به گزارش قدس آنلاین، عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در گفتگوی تلویزیونی با شبکه پرستیوی، با تأکید بر نقش شورای نگهبان بهعنوان مرجع انطباق قوانین با قوانین اساسی کشور، بر جایگاه مجمع تشخیص مصلحت بهعنوان نهادی برای تصمیمگیری درباره لوایحی مثل CFT و پالرمو اشاره کرد و گفت: این امکان وجود دارد که در مجمع تشخیص مصلحت، کنوانسیونهای پالرمو و CFT به تصویب برسد؛ اما شورای نگهبان باید وظایف قانونی خود را انجام دهد، اگر ما از این ایرادات چشمپوشی کنیم در واقع وظایف قانونی و اختیارات خودمان را بهکار نگرفتیم که به نوبه خود یک نوع تخلف به حساب میآید.
وی شورای نگهبان را یکی از دستاوردهای مهم انقلاب برای اجرای حاکمیت قانون و تضمین حقوق مردم و شهروندان توصیف و خاطرنشان کرد: قانون اساسی در هر کشوری، تبلور آرمانها و آرزوهای مردم آن جامعه برای یک نظامی سیاسی بهتر است و قانون اساسی جمهوری اسلامی نیز برگرفته از آرمانهای بلند مردم مسلمان بوده و طبیعتا حاکمیت قانون نیز یکی از مطالبات اصلی آنها بود.
سخنگوی شورای نگهبان درباره لایحه کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم (CFT) که توسط مجلس تصویب و در شورای نگهبان رد شد، گفت: همانطور که پیشتر اشاره کردم، یکی از وظایف ما در شورای نگهبان، انطباق مصوبات مجلس با قانون اساسی است. در این موضوع ما چهار مصوبه را پیشبینی کردیم که در مجلس شورای اسلامی اصلاح شود که اخیرا نیز اصلاحاتی بر روی این موارد انجام و برای بررسی های بیشتر به مجمع تشخیص مصلحت ارجاع شد. مجمع تشخیص مصلحت میتواند این مصوبات را بر اساس تشخیص خود برای مدت معینی برای مصلحت تصویب کند.
وی در تحلیل واکنش اروپا نسبت به مسئله برجام و شروطی که اروپا برای ایران برای بهرهمندی از سازوکار مالی «اینستکس» مطرح کرد، گفت: برجام تلاشی بود برای شکلگیری یک توافق بینالمللی که هم ملاحظات غربیها و آمریکا در آن باشد و هم ملاحظات کشور ایران. در برجام طرف غربیها به تعهداتش پایبند نبود و انتظار میرفت که اروپاییها، بهتر عمل می کردند. برای نمونه، بیانیهای که بعد از انتشار اینستکس از سوی اتحادیه اروپا منتشر شد، خیلی ناامید کننده بود.
منبع: آنا
انتهای پیام/
نظر شما