به گزارش گروه سیاسی قدس آنلاین، خالد قدومی نماینده جنبش حماس در ایران در نشست «نقض حقوق بشر توسط آمریکا در غرب آسیا»، که صبح امروز (دوشنبه، 19 آذر) در خبرگزاری تسنیم برگزار شد، طی سخنانی گفت: اصطلاح حقوق بشر در مجامع غربی با تعابیر متناقضی مورد استفاده قرار میگیرد. وقتی گفته میشود گروهی سازمانی خواستار حمایت از حقوق بشر است. این جمله ما را به پیشینه اصطلاح حقوق بشر برمیگرداند. یعنی این خود بشر است که حقوق همنوع خود را نقض کرده است.
وی افزود: اولین کسانی که حقوق بشر را نقض کردند، غیرمسلمانانی بودند که حتی در منطقه غرب آسیا هم زندگی نمیکردند و حتی مسیحیانی که قلمرو کشورهای اسلامی زندگی میکنند نیز مرتکب اعمال ناقض حقوق بشر نبودند. امروز هم که میلیونها تن قربانی جنایت آمریکا و میراثداران او در منطقه میشوند در حالی که عامل این جنایتها از خارج منطقه ما به منطقه گسیل شدند.
نماینده جنبش حماس در ایران گفت: اگر به ماده دوم منشور حقوق بشر نگاه کنیم در این ماده به حق نقل و انتقال آزاد افراد و کالاها به مناطق مختلف دنیا اشاره شده است. با نگاه اولیه به این مسئله گویا این موضوع ساده به نظر میرسد اما وقتی به فلسطین نگاه میکنیم متوجه میشویم که این قانون به راحتی هم اجرا نمیشود.
قدومی افزود: موضوع فلسطین مسئله اختلاف میان حماس و جنبش خودگردان نیست بلکه مسئله، مردم ساکن در مناطق مختلف فلسطین هستند که میخواهند آزادانه به کشورهای اسلامی و نه به اراضی اشغالی سفر کنند و به شکل مستقل برای خود تصمیم بگیرند.
وی افزود: کودکان غزه که امروز جان خود را از دست میدهند با مشکل مالی برای تهیه دارو مواجه نیستند، بلکه مشکل آنها نبود دارو در مناطق محل زندگیشان است با این تفاسیر ما از کدام حقوق بشر صحبت میکنیم؟ اخیرا در شورای امنیت پیشنویس قطعنامه از سوی آمریکا علیه جنبش حماس به بهانه موشکپراکنی به سمت اراضی اشغالی مطرح شده است که به حمد خدا دیدیم این قطعنامه با توجه به حجم جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین به نتیجه نرسید اما سوال من از آن 87 کشوری که به محکومیت حماس رای دادند این است که چه توجیهی دارند که از این قطعنامه استکباری برای حمایت از رژیم صهیونیستی و جنایاتی که این رژیم علیه مردم فلسطین روا داشته است حمایت کردند. آیا این کشورها از خودشان پرسیدند که میزان تجاوز رژیم صهیونیستی به کرانه باختری، غزه و قدس در این سالها چقدر است.
نماینده جنبش حماس در ایران تصریح کرد: ماده 53 پروتکل ژنو به صراحت احکامی درباره حمایت از حقوق غیرنظامیان داشته است و هم اکنون شاهد هستیم که همان وضع کنندگان این پروتکل اقدام به نقض قوانین تصویبی در آن میکنند. به طور مثال آمریکا وقاحت را به حد اعلا رسانده و دولت ترامپ از هر اقدامی برای ضربه زدن به فلسطینیان در این دو سال استفاده کرده اما با این حال نتوانسته است به اجماعی علیه فلسطین برسد ولی سوال این است که آیا نباید کشورها حدی برای تجاوز آمریکا به حقوق بشر قائل باشند. آنچه که مسلم است این است که آمریکا و رژیم صهیونیستی در حال باجخواهی از جهانیان بر سر موضوع هولوکاست هستند که به طور کلی مشخص نیست اتفاق افتاده باشد یا خیر.
**"راهپیمایی بازگشت" چهره پلید اسرائیلیان را به جهانیان نشان داد
وی با اشاره به راهپیمایی بازگشت فلسطینیان که در ماههای اخیر در مرزهای مشترک میان اراضی اشغالی و محل سکونت فلسطینیان در جریان بوده گفت: در ماههای اخیر شاهد راهپیمایی بازگشت به شکل مسالمتآمیز از سوی مردم فلسطین بودهایم. ما از کدام حقوق بشر سخن میگوییم در شرایطی که اسرائیلیها در جریان این راهپیماییهای مسالمتآمیز تیر مستقیم به سمت مردم بیدفاع روانه میکنند. به طوری که یا موجب به شهادت رسیدن فرزندان ما میشود و یا باعث جانبازی آنها شده است و این موضوعی است که باید در رابطه با حقوق بشر به آن توجه ویژه کرد.
قدومی گفت: راهپیماییهای بازگشت حقیقت مسلمی است که چهره زشت و پلید اسرائیلیان را به جهانیان نشان داد و موجب شد که این رژیم با میانجیگری مصر برای اجرای آتشبس توافق شده در سال 2014 اقدام کند.
نماینده جنبش حماس در ایران گفت: تصور داشته باشید که گفتوگوها درباره کاهش التهابات موجود در مرزهای فلسطین با سرزمینهای اشغالی در جریان باشد ولی آقای نتانیاهو در همین اثنا اعلام شروع عملیات نظامی علیه فلسطینیان کند. آیا این نقض حقوق بشر نیست؟ متأسفانه آمریکا نیز در همین شرایط برای همراهی رژیم صهیونیستی اقدام به نگارش طرح پیشنویس قطعنامه علیه حماس میکند. بنابراین سوالی که برای مردم ما پیش آمده این است که واقعا حقوق بشر دنیا در حال اجرا شدن است؟ بنابراین نهادهای بینالمللی برنامهای برای حمایت واقعی از حقوق بشر ندارند. چرا که صدها قطعنامه علیه رژیم صهیونیستی در این سالها صادر شده اما یکی از این قطعنامهها به اجرا نرسیده است.
**سازمان ملل در قبال جنایات استعمارگران کور و کر است
وی گفت: ما مردم فلسطین و فرزندان این منطقه به یک نتیجه رسیدهایم و آن نتیجه اینکه جامعه جهانی یا همان سازمان ملل در قبال جنایات استعمارگران کور و کر است. ما در حالی که اینگونه اقدامات متناقض را محکوم میکنیم اما امیدمان را از سازمانهای بینالمللی از دست دادهایم. ولی در عین حال مسئولیت کامل خروش مردم فلسطین علیه رژیم صهیونیستی متوجه همین سازمانهای بینالمللی است.
قدومی با اشاره به مذاکرات عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی از سوی جنبش خودگردان گفت: مذاکرات عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی که در حال انجام است در واقع دشنهای از پشت به پیکر مردم فلسطین است و باید هر چه زودتر متوقف شود.
نماینده جنبش حماس در ایران همچنین یادآور شد: حقوق بشر حق مسلمی است که هیچکس نمیتواند در قبال در اختیار قرار دادن آن به مردم فلسطین منتی بر سر آنها بگذارد و ما باید مانند سایر مردم دنیا در آزادی و مستقل زندگی کنیم و نهادهای بینالمللی باید بدانند که باید امنیت ما تامین شود و اگر حقوق ما تامین نشود ملت فلسطین حق خود را با مجاهدت خود خواهد ستاند.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/
نظر شما