به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، نوید نجاتبخش با اشاره به نقش دستگاههای تصویربرداری از کامیونهای حمل کالا یا اسکنر (ایکسری) در مبارزه با قاچاق کالا اظهار داشت: یکی از نیازهای امروز کشور در تجارت خارجی و مبادی رسمی به موضوع نظارتها و کنترل بر کالا از طریق ایکسری باز میگردد. از سال ۹۶ وارد این موضوع شدیم و قراردادی برای تولید دستگاههای ایکسری با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز منعقد شد.
مدیرعامل شرکت بهیار صنعت سپاهان با بیان اینکه ظرف ۸ ماه ساخت دستگاه ایکسری که بر لبه تکنولوژی روز دنیا حرکت میکند، را به پایان رساندیم، تصریح کرد: این دستگاهها منطبق با استانداردهای روز بوده و عمده بخشهای تشکیلدهنده آن توسط نیروهای جوان با دانش بومی تولید میشود.
وی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری در رابطه با مبارزه با قاچاق کالا و استفاده از دستگاههای ایکسری افزود: دستگاهی که ساخته شده درصد بومیسازی بالایی دارد، قیمت ارزی این دستگاه ۳ میلیون دلار و میزان واردات قطعه ما کمتر از ۱۵۰ هزار دلار است.
نجاتبخش با بیان اینکه نرم افزار و سختافزارهای مربوط به ایکسری تولید داخل است، گفت: اردیبهشتماه امسال این دستگاه تحویل ستاد مبارزه با قاچاق شد و از آن زمان تاکنون هنوز مجوز استفاده از سوی سازمان انرژی اتمی داده نشده است. بارها رفت و آمد به این سازمان داشتیم و اطلاعات و استانداردهای مربوطه ارائه شد، اما متأسفانه هنوز مجوز ندادند.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان با اشاره به اینکه حرف اصلی ما این است؛ آیا استفاده از تکنولوژی روز دنیا در شرایط تحریمی که با دانش بومی به دست آمده مسئله و دغدغه مسئولان هست یا خیر؟ اگر هست بهراحتی میتوان در کنار هم مسئله را حل کرد و اگر ایرادی وجود دارد، مرتفع کرد. اینکه با یک تلفن پاسخ منفی داده شود، مشکل حل نخواهد شد؛ چراکه در شرایط جنگ اقتصادی قرار داریم، باید همافزایی میان دستگاهها وجود داشته باشد.
نجاتبخش به طرف دیگر موضوع یعنی واردات دستگاههای ایکسری پرداخت و یادآور شد: واردات این دستگاهها ارزبری بالایی دارد و به دلیل شرایط تحریمی خرید آن از کشورهایی که این تکنولوژی را در اختیار دارند، محدودیت فراوان دارد، اما وقتی که یک دستگاه ایکسری خارجی وارد میشود، بهراحتی از گمرک عبور کرده و به فعالیت میپردازد. برای دستگاههای خارجی یک روزه مجوز میدهند. البته قاعدتا باید مجوز بگیرند، اما اینکه میگیرند یا نه، خبر نداریم.
وی در مورد استدلال مسئولان سازمان انرژی اتمی در رابطه با مجوز دستگاههای ایکسری خارجی عنوان کرد: آنها معتقدند این دستگاهها استاندارد بینالمللی دارد، در صورتی که یکی از مسائل مهم مربوط به استانداردهای محیطی است و اشعه آنها باید در محیط چک شود و پس از آن تأییدیه بگیرد.
نجاتبخش در رابطه با پاسخ سازمان انرژی اتمی برای ارائه مجوز دستگاههای ایکسری تولید شده، خاطرنشان کرد: معتقدیم که دستگاههای تولیدشده استاندارد بینالمللی دارد و حتی یک گروه همکار سازمان آنها را آزمایش کردند. قسمتی از کار به دفتر حفاظت در برابر اشعه بازمیگردد، اما در این بخش مشکلی وجود ندارد و گفته شد کیفیت تصویر باید ارتقا پیدا کند.
این فعال بخش غیردولتی یادآور شد: این مسئله به دفتر حفاظت از اشعه ربطی ندارد، اگر بخواهیم بهانه بگیریم خیلی از مسائل دیگر وجود دارد. واقعیت این است که کیفیت تصویر ارتباطی به حفاظت پرتویی پیدا نمیکند، با این حال به دنبال ارتقا کیفیت تصویر هستیم.
مدیرعامل شرکت بهیار صنعت سپاهان با ابراز تاسف از تفاوت نگاه مسئولان به کالای خارجی و ایرانی یادآور شد: اگر کالا خارجی باشد، همه چیز درست است و اگر داخلی باشد باید جلوی پیشرفت آن سنگاندازی شود. کارکرد این دستگاهها علمی بوده و با دانش روز ارتباط دارد.
نجاتبخش به یکی از فعالیتهای این شرکت اشاره کرد و گفت: از ۶ سال پیش تولید دستگاه شتابدهنده خطی را برای حوزه درمان شروع کردیم و مشکلاتی با وزارت بهداشت و درمان وجود داشت که اخیرا حل شده و ظرف سه هفته آینده مجوز آن صادر میشود.
وی افزود: چهارمین کشور دنیا در تولید شتابدهنده خطی هستیم و به دلیل داشتن این تکنولوژی و نیاز کشور آن را برای مبارزه با قاچاق ارتقا دادیم تا کالاها نیز اسکن شود.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان با تأکید بر اینکه برخی شرکتهای داخلی که ادعای تولید ایکسری میکنند، قطعا به محصولات داخلی ضربه میزند، گفت: اینکه شتابدهنده و دتکتور را وارد کنیم و اسکلت آن را نیز خودمان بسازیم، ساخت نمیگویند، بلکه مونتاژ است. قیمت یک شتابدهنده در دنیا بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون دلار است.
وی از ورود معاون علمی رئیسجمهور به این موضوع خبر داد و گفت: مقداری کار جلو رفته، چون هیچ مسئله تکنولوژی نداریم، تکنولوژی دانشبنیان مسیر نوپایی است و تاکنون کارهای بزرگی انجام شده اما نهادها و بخشهای خصولتی و دولتی به دلیل آنکه به مراکز قدرت وصل هستند، باعث ضربه زدن به این شرکتها میشوند.
منبع: فارس
انتهای پیام/
نظر شما