تحولات لبنان و فلسطین

ردشیر سعدمحمدی با بیان این‌که در سال گذشته به بالاترین رکورد تولید کنسانتره مس به میزان ۱میلیون و ۱۸۰هزار تن دست یافتیم گفت: همچنین در سال گذشته شاهد تولید بیشترین میزان تولید مس محتوی معدنی به میزان ۲۹۸هزار تن از زمان راه‌اندازی تاکنون بودیم.

سرمایه‌گذاری ۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون یورویی صنعت مس برای توسعه پایدار

به گزارش قدس آنلاین،  اردشیر سعدمحمدی مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت ملی صنایع مس با اعلام این خبر افزود: در سال گذشته علاوه بر تولید خوب بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان فروش با میانگین قیمتی ۶۵۰۰ دلار به ازای هر تن مس داشتیم که ۵ هزار میلیارد تومان آن سود بود.

مدیرعامل شرکت مس با اشاره به جایگاه کنونی شرکت مس در بازار سرمایه گفت: در پایان سال ۹۷ رتبه شرکت مس در بین ۵۰ شرکت فعال‌تر بورس از ۳۰ به ۳ ارتقا یافت که این رتبه بر اساس آخرین گزارش سازمان بورس برای سه‌ماهه نخست سال ۹۸ همچنان حفظ شده است.
سعدی محمدی با تأکید بر ارزش بنیادی شرکت ملی صنایع مس ایران در بین شرکت‌های کشور و سودآوری آن برای سهامداران طی سال‌های متمادی گفت: شرکت مس در ۱۲ سال گذشته بازدهی مثبت ۱۶۱۶ درصدی را نصیب سهامدارانش کرده است.

مدیرعامل شرکت مس با اشاره به این‌که هم‌اکنون ارزش بازار شرکت مس ۳۲۶ میلیارد ریال است گفت: برای حفظ جایگاه شرکت مس و افزایش سودآوری باید استراتژی‌ شرکت مس را بر مبنای توسعه اکتشافات و بهره‌برداری از طرح‌های توسعه و افزایش تولید تعریف کنیم تا بتوانیم علاوه بر حفظ موقعیت کنونی شاهد ارتقای رتبه تولید در بین شرکت‌های برتر دنیا باشیم.

چرا صنعت مس  باید به سمت توسعه پیش برود؟
سعد محمدی با طرح این پرسش‌ که چرا صنعت مس ایران باید به سمت توسعه و افزایش تولید پیش برود خطاب به سهامداران گفت: بررسی جایگاه فلز مس نشان می‌دهد که ۵ عامل بر روند تقاضای این فلز مؤثر هستند که باید آن‌ها را در حوزه توسعه مدنظر قرار داد و بر اساس آن تصمیم‌گیری کرد.
به گفته سعد محمدی نبود جایگزین مناسب برای مس، افزایش مصرف کشورهای دنیا به‌ویژه چین، آمریکا و آلمان با ۶۱/۵ درصد از کل مصرف مس دنیا، استراتژی کشور آمریکا مبنی بر بازسازی زیرساخت‌ها و تقویت عوامل بنیادی ازجمله موارد الکتریکال، فرودگاه‌ها، صنایع هوایی و فضایی، حرکت دنیا به سمت بهره‌گیری از خودروهای برقی و کشف ذخایر جدید مس در دنیا و دستیابی به رقم ۸۳۰ میلیون مس محتوی ذخیره قابل‌برداشت معدنی از رقم ۷۹۰ میلیون در سال ۲۰۱۶ پنج عامل بنیادی برای تصمیم‌گیری در اجرای طرح‌های توسعه است.
وی در ادامه گفت: برای تدوین استراتژی آینده شرکت مس علاوه بر این عوامل بنیادی باید به سیاست‌گذاری‌های معدنی دنیا هم توجه کرد. برای نمونه اتحادیه اروپا در بخش صنعت و معدن استراتژی برای سرمایه‌گذاری‌های سودده طی ۱۰ سال آینده تدوین کرده است که در آن ۲۰ عنصر و ماده جهت سرمایه‌گذاری مشخص شده‌ است.
سعد محمدی تصریح کرد: خوشبختانه در این استراتژی مس جزو یکی از پرسودترین عناصر است؛ چراکه تا سال ۲۰۲۳،  ۲،۵ میلیون تن به تقاضای جهانی مس افزوده خواهد شد و این موضوع نشان می‌دهد که شرکت مس فرصت سرمایه‌گذاری در طرح‌های توسعه را نباید از دست بدهد.
وی با اشاره به تغییرات مصرف مس در جهان از ۱۹۰۰ تاکنون گفت: میزان مصرف جهانی مس طی این بازه زمانی به‌طور مداوم در حال افزایش بوده است و در ۲۰ سال گذشته شیب تولید مس ۲ برابر شده و ما نباید از این روند عقب بیفتیم.
مدیرعامل شرکت مس با عنوان این‌که در سال ۲۰۱۸ حدود ۹۹ درصد از شرکت‌های دنیا در حوزه مس سودده بودند خطاب به سهامداران گفت: هیچ صنعتی مانند مس سوددهی مطمئن ندارد.


