تحولات لبنان و فلسطین

شاپور محمدی گفت: تدوین دستورالعمل های ایجاد بورس ارز، در اختیار بانک مرکزی است؛ اما قراردادهای آتی ارز در بازار سرمایه راه اندازی می شود.

قرارداد آتی ارز ایجاد می شود

به گزارش قدس آنلاین به نقل از صدا و سیما، شاپور محمدی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: دستورالعمل و قوانین معاملات ارز مربوط به بانک مرکزی است و بازار نقدی ارز در بازار پولی کشور راه اندازی می‌شود؛ در این مسیر سازمان بورس، بورس تهران و فرابورس کنار بانک مرکزی هستند، اما قرارداد آتی ارز در بازار سرمایه راه اندازی می‌شود.

وی با اشاره به رشد بازار سرمایه طی چهل سال گذشته، در خصوص دستاوردهای چهل ساله بورس گفت: در چهل سالگی انقلاب شکوهمند اسلامی بازار سرمایه کشور از حیث کدهای سهامداری رتبه هشتم در جهان را کسب کرده و ابزارهای جدیدی به این بازار اضافه شده است.

محمدی ادامه داد: نخستین اوراقی که پیش از انقلاب در بازار عرضه شد ،اوراق قرضه عباس آباد بود و تعداد محدودی سهم معامله می‌شد، اما هم اکنون علاوه بر سهام، ابزارهای مالی متفاوتی در اختیار اهالی بازار سرمایه قرار گرفته است.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: علاوه بر سهام، ‌انواع اوراق مثل اسناد خزانه اسلامی و ابزارهایی مانند اختیار خرید و فروش، معاملات آتی سهام و معاملات الگوریتمی به بازار سرمایه کشور وارد شد. امروز تعداد سهامداران با سال‌های قبل از انقلاب قابل مقایسه نیست. برای حدود ۱۳ درصد جمعیت کشور کد سهامداری صادر شده و حدود ۱۰ میلیون نفر به خانواده بازار سرمایه وارد شده اند.

وی با تاکید بر اینکه بازار سرمایه از شفاف‌ترین بخش‌های اقتصادی است ادامه داد: حجم بازار و میزان تامین مالی بخش مولد اقتصاد طی این چهل سال ارتقای چشمگیری داشته و نهادهای مالی نیز تا پایان سال به ۶۵۰ نهاد می‌رسد.

محمدی با تاکید بر اینکه این تعداد نهاد مالی‌ در دنیا کم نظیر است اظهار داشت: بازار سرمایه کشور از لحاظ شرعی از غنای کافی برخوردار است و همه ابزارهای موجود در این بازار شرعی است.

رئیس سازمان بورس اوراق بهادار با اشاره به معاملات الگوریتمی گفت: معاملات الگوریتمی از پیشرفته‌ترین روش‌های داد و ستد در بازارهای مالی دنیا است و هم اکنون در بازار سرمایه پیاده سازی شده است.

محمدی در پاسخ به پرسشی مبنی بر تاثیر تحریم‌ها بر بازار سرمایه گفت: عوامل بنیادی و مزیت‌های نسبی اقتصاد کشور مشخص است و بازار سرمایه نیز مسیر بلندمدت خود را طی می‌کند. تحریم‌ها اثر چندانی بر بازار ندارد و از آن عبور کرده است. مزایای نسبی بازار سرمایه کوتاه مدت نیست و سرمایه گذاری در بازار یک امر بلندمدت محسوب می‌شود و بازار از ثبات خوبی برخوردار است.

دبیر شورای عالی بورس در خصوص راه‌اندازی مجدد معاملات آتی سکه نیز گفت: زمانی که قیمت مرجع سکه با ثبات باشد و بازار پول کشور قیمت را قبول کند بورس کالا آمادگی ازسرگیری معاملات را دارد، اما قیمت مرجع هم اکنون از نوسان قابل ملاحظه‌ای برخوردار است در نتیجه نمی‌توان زمان مشخصی برای راه اندازی معاملات آتی سکه در بورس کالا مشخص کرد.

رئیس سازمان بورس در خصوص راه‌اندازی بورس بین الملل در مناطق آزاد نیز گفت: راه اندازی این بورس نیازمند دستورالعمل و آیین نامه است. این موضوع در کمیسیون اقتصادی مجلس و همچنین در دولت بررسی شده و پس از تصویب، نحوه راه اندازی آن در شورایعالی بورس مطرح می‌شود.

محمدی در خصوص فعالیت بازار سرمایه در عرصه بین المللی نیز گفت: وقتی عضو نهاد آیسکو می‌شویم مفهوم آن این است که همه استانداردهای لازم در بازار سرمایه برای سرمایه گذاری رعایت می‌شود. به این معنی که حقوق سهامداران خرد و سهامداران بزرگ نیز رعایت می‌شود. به همین دلیل سرمایه گذار خارجی می‌تواند به راحتی با افق بلند مدت ۵ و ۱۰ ساله به بازار سرمایه اعتماد داشته باشد.

وی با اشاره به عرضه نفت در بورس نیز گفت: نفت خام، یک محصول ملی برای کشور است و برای بورس انرژی نیز محصول جدیدی تلقی می‌شود به همین دلیل باید ساز و کار معاملات آن فراهم می‌شد و مشتریان علاقمند وارد میدان معاملاتی می‌شدند.

دبیر شورایعالی بورس ادامه داد: بورس انرژی، ­ عهده دار کشف قیمت عادلانه است و به همین دلیل هر دو محصول ملی کشور که گاز و نفت است باید در این بازار عرضه شود و صرف نظر از تحریم ها، ‌ این محصولات باید در یک بازار کاملا شفاف معامله شود.

محمدی ادامه داد: با همکاری وزارت نفت و تغییر روند اطلاعیه ها، ‌ انعطاف لازم در بورس انرژی ایجاد شده و در این میان محرمانه بودن اطلاعات رعایت می‌شود.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.