به گزارش قدس آنلاین، محمدرضا دارابی در نشست دیدار با وزیر بهداشت کشور لبنان که در استانداری خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد با سابقه ۷۰ سال مهمترین دانشگاه علوم پزشکی شرق کشور ایران است که دارای هفت دانشکده، ۴۰ بیمارستان در سطح استان خراسان رضوی، بیش از ۹۰۰ عضو هیات علمی و بیش از ۱۰ هزار دانشجو در رشتههای مختلف است.
وی افزود: این نشست در جهت ایجاد زمینه ارتباط بیشتر علمی با وزارت بهداشت لبنان است و میتواند منجر به ایجاد تفاهمنامه بین دو کشور شود و براساس آن بتوانیم دانشجویانی را از کشور لبنان در رشتههای مختلف پزشکی داشته باشیم و به خصوص به علت وجود بارگام امام رضا(ع) و تمایل شیعیان به این شهر مقدس میتوانیم پذیرای بیمارانی باشیم که تمایل دارند از خدمات بهداشتی و درمانی ما استفاده کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: در حال حاضر بیش از ۲۵۰ دانشجوی خارجی از کشورهای لبنان، سوریه، عراق، افغانستان، بحرین، کویت و کشورهای خلیج فارس در دانشگاه علوم پزشکی مشهد مشغول به تحصیل هستند و امیدواریم بتوانیم دانشجوهای پزشکی را جذب و در زمینه توریست درمانی خدمات شایستهای را به توریستهای عزیز و شیعیان از کشور لبنان و دیگر کشورها ارائه دهیم.
دارابی عنوان کرد: کشور لبنان در زمینه بهداشت و دارو دارای وضعیت خوبی است و ما انتظار داریم که ارتباطی دوسویه برای انتقال تجربیات صورت بگیرد.
در رتبهبندی شانگهای (ARWU) دانشگاه علوم پزشکی در رتبه ۱۵۱ تا ۲۰۰ جهان قرار دارد
در بخش دیگری از این نشست سیامک زارعی قنواتی، مدیر روابط بینالملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص ارائه گزارشی از دستاوردهای علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: شاید برای شما جالب باشد که ایران در زمینه تولید علم در رتبه بین ۱۶ تا ۲۰ دنیا قرار دارد. در سال ۲۰۱۸ حدود ۲۴ هزار documentation (مستندات) علمی در SCOPUS داشتهایم و در همین سال رتبه ایران در سایت سایمگو در رتبه ۱۷ جهانی قرار دارد. جالب است که بدانید در حال حاضر رقبای ایران کشورهای تایوان، ترکیه، سوئیس (Switzerland) و فدراسیون روسیه هستند که رتبه پانزدهم تا بیستم را در این رتبهبندی اشغال کردهاند.
وی ادامه داد: نمودارها نشان میدهد که رتبه رشد ایران در سال ۲۰۱۸ یکی از بهترین رشدها را در بین کشورهای دنیا بوده و همه این موفقیتها باوجود تحریمها رخ داده است. در این نمودارها رتبه تولیدات علمی ایران در جایگاه هفدهم است و در خاورمیانه ایران در رتبه اول و بالاتر از ترکیه قرار دارد.
مدیر روابط بینالملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد مطرح کرد: در رتبهبندی شانگهای (ARWU) دانشگاه علوم پزشکی در رتبه ۱۵۱ تا ۲۰۰ جهان قرار دارد و دانشگاه آمریکا، انگلیس و اسپانیا بعد از ایران قرار دارند همچنین در رتبهبندی کیو اس (QS) بین ۴۰۱ تا ۴۵۰ و در میان دانشگاههای کشور رقابت زیادی با دانشگاه تهران دارد.
زارعی قنواتی بیان کرد: در رتبهبندی لایدن رتبه ۵۱۴ و در رتبه بندی تایمز نیز در کنار دانشگاه تهران قرار دارد. همچنین در آسیا رتبه ۱۵۰ را آن خود کرده است. علاوه بر این در رتبهبندیهای وزارتخانه به دلیل همکاریهای بین المللی دانشگاه علوم پزشکی در رتبه اول قرار دارد که این موضوع نشاندهنده آمادگی ما برای همکاری با دوستانمان در لبنان است.
وی در رابطه با توریسم مشهد (health tourism) افزود: وضعیت گردشگری سلامت در مشهد نسبتبه دیگر شهرها بسیار پربارتر است. کنسولگریهای متعددی در مشهد از دیگر کشورها دایر هستند و استانداری اجازه و تفویض اختیار را برای افزایش روابط بینالمللی داراست و در این زمینه خود مختار است و به طور کامل از سرمایهگذاریهای داخلی، خارجی و بینالمللی حمایت میشود.
مدیر روابط بینالملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: مجاورت با حرم امام رضا(ع)، داشتن یکی از بهترین فرودگاههای بینالمللی در مشهد، اتصال کامل به شبکه ریلی و جادهای کشور سبب شده توریسمهای زیادی در مشهد درمان شوند. از مجموع ۳۵ بیمارستان دولتی و خصوصی ۱۲ مورد آن مخصوص فعالیتهای اینترنشنال هستند و مجوز و از استاندارهای لازم برخوردار هستند.
زارعی قنواتی با اشاره به ارزان بودن درمان در مشهد نسبت به کشورهای منطقه و شهرهای خارج از ایران، گفت: در حال حاضر هزینه درمان در کشور ما بین یک سوم و یک دهم کشورهای منطقه است گرچه تحریمها به اقتصاد ایران فشار آورده است ولی تفاوت Exchanging ما سبب شده است یک پیک وسیع در توریسم ایجاد شود و در پایان امیدوارم باب همکاری جدیدی میان کشور ایران و لبنان باز شود.
در بخش دیگری از نشست جبرئیل موفق، معاونغذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: به عنوان معاونغذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی آمادگی لازم جهت انتقال تجربیات، آموزش کوتاه مدت کنترل کیفی(Quality Control)، کنترل در مورد غذا و دارو و شیوههای آزمایش را به کارشناسان و کارکنان آن وزارتخانه انتقال دهیم.
انتهای پیام
نظر شما