به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، نشست ویژه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره ایران بعدازظهر امروز برگزار میشود.
پس از درخواست آمریکا برای برگزاری نشست شورای حکام درباره ایران، دبیرخانه آژانس بینالمللی انرژی اتمی در بیانیهای اعلام کرد این نشست بعدازظهر چهارشنبه ساعت دو و نیم به وقت محلی اتریش (پنج بعدازظهر به وقت ایران) در مقر آژانس در وین برگزار میشود.
در بیانیه آژانس آمده است: اعضای شورای حکام درباره راستی آزمایی و نظارت در جمهوری اسلامی ایران در پرتو قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) شورای امنیت سازمان ملل بحث و گفتوگو خواهند کرد.
این نشست پشت درهای بسته برگزار خواهد شد.
طبق آیین کار شورای حکام، مدیرکل آژانس، رییس شورای حکام و هر یک از اعضای شورای حکام میتوانند نشست ویژه شورای حکام را تقاضا کنند. این تقاضا لازم نیست به تایید جایی برسد و چنین جلسهای باید بعد از ۷۲ ساعت از دریافت آن، برگزار گردد.
عباس عراقچی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه و بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان پیش از ظهر یکشنبه در نشستی خبری اعلام کردند که ایران در راستای اجرای گام دوم برجامی خود از سطح مجاز ۳/۶۷ درصدی برای غنیسازی اورانیوم عبور خواهد کرد.
وزارت امور خارجه کشورمان در اردیبهشتماه سال جاری با ارسال نامهای به شرکای اروپایی برجام و همچنین فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هشدار داد که چنانچه کشورهای اروپایی در یک بازه ۶۰ روزه طبق تعهدات خود شرایط فروش نفت و انجام امور بانکی ایران را تسهیل نکنند، ایران گام دوم خود را برای کاهش تعهدات در برجام عملی خواهد کرد.
با توجه به پایان مهلت ۶۰ روزه اروپا، عباس عراقچی روز یکشنبه اعلام کرد که ایران در چارچوب برجام و به موجب حقی که در این توافق برای آن در نظر گرفته شده، تعهد خود در رابطه با سطح غنیسازی اورانیوم را کاهش خواهد داد.
این تصمیم یک سال پس از آن گرفته شد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به طور یکجانبه از توافق هستهای با ایران خارج شد.
به دنبال این اقدام ترامپ، آمریکا تحریمهایی را با هدف جلوگیری از فروش نفت خام ایران در بازارهای جهانی اعمال کرد. ایران نیز در واکنش به این اقدام آمریکا اول ژوئیه تایید کرد که ذخیره اورانیوم غنی شده این کشور از مرز ۳۰۰ کیلوگرم فراتر رفته است.
کارشناسان هشدار داده اند افزایش سطح غنی سازی اورانیوم و ذخایر اورانیوم غنی شده ایران دوره زمانی یک سالهای را که ایران برای دستیابی به تجهیزات کافی مورد استفاده در ساخت بمب نیاز خواهد داشت محدود میکند؛ موضوعی که ایران آن را رد میکند.
منبع: فارس
انتهای پیام/
نظر شما