تحولات لبنان و فلسطین

دکه‌داران مشهد این روزها در حوزه معیشتی با توجه به برخی قوانین مشکلات زیادی دارند و از سوی دیگر فروش مطبوعات هم کاهش یافته است.

روزگار سخت دکه‌داران مطبوعاتی مشهد؛ فروش مطبوعات ۷۰ درصد کاهش یافت

به گزارش قدس آنلاین، مدتی پیش یکی از اعضای فعال در پخش مطبوعات در میان دکه‌های خراسان رضوی از ابلاغ قانونی مبنی بر ممنوعیت عرضه مطبوعات در محوطه خارجی دکه‌ها انتقاد و گلایه کرد.

به گفته وی، صاحبان دکه‌ها براساس این قانون موظفند نشریات و جراید را در داخل کیوسک نگهداری کنند و در صورت قرار دادن مطبوعات بر روی زمین یا استفاده از هرگونه ویترین مطبوعاتی در فضای اطراف کیوسک توسط واحد سد معبر شهرداری با آن‌ها برخورد می‌شود که این اتفاق سبب شده مطبوعات در معرض دید عموم قرار نگیرد و ضربه سنگینی به فروش مطبوعات و اقتصاد دکه‌ها وارد شود.

انتقاد وی از شرایط فعلی بهانه‌ای شد تا برای پیگیری وضعیت موجود اقدام کرده و پای صحبت‌های تعدادی از دکه‌دارها و مسئولین مربوطه بنشینیم.

یکی از دکه‌داران مطبوعاتی در مشهد می‌گوید: چرخ فرهنگ در حال حاضر در مشهد نمی‌چرخد و ما مجبوریم در دکه‌های مطبوعاتی محصولاتی غیر از مطبوعات عرضه کنیم تا درآمدی داشته باشیم.

وی ادامه می‌دهد: در بحث فروش مطبوعات هم با عدم حمایت و مشکلات بسیاری مواجه هستیم و نهادهایی از جمله شهرداری مشکلات و محدودیت‌هایی برای ما به وجود آورده‌اند.

محمد صفدری، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان و توزیع‌کنندگان جراید مشهد در توضیح شیوه عرضه مطبوعات در کیوسک‌ها و محیط اطراف کیوسک‌ها می‌گوید: این قانون از طرف اتحادیه به کیوسک‌ها ابلاغ نشده بلکه آن را شهرداری اجرایی کرده است. در چند سال گذشته قانون سد معبر در سطح استان مطرح شده که براساس آن چنانچه محصولی در اطراف کیوسک یا بر روی زمین اطراف آن عرضه شود، مصداق «سد معبر» است و در صورت مشاهده به سرعت جمع‌آوری می‌شود.

وی ادامه می‌دهد: در قوانین مرتبط با این اتفاق در مشهد و تهران تناقض جدی وجود دارد و شرایط عرضه مطبوعات در این دو شهر اصلا قابل مقایسه با یکدیگر نیستند. در تهران صاحبان دکه‌ها می‌توانند انواع مطبوعات را بر روی زمین، در معرض دید عموم قرار دهند. در این شرایط مردم می‌توانند مطبوعات را ببینند، از روی زمین برداشته و مطالعه کنند و در صورت تمایل آن را تهیه و خریداری کنند اما در مشهد چنین اختیار و امتیازی وجود ندارد. مطبوعات باید در کیوسک‌ها نگه‌داری شوند و این امر سبب افت شدید و نزولی فروش مطبوعات در سال‌های اخیر شده است.

کاهش فروش مطبوعات در مشهد

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان و توزیع کنندگان جراید مشهد، در رابطه با میزان مرجوعی روزنامه‌ها و نشریات می‌افزاید: فروش مطبوعات نسبت به سال گذشته ۷۰ درصد افت کرده و روزانه حدود ۵۰ درصد مطبوعات مرجوع می‌شوند.

صفدری درباره عرضه محصولات غیرفرهنگی از جمله دخانیات، محصولات خوراکی و... در دکه‌های مطبوعاتی مشهد نیز تصریح می‌کند: مرجع ناظر بر محتوا و عملکرد کیوسک‌ها خود اتحادیه است و ما در اینجا به درخواست‌ها و شکایت‌ها رسیدگی می‌کنیم. اتحادیه نمی‌تواند این قانون را عملیاتی کند زیرا صاحبان دکه‌ها دغدغه معیشت دارند و در شرایطی که پیوند مردم با مطبوعات در قالب قوانینی از جمله سد معبر قطع می‌شود و  دکه‌های مطبوعاتی از فروش مطبوعات درآمد چندانی ندارند و حمایتی هم از آن‌ها صورت نمی‌گیرد نمی‌توانند به فروش محصولات فرهنگی و نشریات بسنده کنند.

صفدری یکی از مشکلات شغلی مهم برای دکه‌داران را عدم امنیت شغلی می‌داند و در این باره خاطرنشان می‌کند: صاحبان دکه‌های مطبوعاتی امنیت شغلی ندارند. امنیت شغلی به این معناست که صاحب یک کیوسک با سابقه ۳۰ سال فعالیت در یک منطقه هرگز نمی‌داند که فردای آن روز هم می‌تواند به فعالیت خود ادامه دهد یا نه.

وی ادامه می‌دهد: گاهی قرار گرفتن در مسیر یک پروژه یا یک تعرفه اقتصادی سبب توقف کار یک کیوسک می‌شود که ما همکاری‌های لازم را در این زمینه با نهادهای مربوطه داریم اما گاهی سلیقه شخصی برخی مسئولان بر روی فعالیت صاحبان دکه‌ها تاثیر می‌گذارد و بدون هیچ دلیل قانع کننده‌ای مانع ادامه فعالیت آن‌ها می‌شوند. از دیگر نمونه‌های عدم امنیت شغلی می‌توان به این مورد اشاره کرد که پس از مرگ صاحبان کیوسک‌ها، هیچ حق و حقوقی به خانواده آن‌ها تعلق نمی‌گیرد.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان و توزیع‌کنندگان جراید مشهد در پایان راهکاری را برای رونق فروش مطبوعات در سطح شهر ارائه می‌کند و می‌گوید: ما برای عرضه مطبوعات علاوه بر فضای اطراف کیوسک‌ها، نیاز به جایگاه‌های ویژه در مکان‌های پرتردد از جمله اطراف حرم مطهر، ایستگاه‌های قطار شهری و نقاط مختلف مرکز شهر داریم که برای اجرایی کردن آن نیاز به همکاری شهرداری، مطالبه‌گری اصحاب رسانه و جراید و حمایت نهادهای مربوطه داریم. ما باید به دنبال راهکارهایی برای پیوند دوباره مردم با مطبوعات باشیم.

منبع: تسنیم

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.