تمدید پروانه نباید هیچ گونه وجهی را دریافت کند. شهرداری نیز پس از این نامه ما را به نظام مهندسی معرفی کرد تا نقشه‌ها تأیید شود.

وی ادامه داد: در سال ۸۶ حدود ۱۱۰ میلیون تومان به حساب نظام مهندسی قوچان بابت تأیید نقشه‌ها واریز شد که مسئولین نظام مهندسی قوچان پس از مراجعه ما اعلام کردند باید ۵۱۹ میلیون تومان دیگر توسط شرکت تعاونی کاشی توس واریز شود تا نقشه‌ها توسط مهندسین تایید نهایی شود. این درحالی است که پس از واریز وجه در سال ۸۶ نظام مهندسی ساختمان قوچان هیچ گونه خدماتی را به این شرکت تعاونی ارائه نکرده است و پس از پیگیری‌های فراوان نظام مهندسی قوچان همکاری لازم را انجام نداد.

مدیراجرایی هیئت تسویه شرکت تعاونی کاشی توس قوچان تصریح کرد: پس از مراجعه به نظام مهندسی استان و اعلام آن‌ها که براساس آیین نامه مبحث دو ساختمان، نظام مهندسی قوچان نباید هزینه‌ای را برای تمدید همان نقشه‌ها با مشخصاتی که در سال ۸۶ ارائه شده است، دریافت کند. که این موضوع دو بار در کمیته رفع اختلاف استان مطرح شده است و هر دو بار نظام مهندسی قوچان محکوم شده است که باید نقشه‌ها را تأیید کنند و هر دوبار نظام مهندسی قوچان رأی کمیته رفع اختلاف را نادیده گرفته است. و پس از امتناع نظام مهندسی از تأیید نقشه‌ها، به شورای انتظام نظام مهندسی استان مراجعه کرده و طرح شکایت بر علیه نظام مهندسی قوچان را ارائه کردیم و پس از ۴ ماه شورای انتظام رأی به محکومیت نظام مهندسی قوچان داده است که نظام مهندسی قوچان باز هم با این رأی از تأیید نقشه‌ها امتناع می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: اما نکته جالب این است که از بین مهندسین ناظر ۳ نفر اقدام به تأیید نقشه‌ها کرده‌اند و دیگر مهندسین از تأیید این نقشه‌ها سر باز می‌زنند و این درحالی است که نقشه این ساختمان با زیر بنای ۱۳۳۰۰ متر مربع در هفت طبقه توسط یک شرکت خصوصی با هزینه ۳۵ میلیون تومان در سال ۸۶ طراحی شده است و نظام مهندسی فقط برای مهر تأیید خود ۵۱۹ میلیون تومان درخواست می‌کند. این در حالی است که در سال ۸۶ هم ۱۱۰ میلیون تومان بابت تأیید نقشه‌ها به نظام مهندسی پرداخت شده بود و با شرایط کنونی جامعه بویژه قشر کارگر که با سختی فراوان گذران زندگی می‌کنند، هرروز فشارهای اجتماعی بر ما بیشتر می‌شود.

روزنامه قدس پیگیر حل مشکل اعضای این شرکت تعاونی خواهد بود.

منبع: روزنامه قدس

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.