م.ظرافتی/
ایسنا: سیب زمینی چند نرخی شد.
از آنجایی که سیبزمینی این روزها برای خودش ارج و قربی پیدا کرده، مثل دلار و طلا چند نرخی میشود و برایش بازار سیاه راه میافتد، دیگر نمیشود علی شیر خدایی درباره گرانیاش نظر داد و بررسی علل گرانی و چند نرخی شدن این بزرگوار را باید سپرد به متخصصان اقتصادی و سیب زمینی شناسان!
متخصصان اقتصادی لابد مثل همیشه میگویند گرانی سیب زمینی ریشه در صادرات بیرویه آن دارد -البته این متخصصان درباره گرانی هرچیزی همین نظر را دارند- و تنها راهکارشان هم جلوگیری از صادرات است، اما سیبزمینی شناسها میگویند «بابا سیب زمینی را اصلاً چه به صادرات!»
سیبزمینی شناسهای قدیمی معتقدند چند وقت پیش که پیاز به قیمت بالای 10 هزار تومان رسیده بود، در نبود نظارت مسئولان، کشاورزان برای سود بیشتر رو به کاشت پیاز آوردند و در نتیجه بازار از پیاز اشباع شد و همه کشاورزان ضرر کردند. اشباع بازار توسط پیاز و ضرر کشاورزان البته فقط یک طرف ماجرا بود، چراکه افزایش تولید پیاز مساوی شد با کاهش تولید سیب زمینی و در نهایت افزایش قیمت آن در بازار.
این سیبزمینی شناسها میگویند حتی ما که فقط سیبزمینی شناس هستیم هم پس از اینکه سالی چند مرتبه این اتفاق در مملکت میافتد، بالاخره فهمیدهایم مشکل از کجاست و حتی همین الان مطمئنیم به علت افزایش قیمت سیبزمینی، کشاورزان در نبود نظارت مسئولان به کاشت بیرویه این محصول روی میآوردند و در نتیجه چند ماه بعد قیمت سیبزمینی به کمترین حد ممکن میرسد؛ به طوری که تمام کشاورزان متضرر میشوند و قیمت یک محصول زراعی دیگر مثل پیاز، گوجهفرنگی یا خیار که کشاورزان از کاشت آن غافل شدهاند، به صورت نجومی بالا میرود و باز روز از نو، روزی از نو. ظاهراً این وسط فقط مسئولان محترم هستند که «سیب زمینی شناسی» بلد نیستند و بی خود و بی جهت میروند یقه صادرات و گاهی هم دلالها را میگیرند!
نظر شما