به گزارش گروه سیاسی قدس آنلاین، سردار قاسم رضایی فرمانده مرزبانی ناجا گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و به ویژه در یک دهه اخیر کارهای زیادی برای تامین امنیت انجام شده است و تقریبا در استان سیستان و بلوچستان منطقه نا امن نداریم.
به گزارش افکارنیوز، وی اظهار کرد: کشور ما با پاکستان ۹۵۰ کیلومتر مرز مشترک خشکی با کشور پاکستان و همین مقدار نیز مرز مشترک با افغانستان دارد. طی مذاکراتی که با مقامات کشورافغانستان داشتیم، کارها به خوبی پیش میرود و در حال حاضر ورود مواد مخدر و اتباع افغانی از مرز ایران با افغانستان بسیار کم شده است.
سردار رضایی افزود: مرزبانی پاکستان در مرزهای مشترک با کشور ما بسیار ضعیف عمل میکند. در همین راستا درخواست و نشستهای مشترکی با مقامات پاکستان داشتیم و درخواست کردیم مرز مشترک بین دو کشور به صورت مشترک مدیریت شود که این درخواست را از طریق ستادکل، وزارت کشور و وزارت امور خارجه در حال پیگیری است.
وی تصریح کرد: عمده نیروهای مرزبانی پاکستان در مرزهای این کشور پاکستان با هند و افغانستان متمرکز هستند؛ اما متاسفانه در مرز مشترک با ما اقدامی انجام نداده اند و همین موضوع مشکلاتی را برای کشور ما ایجاد کرده است.
فرمانده مرزبانی کشور گفت: گروهکهای تروریستی، اشرار و جانیان داخلی کشور عمدتا با استان بلوچستان پاکستان متواری شده و در آنجا ساکن شده اند که برخی از آنها مقاصد سیاسی دارند و برخی برای شیوخ کشورهای عربی مزدوری میکنند کهاین مزدوریها در منطقه میرجاوه نیز انجام میشود.
سردار رضایی افزود: در این حوزه نیروی زمینی سپاه پاسداران به کمک ما آمده است و در مرزها حضور دارند.
وی گفت: یکی از بومیان منطقه دست به خیانت زد و اتفاق نفوذ و حادثه گروگان گیری تعدادی از مرزبانان ما رخ داد؛ البته ناگفته نماند که برای تامین امنیت منطقه اقدامات زیادی توسط عشایر و بومیان صورت گرفته است.
فرمانده مرزبانی کشور گفت: در این حادثه ۴ نفر از نیروهای سپاهی و ۳ سرباز مرزبانی گروگان گرفته شدند و پیگیریهای زیادی از سوی ستاد کل و وزارت امور خارجه انجام شده است.
سردار رضایی گفت: در قرارگاه مرزی که ۷ نفر از نیروهای ما به گروگان گرفته شدند، ۲۴ نفر به صورت شبانه روزی کار میکردند که یک فرد که با طرف پاکستانی در ارتباط بوده، به داخل قرارگاه نفوذ کرده و نیروهای ما را مسموم و بی هوش میکند و در واقع آنها بدون درگیری نیروهای ما را گروگان گرفته اند.
مرتضی صفاری نطنزی درباره گفتوگوهای بین ایران و طالبان اظهار کرد: ایران و افغانستان دو کشور همسایه هستند، باید توجه داشته باشیم که همسایه را نمیشود انتخاب کرد و باید با او کنار آمد.
وی تاکید کرد: ایران و افغانستان اشتراکات زیادی با هم دارند. در حوزه دینی، قومی و زبانی اشتراکات زیادی بین ایران و افغانستان است. این اشتراکات ظرفیت و پتانسیلهای خوبی برای ایران است که بتواند از آن بهره ببرد. ایران وقتی میتواند از این ظرفیتها استفاده کند که در هر دو طرف مرز ایران و افغانستان صلح و آرامش وجود داشته باشد که در این فضا بتوان تعاملات اقتصادی و سیاسی و فرهنگی داشت.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآور شد: اگر ما موفق شویم طالبان را به میز مذاکره بیاوریم و این گروه را در تحولات سیاسی افغانستان مشارکت دهیم، این کار میتواند از خونریزی و درگیری جلوگیری کند و وقتی در حاکمیت هم قرار گرفتند و گفتوگو کردند، میتوانند مواضع یکدیگر را بهتر درک کرده و در آینده هم بهتر با هم کار کنند. این حالت، هم به نفع جمهوری اسلامی یاران و هم به نفع افغانستان خواهد بود.
وی در پاسخ به سوالی درباره سرنوشت مرزبانان ربوده شده در مرز میرجاوه گفت: این موضوع پیگیری میشود. بنده هم هفته پیش سفیر پاکستان را به مجلس خواستم، او هم قول داد که پیگیری کند و گفت این مرزبانان آزاد خواهند شد. ظاهرا هنوز جای همه آنها کشف نشده است و مقداری دست به دست شدهاند.
صفاری نطنزی در پاسخ به این سوال که آیا اگر محل آنان را کشف کنیم امکان دارد که برای آزادیشان عملیات مستشاری در خاک پاکستان انجام دهیم؟، گفت: اولویت ما این نیست که بخواهیم در داخل خاک کشوری عملیات مستشاری انجام دهیم اگر دولتمستقر پاکستان خودش این کار را انجام بدهد به نفع ماست ولی اگر آنها این کار را نکردند و برای ما مشهود بشود که پاکستان نمیخواهد این کار را بکند آنموقع باید تصمیمگیری کنیم.
منبع: افکارنیوز
انتهای پیام/
نظر شما