فرصت طلایی برای توسعه
وی تأکید کرد: در ۵ سال اخیر، دنیا در بخش کنسانتره سرمایه‌گذاری کرده است و ما هم یک فرصت طلایی برای این امر داریم؛ چراکه آمار ارقام جهانی مصرف مس و همچنین روند افزایشی قیمت مس تا سال ۲۰۲۳ این موضوع را تأیید می‌کند.
وی با بیان این‌که متوسط قیمت جهانی مس طی ۵ سال آینده به بیش از ۷۵۰۰ دلار بر تن می‌رسد گفت: امروزه به ازای هر تن مس حدود ۱۲ هزار و ۵۷۰ دلار سرمایه‌گذاری لازم است که این میزان در ایران به ۸ هزار دلار می‌رسد بنابراین ایران یک فرصت عالی برای سرمایه‌گذاری در مس در اختیار دارد، در غیر این صورت از دنیا عقب می‌مانیم.
سعد محمدی گفت: با اشاره به انجام طرح‌های توسعه‌ای صنعت مس در حوزه افزایش ظرفیت تولید کنسانتره شرکت مس به گفت: با توجه به افزایش مصرف جهانی مس، وجود ظرفیت ۴۰۰ هزار تنی ذوب در کشور و همچنین حفظ جایگاه صادراتی شرکت مس در حوزه کنسانتره به خاطر ارزش سودآوری آن نیاز به ۱ میلیون تن کنسانتره داریم که از این میزان ۴۵۰ هزار تن با طرح‌های درآلو، دره‌زار و چاه‌فیروزه تأمین خواهد شد و باید برای دستیابی به ذخایر جدید و فعال‌سازی آنها برنامه‌ریزی کنیم.
مدیرعامل شرکت مس با تأکید بر این‌که یک کارخانه ۱۰۰ هزارتنی کنسانتره با قیمت‌های امروزی روی ۵ میلیارد تومان فروش دارد که ۵، ۲میلیارد تومان آن سود است گفت: در راستای دومین هدف شرکت مس که انجام سرمایه‌گذاری‌های جدید در حوزه اکتشافات و گسترش ذخایر با هدف افزایش تولید کنسانتره است ۶۰ هزار کیلومترمربع از کشور را اکتشاف خواهیم کرد.
به گفته سعد محمدی جمعاً ۱۱ پهنه در استان‌های کرمان، آذربایجان شرقی، یزد، اصفهان و سیستان و بلوچستان در اختیار داریم.
مدیرعامل شرکت مس اضافه کرد: در حال حاضر جمع ذخایر قطعی شرکت مس به ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تن می‌رسد که با اکتشافات جدید این میزان افزایش خواهد یافت؛ بنابراین با ذخایر کنونی تا ۵۰ سال و با اکتشافات تکمیلی تا ۱۰۰ سال ذخیره خواهیم داشت.


معادل از نیمی از درآمد کل سال گذشته فروش داشتیم
وی با بیان این‌که شرکت مس در سال قبل ۲۴۷ هزار تن کاتد تولید کرد که این میزان تولید در تاریخ شرکت بی‌سابقه بود گفت: مطمئن هستیم با وجود توقف چندماهه کارخانه ذوب خاتون‌آباد برای انجام اورهال و توسعه و نوسازی ذوب امسال بیشتر از سال قبل کاتد تولید خواهیم کرد و رکورد سال قبل را با همت زحمتکشان و پرسنل خدوم مس خواهیم شکست.
وی با اشاره به عملکرد خوب شرکت مس در حوزه فروش در سال جاری گفت: در سال ۹۸ با توجه به آمار تولید و فروش از همه بخش‌های برنامه جلوتر هستیم و در این بازه زمانی با وجود تحریم‌های ظالمانه فروش ۵۱۰۰ میلیارد تومانی داشتیم یعنی معادل نیمی از درآمد کل سال گذشته شرکت مس.
مدیرعامل شرکت مس اذعان کرد: ارزش سرمایه‌گذاری‌های شرکت مس یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون یورو و حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان است. امیدواریم با انجام پروژه‌های جدید به تولید ۵۴۰ هزار تن مس دست ‌یابیم.
وی در پایان با بیان این‌که قطعا با همدلی و صداقت می‌توان طرح‌های توسعه را به سرانجام رساند و باعث رونق و اشتغال‌زایی بیشتر و رقم زدن روزهای خوب برای کشور شد، گفت: در سال جاری با توجه به روند کنونی شرایط مناسبی خواهیم داشت.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.