تحولات لبنان و فلسطین

مدیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تاکنون ۱۲۰۰ پرستار در خراسان‌رضوی موفق به دریافت پروانه صلاحیت حرفه‌ای شدند.

۱۲۰۰ پرستار در خراسان‌رضوی موفق به دریافت پروانه صلاحیت حرفه‌ای شدند

به گزارش قدس آنلاین،   جواد عزتی ظهر امروز در در مراسم بزرگداشت میلاد حضرت زینب (س) و روز پرستار که به‌همت دانشگاه علوم پزشکی و نظام پرستاری مشهد با حضور پرستاران برگزیده بیمارستان‌های مختلف، مدیران و مسئولین حوزه سلامت برگزار شد، اظهار داشت: ۳۴ درصد پرسنل وزارت بهداشت را کادر پرستاری تشکیل می‌دهند.

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به این که مدیریت بیمار در بیمارستان با پرستار است گفت: بیمار از ابتدا تا انتهای درمان به پرستار تحویل داده می‌شود و تفاوت پرستار با سایر رشته‌ها این است که با مدیریت پرستار بیمار می‌تواند به درمان در بیمارستان ادامه دهد و زیر مجموعه مدیریت پرستاری است.

عزتی خاطرنشان کرد: در زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی ۱۳ هزار پرسنل کادر پرستاری مشغول به کار هستند که از این تعداد ۸ هزار نفر استخدام دانشگاه علوم پزشکی و ۵ هزارنفراستخدام در بخش خصوصی هستند.

وی همچنین از کمبود کمک پرستار در بیمارستان‌ها که بر اساس چارت بیمارستان‌ها که به تصویب دولت رسیده است، ادامه داد: بیش ۲ هزار ۵۰۰ پست پرستار وهزار و ۵۰۰ نفردر سایر رشته‌های اتاق عمل، هوش بری و... کمبود داریم در حالی که باید به ازای هر تخت ۷/۱ پرستار داشته باشیم.

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با توجه به شیفت‌های اجباری پرستاران که باعث خستگی پرستاران و به وجود آمدن نارضایتی بیماران می‌شود بیان کرد: با پیگیری‌ها ۴۵ نفر کمک پرستار جذب شده است و تا آخر سال ۶۰ کمک پرستار دیگر جذب خواهد شد اما همچنان با کمبود مواجه هستیم.

وی با اشاره به نقش پرستار در پیشگیری از بیماری‌ها و درمان و بازتوانی بیمار تصریح کرد: در سال گذشته ۸۰۰ پرستار به زیر مجموعه پرستاران دانشگاه علوم پزشکی افزوده شده و طرح غربالگری در تمام بیمارستان‌های سطح مشهد به مناسبت هفته پرستار آغاز شده است.

عزتی با پیش بینی رشد ۳۵ درصدی سالمندان تا سال ۱۴۰۰ که نیاز بیماران به درمان افزایش می‌یابد تأکید کرد: ۳۴ کلینیک آموزش سلامت در بیمارستان‌ها راه اندازی شده که خود مراقبتی را به همراهان بیمار و دیگران که اشتیاق به آموزش داشته باشند آموزش می‌دهند.

وی همچنین شناخت پرستار و پزشک توسط بیمار را از اولویت‌ها دربیمارستان‌ها دانست و گفت: باید پرستاران دارای صلاحیت حرفه‌ای باشند یعنی این که علم به روز داشته باشند و تاکنون ۱۲۰۰ نفرموفق به کسب این پروانه شده‌اند.

در ادامه این مراسم رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: پرستاران حلقه ناگسست درمان هستند و از گذشته تا کنون حتی در جنگ‌هایی در زمان پیامبر ارائه خدمات کردند.

محمدرضا دارابی ادامه داد: پرستاران از بیماران پرستاری می کنند و مسئولین باید از پرستاران پرستاری کنند و نباید چشم خود را ببندند تا کیفیت در جامعه پزشکی در سطح ارتقا قرار گیرد.

وی با اشاره به فراهم کردن شرایط مناسب و حداقل‌ها برای جامعه پزشکی بیان کرد: مردم باید طوری با این جامعه بر خورد کنند که امنیت شغلی نیز تأمین شود و ابراز امیدواری از پرداخت کارانه معوقه ۱۳ ماهه آبان ماه سال گذشته  کرد.

در ادامه این مراسم رئیس نظام پرستاری مشهد اظهار داشت: در بازدیدهای مکرر که از مراکز درمانی در مشهد و شهرستان‌ها داشتیم تلاش کردیم مشکلات و پیشنهادهای پرستاران را به مسئولین منتقل کنیم.

سید رضا مظلوم ادامه داد: واگذاری بعضی از مسئولیت‌ها که با وجود کار سخت پرستار باعث خستگی او می‌شود، قانون ارتقا بهره‌وری که شاهد آن در مراکز دولتی و خصوصی هستیم، حذف اضافه کار اجباری، ناکافی بودن حقوق، انتظار اجرای قانون در اورژانس و فوریت‌های پزشکی و جابجایی ضابطه‌مند از جمله در خواست‌های پرستاران بوده است که انتظار در اجرای  آن داریم.

وی همچنین از تعرفه ۱۲ ساله قانون پرستاری خبر داد و گفت: از دیگر مشکلات جامعه پرستاری می‌توان به اجرا نشدن قانون مشاغل سخت و بازنشستگی پیش از موعد، فراهم ساختن ادامه تحصیل دانشجویان پرستاری، تأخیر در پرداخت کارانه‌ها و فراهم نبودن فضای فیزیکی و فرسودگی ساختمان پرستاری و مامایی اشاره کرد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.